Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wersja pudełkowa w 2014.  (Przeczytany 1421 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Jemkam

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Wersja pudełkowa w 2014.
    « dnia: Marca 12, 2014, 18:00:27 »
    Witam. Zaczynając ten wątek chciałbym się przede wszystkim przywitać, gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum.

Przechodząc jednak do sedna sprawy zaznaczę na początku, że od dłuższego czasu szukam informacji w internecie i na waszym forum lecz bez skutku. Obecnie mamy rok 2014, a ja mam zamiar kupić grę Mount and Blade Warband (zafascynowany zarówno podstawową wersją gry jak i modyfikacjami typu The Deluge oraz Mount and Musket). Jednak tutaj pojawia się problem bo gry nie można znaleźć w tradycyjnych sklepach, a zakup przez internet (w zasadzie chyba tylko przez steam) mnie nie za bardzo interesuje. W internecie także zauważyłem dość wygórowane ceny jak na grę, która ma już 4 lata (80 zł na steam). Z tego co pamiętam w 2011 roku dostałem ją w Epiku za ok 30-40 zł (brałem nie dla siebie, a szkoda, że był tylko 1 egzemplarz ;) )
    Czy ktoś z was posiada może informacje o polityce dystrybucji tej gry na terenie Polski? Czyżby wersja pudełkowa została wycofana, a może jednak ktoś widział ten produkt w stacjonarnym sklepie?

Z góry dziękuje za odpowiedź.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Odwaga naszą wiarą...
    Odp: Wersja pudełkowa w 2014.
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 17, 2014, 18:15:07 »
    banał. są takie strony jak np.: tablica.pl czy allegro.pl (polecam allegro) tam możesz kupić w boxie lub cyfrowo (key na steam) są po około 20 zł poszukaj jest tanio, ps jak kupujesz boxa (pudełko z grą) to musisz zapłacić więcej bo jeszcze dowóz lecz jest też możliwość od ręki(tzn. przyjazd i odebranie)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #2 dnia: Marca 17, 2014, 18:25:22 »
    Owszem, na Steam są po 20, ale EURO. Czyli pomnóż razy 4 z kawałkiem. Poza tym koleś napisał że wersja Steam go nie interesuje. Od sb dodam, że bardziej opłaca kupić gamebook WB+OiM niż samego Warbanda. Tak wychodzi o połowę taniej.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3 dnia: Marca 17, 2014, 18:32:22 »
    Jka Gamebook od dawna nie jest dostępny w sklepach tylko allegro / tablica i tym podobne syfy.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 17, 2014, 19:09:17 »
    Gram.pl to syf? Kupuję tam gry odkąd miałem 8 lat i nigdy się nie zawiodłem. Ta strona to tylko przykład, jestem pewien, że gdzieś się jeszcze znajdzie (nie tylko na Allegro).

Offline Jemkam

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 17, 2014, 22:20:57 »
    Dziękuje za odpowiedzi. Właśnie sprawdziłem ponownie serwis gram.pl i moim oczom ukazała się edycja M&B złożona z Warband i Dzikie Pola za ok. 40 zł co zresztą uważam za dobrą ofertę. Produkt  ten musiał zostać dodany do sklepu na dniach, gdyż wcześniej go nie widziałem, a nawet teraz jest jeszcze niedostępny w sprzedaży. Uważam, że jest to zdecydowanie lepsza alternatywa dla oferty steam (dużo droższej i bardziej problemowej jak dla mnie) oraz allegro, gdzie aukcje z tą grą można policzyć na palcach, a większość i tak bazuje na kodach steam. Szkoda tylko, że w tej edycji na gram.pl nie ma zamiast Dzikich Pół dodatku Napoleonic Wars, ale nie wszystkim da się dogodzić ;). Poważnie się zastanowię nad kupnem M&B właśnie z tego portalu, a nawet wątpię w to, że znajdę lepszą ofertę. Pozostaje tylko czekać na rozpoczęcie sprzedaży ;). Jeszcze w zasadzie sprawdzę Media Markt w okolicy, gdyż preferuję zdecydowanie sklepy stacjonarne, aczkolwiek nie liczę na to, że znajdę tam tę grę.

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 17, 2014, 22:32:34 »
    Nie tylko na Steam jest dużo droższa. Co ciekawe, WB bez OiM także w innych sklepach kosztuje ok. 80 zł.

Offline Sarthas

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Odwaga naszą wiarą...
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 21, 2014, 23:10:48 »
    Owszem, na Steam są po 20, ale EURO. Czyli pomnóż razy 4 z kawałkiem. Poza tym koleś napisał że wersja Steam go nie interesuje. Od sb dodam, że bardziej opłaca kupić gamebook WB+OiM niż samego Warbanda. Tak wychodzi o połowę taniej.

Co prawda temat powinien być skończony, ale dopisze jeszcze ten post. z tymi 20 zł chodziło mi o boxa, a zresztą jakieś 2 lata temu kupiłem warbanda i oim er za 16 zł na allegro z platynowej kolekcji.