Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: prosze o pomoc w tym konkretnym przypadku  (Przeczytany 1092 razy)

Opis tematu: unable to open file common Res\ weapon _ meshes_e.brf

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    prosze o pomoc w tym konkretnym przypadku
    « dnia: Marca 17, 2014, 14:27:19 »
    widziałem już pewne opcje ale albo nie działają albo są zupełnie niezrozumiałe. po zainstalowaniu mod pack 2.55 i recruter mod cały czas wywala mi na pulpit z tą wiadomością unable to open file common Res\ weapon _ meshes_e.brf.jak dodtą nic nie skutkuje.pobrałem to z chomika i z tutejszych linków .może mi ktoś pomóc?

Offline MrAdrianPl

• Użytkownik
    • Piwa: -22
    Odp: prosze o pomoc w tym konkretnym przypadku
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 17, 2014, 15:41:06 »
    serio naucz się czytać to jest  dział z modami a nie z problemami modów brakuje pliku w/w musisz zmienić to w pliku tekstowym nie pamiętam nazwy
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2014, 15:00:40 wysłana przez MrAdrianPl »

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 17, 2014, 17:06:13 »
    Drogi Rycerzu Woku!

Po pierwsze, powinieneś jasno i precyzyjnie oraz w miarę zwięźle opisać, jakie zmiany/modyfikacje zamierzałeś dodać/wprowadzić do gry.

Po drugie, to naprawdę nie jesteś zabawne domyślać się, co się stało.

Dobra, przejdźmy do sedna:

mod pack 2.55 - domyślam się, że chodzi Ci o słynnego Floris Mod Packa 2.55.

Aby go zainstalować musisz pobrać plik stąd - http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/3489 (tylko na nexusie jest wersja 2.55, bo nie wiedzieć czemu, twórcy moda nie chcieli wrzucić jej na moddb.com lub jeszcze tego nie zrobili)

Pobierzesz plik .rar, który następnie musisz wypakować programem WinRAR.
    Wypakowany folder kopiujesz i wklejasz do folderu Modules Warbanda.
    Znajduje się on w lokalizacji dysku, gdzie masz zainstalowanego Warbanda. U mnie jest to na przykład F:\Games\Mount&Blade Warband 1.158\Modules
    (zamiast F może być D, C itd. itp.)

Następnie kiedy uruchamiasz Warbanda z listy wybierasz moda i czekasz, aż on się załaduje.

PAMIĘTAJ, że niektóre mody są stworzone aby działać pod odpowiednią wersję Warbanda i NIE BĘDĄ działać na starszych ;)
    Dlatego NIE PRÓBUJ odpalać Florisa na Warbandzie starszym niż 1.153

Floris działa prawidłowo na wersjach od 1.153 do 1.158 :)

Twój błąd niemal na 99% wynika z tego, że masz starą wersję Warbanda, a w starszych wersjach nie ma niektórych nowych resources i plików .brf :)

Jeśli chodzi o "recruter (a nie Recruiter? ;) ) moda" - to nie miałem z nim do czynienia i niestety nie mogę Ci z nim pomóc :P

A co do wczytywania modułów - poradnik znajduje się w dziale modding.

Każdy plik .brf znajdujący się w CommonRes (w głównym folderze WB) lub w Resources (w folderach modów) musi być wczytany do gry poprzez module.ini

Otwierasz module.ini notatnikiem i gdzieś na końcu dopisujesz linijkę load_mod_resource = ... (w miejsce kropek DOKŁADNA CO DO LITERKI NAZWA PLIKU .brf)

W Twoim przypadku byłoby to load_mod_resource = weapon_meshes_e (bez końcówki .brf się dodaje)

Ale skoro nie może wczytywać w CommonRes, a nie w Resources... to znaczy, że musi Ci tego brakować w CommonRes.

Wtedy otwierasz module.ini i wpisujesz load_resource (bez mod pomiędzy load i resource)
    Oczywiście samo wpisanie linijki w module.ini nie wystarczy, taki plik musi też istnieć w folderze Resource lub w CommonRes

UWAGA!
    Zauważyłem, że dwukrotne wpisanie tego samego pliku .brf w load_resource i w load_mod_resource skutkuje również błędem niewczytania pliku!

Dlatego drogi Rycerzu Woku... albo sprecyzuj dokładniej na czym polega Twój problem, albo metodą prób i błędów sam go rozwiąż ;)
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 17, 2014, 17:39:06 »
    dziękuje za pomoc i przepraszam za brak precyzji.dokładnie rzecz w tym że w połowie ładowania (florisa mam i 2.55 i 2.54 ) wywala mi na pulpit z tym napisem a kiedy naprawiam ten plik wyskakuje mi inny i cala zabawa od nowa.Jaki floris jest dobry na wersje 1.1?

Jaka jest różnica między 2.55 i 2.54?bugi czy też jakieś ulepszenia?
    « Ostatnia zmiana: Marca 18, 2014, 08:54:35 wysłana przez Rome »

Offline Rome

• Użytkownik
    • Piwa: 214
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 18, 2014, 08:56:46 »
    Posty edytujemy, nie piszemy jednego pod drugim.
    DANCE OR GET BANNED