Heja, jestem tu pierwszy raz więc zacznę od rzeczy średnio związanej z tematem :)
Co to za skrypt? Czemu to wygląda tak .:quote author=nazwa_nicka:. a nie .:quote="nazwa_nicka":.? (W sumie to średnio ważne więc przejdę dalej).
Dokładna formułka wygląda tak:
VS
Hm, to znaczy, że lepiej mieć niższą reputację niż wyższą?!
(...)
Więc o co chodzi w tym wszystkim, o to by mieć jak najniższą reputację, czy też najwyższą?!
Przez pierwszy dzień obecnej kampanii otrzymałem 2 zamki i 3 miasta i to można powiedzieć "z biegu", czyli jeden za drugim. Obecnie zaś od 3 dni w realu, zdobywszy 39 zamków nie mogę dostać ANI JEDNEGO!
Tutaj już losowości w żadnym wypadku nie widzę.
Według tego wzoru mam od 16830 do 33480 punktów. To kwalifikuje na nowe lenno czy też nie?!
Przecież Daedalus podał wzór, więcej po prostu "nie da się dopowiedzieć". Wzór rozwiał wszelkie wątpliwości, wystarczy podstawić swoje wartości.
Nawet gdybyś miał repa na poziomie ~10.000 punktów to i tak repa (+500) musisz podzielić przez 12 (2*4+3*2) i przemnożyć przez 1,5 co daje Ci ~1.000 punktów * rand.
Ja dopiero zaczynam w to grać i repa mam 1k plus wiochę (naturalnie położoną na linii frontu bo jakże by inaczej) co po przeliczeniu daje mi ~2300 punktów * rand.
Teraz zakładając, że gramy "online" to musiałbyś wyczesać swojego chara na 25.000 punktów szacunu żeby zamek był Twój. Oczywiście do końca tak nie jest, bo gdy Ty zdobywasz zamek SAM (a ja w tym momencie gonię krowy po polu) to masz teoretycznie o 50% więcej szans na "wygraną". Czyli wliczając ten wskaźnik dowiadując się o całej walce z gazety z 1 tysiącem respekta i tak mam większe szanse na przejęcie Twojego zamku, nawet gdy Ty masz 17.000 repa. Jak go przejmę na dodatek z jakąś wioską to różnica 1:17 zmieni się okropnie na moją niekorzyść przy kolejnym losowaniu...
Zamki zdobywam czołgami, trzymam w armii tylko ich bo na polu przy F2 przebiją się "przez wszystko" (i F3) a podczas włażenia do zamków (za które już 9 raz dostaję 900 golda) mało ich ginie.
A tak w ogóle to gra mi się podoba :), szkoda tylko, że jest taka ograniczona.