Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Po dłuższej rozgrywce gra tnie (Warband)  (Przeczytany 2419 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline VarroN

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Po dłuższej rozgrywce gra tnie (Warband)
    « dnia: Kwietnia 15, 2014, 16:12:13 »
    Witam ! Jeśli dubluje temat przepraszam, wiem jak wszyscy są na to uczuleni, lecz nie znalazłem nic podobnego. A jak w temacie mam problem który doskwiera mi w Warbandzie jak i OiM Dzikie pola. Grając średnio ponad godzinę wchodząc do bitwy gra mocno tnie muszę wtedy  uruchamiać ją ponownie i mogę znów grac  normalnie (z godzinę). Drugi problem mam na mapie jak i czasem podczas bitwy nagle czcionka się sypie i pełno rożnych dziwnych symboli a w bitwie tekstury są porozciągane. Wtedy również pomaga ponowne uruchomienie gry ale wkurzają mnie ciągłe resety. Dodam, że komputer wymagania gry spełnia z nawiązką, sterowniki mam wszystkie aktualne bo robiłem reinstalacje windowsa,( przed reinstalacją było tak samo). Czy miał ktoś podobne problemy ? Z góry dzięki za pomoc ;]

P.S  Reinstalacja gry też nie pomagała ;/

Offline KOsa.44

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • Wiking z dzidą
    Odp: Po dłuższej rozgrywce gra tnie (Warband)
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 15, 2014, 16:30:19 »
    Możesz spróbować zmniejszyć parametry w ustawieniach gry może to pomoże. :)
    "Siła złego na jednego."

Offline VarroN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 15, 2014, 17:27:46 »
    Próbowałem, może nie do minimalnych ustawień bo oczy bolą ;] ale zmniejszałem sporo... nie pomogło ;/. Dziwi mnie to że na początku jest ok a później z czasem w bitwach tnie. Zauważyłem, że  dopiero jak dochodzi do starcia miedzy armiami. Mam ustawione 150 żołnierzy na mapie ale gdyby to coś od kompa było to chyba odrazu by się tak działo a nie po dłuższej rozgrywce.

Offline KOsa.44

• Użytkownik
    • Wiking z dzidą
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 16, 2014, 15:38:48 »
    Mam kilka sposobów.
    1. Ja mam ustawione rozmiar bitwy na 71 możesz spróbować zmienić na mniej niż ja mam na  50/60. Opcja z rozmiarem bitwy jest w zakładce. "Główne opcje".
    , ustaw detale w zakładce "Grafika" na niższe np. widoczność trawy ja mam na 50%
    2. Sprawdzi gdzie masz zainstalowanego Warbanda. Nie radze instalować gier na dysku C
    3.Jakiego masz Warbanda original czy pobrane z neta ?
    4.W OiM gra się tnie lub wywala do pulpitu po kilku dniach gry , czytałem że gierka jest nie dorobiona i są tam same bugi więc możesz pobrać patch i zobaczyć czy działa.
    5. Usuń niepotrzebne programy , gry z dysku gdzie jest zainstalowany Warband.
    6. Ostatnie co mogę doradzić to puścić skan antywirusem , może jakiś wirus spowalnia system.
    "Siła złego na jednego."

Offline VarroN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 16, 2014, 18:29:08 »
    1. Zależało by mi własnie na 150, trawę mam nawet na 0 ;].
    2. Na C mam same programy
    3. Oryginał
    4. OiM najnowszy patch ale nie wywala mnie z gry tylko ten sam problem na tej samej zasadzie
    5. Jak pisałem w pierwszym poście mam świeżo postawiony system.

Dzięki za propozycje i w ogolę za zainteresowanie.

Już trudno z tym zacinaniem po jakimś czasie ale czy mógłby mi ktoś pomóc z tą czcionką ?
    Chociaż jakieś sugestie czym to spowodowane. W tym przypadku już czas nie gra roli po prostu włączam Warbanda śmigam po mapie i nagle ciach ! czcionka szaleje i nazwy miejscowości jak i raporty ;/

Offline KOsa.44

• Użytkownik
    • Wiking z dzidą
    « Odpowiedź #5 dnia: Kwietnia 16, 2014, 22:23:26 »
    Przykro mi ale nic więcej mi nie przychodzi do głowy , przynajmniej tyle mogłem ci pomóc. Powodzenia może ktoś będzie wiedział dlaczego tak się robi ;)
    "Siła złego na jednego."

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #6 dnia: Maja 02, 2014, 22:50:19 »
    Może spróbuj zainstalować najnowsze stery do karty graficznej bo jeżeli gra oryginalna a są takie problemy to raczej problem tkwi w karcie graficznej która właśnie za grafikę odpowiada.

Offline Onion Spartan

• Użytkownik
    • Piwa: -8
    • Mi casa es su casa, będę bawił się jak szejk
    « Odpowiedź #7 dnia: Maja 03, 2014, 00:35:32 »
    Bądź procek się przegrzewa.

Znowu krzyczą, "co to za świńskie tracki, łaki?"
    A kto potrafi czytać chińskie znaki, he?