Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Umiejętnośći NPC  (Przeczytany 1024 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Magik1714

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Umiejętnośći NPC
    « dnia: Kwietnia 02, 2014, 22:42:33 »
    Mam takie pytanie:

Czy jak mam np 8 npc w wojsku i u każdego rozwijam na maxa chirurgię i pierwszą pomoc to działa to w ogóle czy wchodzi w gre tylko najwyżej rozwinięta chirurga, a reszta się jakby nie liczy... ? Bo pisze tak: "Za każdy punkt tej umiejętności dostajesz 4% szansy że jednostka nie zginie w boju", Więc jeśli rozwinę u 5 osób na 5 lvl to wychodzi na to że mam 100% na to że nie zginie :D

Dlatego zastanawiam się jak to jest bo niektorzy rozwijają chirurgię tylko u jednej postaci np...

Drugie pytanie jest takie czy jak Bohater NPC pada w boju to jego umiejętności nadal działają podczas bitwy ? Czy jeśli jest ranny to tak jakby go nie było ?

Czasami mam tak że po dużej walce padnie mi np. 50 osób z czego 45 jest tylko rannych mimo tego że wszystkie npc mi padły.

P.S Gram z dodatkiem Florisa

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Umiejętnośći NPC
    « Odpowiedź #1 dnia: Kwietnia 03, 2014, 07:04:28 »
    Rozwija się tylko u jednej postaci, bo gra patrzy tylko na najwyższą. Skille się nie kumulują. Co do działania: działa przez całą bitwę, nawet po ogłuszeniu NPC. Ale jak npc jest już ogłuszony i ma (po bitwie), powiedzmy, 7% HP, to jego skill się nie liczy. Dopóki ma poniżej bodajże 15 albo 20%, nie możesz korzystać z jego skilli.

Offline Magik1714

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Kwietnia 03, 2014, 18:38:02 »
    To przypałowo strasznie bo rozwinąłem u 8 NPC chirurgie na 5 ... :D Ale teraz już wiem, a i tak zaczynam grać od nowa inną frakcją więc... Dzięki za odpowiedź.

Offline Magik1714

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Kwietnia 03, 2014, 18:42:40 »
    A jeszcze jedno.... Jak to działa ze szkoleniem ? Bo gdzieś czytałem że szkolenie najlepiej maxować wszystkim NPC, nawet sobie...
    Wydaje mi się że działa szkolenie u wszystkich bo czasami wojsko dostaje po 2k expa po treningu... Więc jak to wygląda w rzeczywistości ?

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #4 dnia: Maja 04, 2014, 08:14:36 »
    Nie wiem jak jest naprawdę ale moim zdaniem liczy się tylko twoje szkolenie bo pisze przy niej umiejętność osobista czyli jak wyćwiczysz to bohaterowi to no to urzyje jak sam będzie miał swoje wojsko. Przynajmniej to moja opinia ale czasami inni mówią inaczej że się liczy więc wiesz . . .