Drogi Rycerzu Woku!
Po pierwsze, powinieneś jasno i precyzyjnie oraz w miarę zwięźle opisać, jakie zmiany/modyfikacje zamierzałeś dodać/wprowadzić do gry.
Po drugie, to naprawdę nie jesteś zabawne domyślać się, co się stało.
Dobra, przejdźmy do sedna:
mod pack 2.55 - domyślam się, że chodzi Ci o słynnego Floris Mod Packa 2.55.
Aby go zainstalować musisz pobrać plik stąd -
http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/3489 (tylko na nexusie jest wersja 2.55, bo nie wiedzieć czemu, twórcy moda nie chcieli wrzucić jej na moddb.com lub jeszcze tego nie zrobili)
Pobierzesz plik .rar, który następnie musisz wypakować programem WinRAR.
Wypakowany folder kopiujesz i wklejasz do folderu Modules Warbanda.
Znajduje się on w lokalizacji dysku, gdzie masz zainstalowanego Warbanda. U mnie jest to na przykład F:\Games\Mount&Blade Warband 1.158\Modules
(zamiast F może być D, C itd. itp.)
Następnie kiedy uruchamiasz Warbanda z listy wybierasz moda i czekasz, aż on się załaduje.
PAMIĘTAJ, że niektóre mody są stworzone aby działać pod odpowiednią wersję Warbanda i NIE BĘDĄ działać na starszych ;)
Dlatego NIE PRÓBUJ odpalać Florisa na Warbandzie starszym niż 1.153
Floris działa prawidłowo na wersjach od 1.153 do 1.158 :)
Twój błąd niemal na 99% wynika z tego, że masz starą wersję Warbanda, a w starszych wersjach nie ma niektórych nowych resources i plików .brf :)
Jeśli chodzi o "recruter (a nie Recruiter? ;) ) moda" - to nie miałem z nim do czynienia i niestety nie mogę Ci z nim pomóc :P
A co do wczytywania modułów - poradnik znajduje się w dziale modding.
Każdy plik .brf znajdujący się w CommonRes (w głównym folderze WB) lub w Resources (w folderach modów) musi być wczytany do gry poprzez module.ini
Otwierasz module.ini notatnikiem i gdzieś na końcu dopisujesz linijkę load_mod_resource = ... (w miejsce kropek DOKŁADNA CO DO LITERKI NAZWA PLIKU .brf)
W Twoim przypadku byłoby to load_mod_resource = weapon_meshes_e (bez końcówki .brf się dodaje)Ale skoro nie może wczytywać w CommonRes, a nie w Resources... to znaczy, że musi Ci tego brakować w CommonRes.
Wtedy otwierasz module.ini i wpisujesz load_resource (bez mod pomiędzy load i resource)
Oczywiście samo wpisanie linijki w module.ini nie wystarczy, taki plik musi też istnieć w folderze Resource lub w CommonRes
UWAGA!
Zauważyłem, że dwukrotne wpisanie tego samego pliku .brf w
load_resource i w
load_mod_resource skutkuje również błędem niewczytania pliku!
Dlatego drogi Rycerzu Woku... albo sprecyzuj dokładniej na czym polega Twój problem, albo metodą prób i błędów sam go rozwiąż ;)