Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: WNL 3  (Przeczytany 74616 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    Odp: WNL 3
    « Odpowiedź #225 dnia: Maja 19, 2014, 00:11:22 »
    Mamy do tego prawo w przeciwieństwie do noobów z AE XD

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #226 dnia: Maja 19, 2014, 13:33:17 »
    Beka Norbert. Jak coś mam jeszcze wolne bilety na samolot. Możesz odlecieć w glorii chwały :D

Moje typy bez pudła jak na razie. SRC nie ma szans tyle wygrać o ile wygra w ogóle :D

Edit/ według zasad ma być 7 tygodni w dywizji C. Czyli powinnien być jeden mecz jeszcze. Według tego co oni tam piszą to teamy są przydzielane na podstawie podobnego przydziału punktów w tabeli (teamy koło siebie grają ze sobą) Czyli teoretycznie jakby HITMENI nie dali dupy i wygrali tak wysoko ile się da to i mieli farta co do innych meczy to są mgliste szanse na baraże :D
    « Ostatnia zmiana: Maja 19, 2014, 13:49:17 wysłana przez ^IvE »

Offline Sarracen_Sebek

• Użytkownik
    • Piwa: 33
    « Odpowiedź #227 dnia: Maja 19, 2014, 14:52:15 »

SRC nie ma szans tyle wygrać o ile wygra w ogóle :D

Pożyjemy zobaczymy nie bądź taki pewny :). No chyba że jesteś:
    (click to show/hide)

Offline Netoman

• Bajkopisarz
    • Użytkownik
    • Piwa: 162
    « Odpowiedź #228 dnia: Maja 19, 2014, 15:49:29 »
    SRC już nie takie rzeczy robiło pod presją, wierzę w was chłopaki ; )

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #229 dnia: Maja 21, 2014, 20:03:54 »
    Division A

Week 6

Mountain Fortress
    Field by the River
    Swadia vs Vaegirs
    Swadia vs Sarranids

Odnośnik do tematu Dywizji A na 6 weeka : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,303280.0.html

Guard of Istiniar 11 : 4 Nameless

Mecz Okiem Prajma : Tego nikt się nie spodziewał- pogromcy AE przegrali z IG i to tak mocno. Na Mount Fort Nameless przegrało 2:6, co mnie w szczególności zaskoczyło. Myślałem, że na FBTR wrócą w dobrym stylu i wygrają, lecz przegrali 2:5. IG bardzo dobrze przygotowało się do tego meczu i pewnie podbudowało ich to, że grał Harman ^^. Nameless za to rozczarowało nas oraz pewnie będąc myślami jeszcze w meczu z AE, nie potrafiło się skupić na tym meczu. Dlatego lekko skomplikowali sobie układ w dywizji A .

KURWA 6 : 10 Apis Europae

Mecz Okiem Prajma : Dużo gadania, mało działania ze strony KURWA. Na pierwszej mapie AE wygrało w dobrym stylu 6:2, nie pozostawiając złudzeń na łatwy mecz, ekipie Trebrona. Na polu przy rzecze doszło do remisu 4:4, który chyba zadowolił AE. No coż, KURWA pewna swego jednak zagrała słabo i rozczarowała. AE po przegranej w zeszłym tygodniu teraz wygrało pewnie i pokazało, że nadal jest mocne .

Saracens 13 : 3 Legend

Mecz Okiem Prajma : Wrócił Caius i wróciły problemy, tak to można podsumować. Na pierwszej mapie, 1 spawna bardziej zagraliśmy na ogarnięcie taktyk Caiusa, który jak zwykle dorównuje komunikacją innym Legendom. Drugiego spawna zagraliśmy już pewniej, ale kombinowanie i kłótnie w połowie ataku trochę nas rozkojarzyły. SRC wygrało Mount Fort 6:2, pokazując, że szczęście sprzyja lepszym oraz bardziej zgranym. Na FBTR staraliśmy się ugrać tyle, ile się dało i jakoś ta gra wychodziła do momentu aż Caius zaczął ignorować informację z grupy w lasku. Pierwszy spawn ustanowił już zwycięzcę, a 2 spawn zagraliśmy już 4fun, chociaż niektórzy potraktowali to zbyt 4fun i doszło do TK na mnie xD. SRC wygrało cały mecz 13:3 i liczą na to wymarzone 4. miejsce, a my liczymy na wygraną z CoRem w naszym, być może, ostatnim meczu .

Inquisition 0 : 16 Court of Renegades

Mecz Okiem Prajma : Walkower dla CoRu !

Co nas czeka w następnym tygodniu ?

Week 7

Reveran Village
    San'di'boush
    Swadia vs Nords
    Vaegirs vs Rhodoks

Nameless : KURWA   
    Guard of Istiniar : Saracens
    Apis Europae 16 : 0 Inquisition   
    Legend : Court of Renegades

Zapowiedz Prajma :   Nameless vs KURWA, według mnie to będzie najciekawszy mecz, obie drużyny liczą na zwycięstwo po porażkach, więc czeka nas prawdziwy mecz, który wyjaśni wszystko! IG vs SRC, czyli walka o 4 miejsce między bardzo dobrymi klanami. Legend vs CoR- mecz o utrzymanie w dywizji A , obiecuję wam, że ten mecz zagramy w dobrym stylu i na pewno nie damy się łatwo ograć graczom z CoRu! Dla kogo to będzie dobry week, a dla kogo fatalny? Wszystko wyjdzie w praniu, a ja mogę jedynie was zaprosić do śledzenia informacji dotyczących tych meczy .
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #230 dnia: Maja 21, 2014, 20:05:01 »
    Division B

Week 6

Mountain Fortress
    Field by the River
    Swadia vs Vaegirs
    Swadia vs Sarranids

Odnośnik do tematu Dywizji B na 6 weeka : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,303282.0.html

Warriors of Quiperland 6 : 10 Aquila Calradiae

Mecz Okiem Prajma : Kolejna z rzędu porażka drużyny Apocalypsa, która tym razem była zaskakująca. Pierwszą mapę oba klany zagrały na dobrym poziomie, choć WQ mogło zagrać lepiej i przegrało 3:5. Na polu przy rzece WQ doprowadziło do remisu, (6:6) by potem przegrać ostatniego spawna, tak jak pierwszego na Mount For-t 0:4. Wielka szkoda, że drużyna naszego Apocalypsa przegrała ten mecz i skomplikowało sobie pozycję w dywizji B, ale najwidoczniej tak miało być.

Westward 0 : 0 Nords

Mecz Okiem Prajma : Mecz nie miał, jak się odbyć, ponieważ oba klany się wycofały.

Irish Rebels 7 : 9 Wolfpack

Mecz Okiem Prajma : Według mnie bardzo dobry mecz w wykonaniu Wolfpacku. Pierwszą mapę zagrali wręcz kapitalnie, wygrywając ją aż 8:0. Druga mapa miała być tylko upiększeniem zwycięstwa, lecz okazała się piekłem... Gracze IR pobudzeni po walce z wilkami, pogryzieni, podrapani i obślinieni wzięli się w garść i potrafili wygrać mapę 7:1  Niestety to nie wystarczyło i musieli przełknąć gorycz minimalnej porażki 7:9 z ekipą Arthasana, która prowadzi w dywizji B.

Druzhina 3 : 13 Schwertbrüderorden

Mecz Okiem Prajma : Po znakomitych meczach w wykonaniu DRZ liczyłem na kolejny, lecz się przeliczyłem. Pierwsza mapa zakończyła się zwycięstwem 5:3, dla drużyny z Niemiec. Sądziłem, że na otwartej mapie gracze DRZ będą w stanie odrobić straty, lecz Sbo zagrało bardzo dobrze i wygrało 8:0. Sbo po przerwie w rozgrywaniu meczy WNL wygrało pewnie i można powiedzieć, że wraca do rywalizacji w dywizji B.

Co nas czeka w następnym tygodniu ?

Week 7

Reveran Village
    San'di'boush
    Swadia vs Nords
    Vaegirs vs Rhodoks

Aquilae Calradiae 16 : 0 Westward      
    Warriors of Quiperland : Irish Rebels         
    Nords 0 : 16 Druzhina      
    Wolfpack : Schwertbrüderorden

Zapowiedz Prajma : WQ vs IR, czyli najważniejszy mecz w dywizji B, który rozstrzygnie układ w tabeli i to, jaka drużyna zagra o miejsce w dywizji A. Wolfpack vs Sbo, czy ekipa Arthasana wygra po raz siódmy? Czy Sbo po meczu z DRZ odniesie swoje kolejne zwycięstwo? Dla kogo to będzie dobry week, a dla kogo fatalny? Wszystko wyjdzie w praniu, a ja mogę jedynie was zaprosić do śledzenia informacji dotyczących tych meczy.

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #231 dnia: Maja 21, 2014, 20:06:32 »
    Division C

Week 6

Mountain Fortress
    Field by the River
    Swadia vs Vaegirs
    Swadia vs Sarranids

Odnośnik do tematu Dywizji C na 6 weeka : http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,303359.0.html

Knights of Malta 8 : 8 Team Aesir

Mecz Okiem Prajma : Jeden z najważniejszych meczy w dywizji C, zakończony remisem . Na Mount Fort obie drużyny wygrywały spawny po 4:0 i zremisowały mapę. Na FBTR doszło do kolejnego remisu 4:4, tym razem po 2 spawnach, które zakończyły się rezultatami 2:2. Oba klany chciały wygrać, lecz i jednym i drugim zabrakło szczęścia. Widowisko było  jednak pełne emocji i chwała im za to!

West Knights 10 : 6 Veche

Mecz Okiem Prajma : Według mnie wK pokazało, że nie można ich jeszcze skreślać. Pierwszą mapę wK zaczęło słabo, ale udało im się doprowadzić do w miarę wyrównanego wyniku 3:5. Druga mapa to już popis Fidela i znakomita gra Wk, które wygrało 7:1 i cały mecz 10:6. Veche zniesmaczone przegraną ma zamiar wygrać ostatni mecz i nie dać żadnych szans Aesirowi.

Loyalty 11 : 5 Bohemian Guard

Mecz Okiem Prajma : Dość jednostronny mecz , szczególnie pierwsza mapa i część drugiej. Pierwsza mapa padła łupem Loyalty, które wygrało 6:2 i pokazała, że Bohemia nadal ma problemy z zamkniętymi mapami. Drugą mapę już czescy zawodnicy zagrali pewniej, lecz i tak przegrali 3:5. Zwycięstwo z PCH dało im wiarę w kolejne łatwe zwycięstwo, lecz niestety Bohemia zaliczyła wpadkę.

Immortal Brotherhood 5 : 11 HITMEN

Mecz Okiem Prajma : Kolejny dobry mecz w wykonaniu polskiego klanu zabójców. Tym razem w podobnym stylu jak Loyalty wygrali mecz z ImB. Pierwszą mapę HITMENi wygrali 7:1, co już dawało im nadzieję na łatwe zwycięstwo, lecz druga mapa okazała się trudniejsza. ImB postanowiło urwać parę rund naszym rodakom i jedynie udało im się zremisować na tej mapie 4:4. HITMENi wracają w wielkim stylu i z Rome, który według mnie został MVP tego meczu mają sporą szansę na wysoką pozycję w dywizji C.

Slavian School of Slavimir 14 : 1 Valhalla Rising

Mecz Okiem Prajma : Dość niespodziewany zwycięstwo graczy SSS. Wszyscy chyba liczyli na wygraną VR, a tu taka niespodzianka w wykonaniu SSS, że ho ho. Pierwszą mapę SSS wygrało 6:1, klan naszych rodaków starał się na niej jak mógł, ale niestety nie udało nawiązać walki. Drugą mapę już pewnie wygrała drużyna rosyjska 8:0 i cały mecz wysoko 14:1. Po tym meczu VR wycofało się z turnieju i zaliczyło przez to spadek.

Paladins and Defenders 15 : 1 Habichtorden

Mecz Okiem Prajma : Pewne i wysokie zwycięstwo PaDu. Nie dali rywalom żadnych szans ani na zamkniętej ani na otwartej mapie. Najwidoczniej remis ze Swadią ich pobudził i wzięli sobie do serca to, że muszą wygrywać łatwe mecze.

The Kingdom of Swadia 16 : 0 Werewolf Warriors

Mecz Okiem Prajma : Swadia poszła w ślady PaDu i rozgromiła WWW aż 16:0. Dominowali i zagrali agresywnie, czyli tak, jak lubią najbardziej. Pokazali tym zwycięstwem, że stać ich na wiele i jeszcze nie powiedzieli ostatniego słowa.

Teutonic Knights 12 : 4 Fearless

Mecz Okiem Prajma : Dość łatwe zwycięstwo TK nad Fearless, na które liczyliśmy. Teutonic zdominował otwartą mapę i gra na zamkniętej była tylko dopełnieniem do zwycięstwa. Jak na razie TK odniosło swoje trzecie z rzędu zwycięstwo i prezentuje wysoki poziom.

Principality of Power 6 : 10 Die Acht Monuren

Mecz Okiem Prajma : Pogromcy WaRGów przegrali dość niespodziewanie z drużyną z Niemiec. DAM pokazał, że może skillowo nie powalają, ale potrafią się zgrać i zagrać na zadowalającym poziomie. Oby ta wygrana ich nie rozkojarzyła, bo następny mecz będzie ciężki i bardzo trudny.

Polish Chivalry 1 : 15 Galloglass

Mecz Okiem Prajma : To co zrobili Hitmeni, tego PCH nie powtórzyło. Przegrali wysoko, grali słabo i pokazali czego się nie robi. Galloglass pokazało, że po porażce potrafi się podnieść i wygrać mecz z każdym. PCH czeka trudny mecz i liczymy że w końcu wygrają!

9th Legion 16 : 0 Wolfs of Odin

Mecz Okiem Prajma : Walkower dla 9 legionu. No cóż przy okazji organizatorzy podjęli bardzo słuszną decyzję : Wolfs of Odin are kicked from the WNL due to obvious lack of interest in carrying out their matches. Taka drużyna, jak wilczki według mnie powinna grać w specjalnej dywizji D, bo tylko się ośmieszali swoją nabską postawą. Nie powinni też zostać dopuszczeni do kolejnych rozgrywek, skoro tak olewają ten ważny turniej.

White and Red Guards 5 : 11 Royal Guard

Mecz Okiem Prajma : Nasi rodacy z WaRGów dokonali niemożliwego, przegrali kolejny mecz z kolejnym mało znanym klanem. Tym razem pogromcami naszych WaRGów zostali gracze z klanu Royal, którzy wygrali swój pierwszy mecz. Polska drużyna spisuje się słabo od momentu pierwszego meczu, który chyba jednak wygrała cudem.

Knights of Rhodos 8 : 8 Sultans Gaming 

Mecz Okiem Prajma : Mecz słabych drużyn okazał się dość emocjonujący. Obie drużyny zagrały dobry mecz, chociaż na moje powinni wygrać Rhodocy. No cóż może to nie zwycięstwo, ale przynajmniej SGaming nie będzie miało samych porażek. Liczymy też, że swój ostatni mecz jaki rozegrają, wygrają i zakończą rozgrywki w dobrych nastrojach.

Co nas czeka w następnym tygodniu?

Week 7

Reveran Village
    San'di'boush
    Swadia vs Nords
    Vaegirs vs Rhodoks

Knights of Malta   vs   West Knights
    Team Aesir   vs   Veche
    Loyalty   vs   HITMEN
    Slavian School of Slavimir   vs   Paladins and Defenders
    The Kingdom of Swadia   vs   Die Acht Monuren
    Teutonic Knights   vs   Bohemian Guard
    Galloglass   vs   Immortal Brotherhood
    Habichtorden   vs   Polish Chivalry
    Principality of Power   vs   Werewolf Warriors
    9th Legion   vs   Fearless
    Royal Guard   vs   Knights of Rhodos
    White and Red Guards   vs   Sultans Gaming

Zapowiedz Prajma :   Malta vs Wk oraz Aesir vs Veche, oba mecze będą chyba najważniejszymi w dywizji C. Liczymy na wielkie emocje, ale kto wygra? Hitmeni zagrają z Loyalty! HITMENI DO BOJU! Liczymy na was! SSS vs PaD, czyli mecz, który może nie tylko wzbudzić emocje, ale też i ogólną ciekawość. Swadia vs DAM  oraz TK vs Bohemia , mhm, czuję, że te 2 mecze będą tak bardzo emocjonujące, że chyba tylko kupić popcorn oraz piwo i oglądać! Galloglass podejmie ImB, które jest żądne wygranej! HO vs PCH czyli ostatnia szansa na wygranie meczu z klanem na poziomie, taka szansa stoi przed polskim klanem! Czy dadzą radę? PoP vs WWW, Fearless vs 9 legion oraz Royal vs KoR, czyli mecze średniaków , tak średniaków, które nie raz nas zaskoczyły. Te 3 mecze pokażą na co możemy liczyć w przyszłości. WaRG vs SGaming, czyli szansa na ostatni dobry mecz w wykonaniu obu ekip. Liczymy na naszych lecz może SGaming nas pozytywnie zaskoczy? Dla kogo to będzie dobry week, a dla kogo fatalny? Wszystko wyjdzie w praniu, a ja mogę jedynie was zaprosić do śledzenia informacji dotyczących tych meczy .

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #232 dnia: Maja 22, 2014, 10:39:01 »
    Głupie pytanie - gdzie ogląda się mecze, zwłaszcza po tym jak już zostały rozegrane? Jest jakiś portal, czy strona z pojedynkami, może jakiś kanał np. na you tubie?

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #233 dnia: Maja 22, 2014, 10:58:17 »
    Głupie pytanie - gdzie ogląda się mecze, zwłaszcza po tym jak już zostały rozegrane? Jest jakiś portal, czy strona z pojedynkami, może jakiś kanał np. na you tubie?

Wcale nie głupie ;) Na kanale twitch MB_tv (czasami też i Warband_Battlestream) możesz oglądać na żywo (ale nie tylko) te mecze, ale lepiej zerknąc na zarchiwizowane wersje, które umieszcza się na kanale YT. TUTAJ w trzech postach są rozpisane wszystkie mecze, które zostały nagrane. Obok opisów (kto z kim gra, kto komentuje i jaki to turniej) masz link do nagrania na twitch i YouTube. Oczywiście nagrywa się tylko wybrane, na wszystkie nie starczyłoby czasu.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #234 dnia: Maja 22, 2014, 11:03:27 »
    Dzięki, będę śledzić w skupieniu :)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #235 dnia: Maja 23, 2014, 09:44:32 »
    Po aktualnym rozwoju wypadków jestem ciekaw jak SRC zagra z IG. Sądzę, że to może być ciekawy mecz. Jednak jeśli SRC ma wygrać jakąś przewagą określona to sorry gregory, nie da rady :D

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #236 dnia: Maja 23, 2014, 11:45:47 »
    Według mnie SRC straci na otwartej mapie jeśli ich konnica nie zagra tak jak powinna :/

Ale liczymy na Carpe !

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #237 dnia: Maja 23, 2014, 15:54:48 »
    8:0 na San'di' i 5:3 na otwartej :P Da się zrobić :P A jak nie, to trudno. Mecze z AE i KURWA teraz minusują. Najwyżej wygra się WNL4, jak tutaj nie wygramy 13:3 ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #238 dnia: Maja 25, 2014, 16:51:28 »
    Liczymy na wasze zwycięstwo ale czy wasz wymarzony wynik stanie się faktem ? To zależy od waszych umiejętności i szczęścia :)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #239 dnia: Maja 25, 2014, 21:53:37 »
    9-7 dla IG.

Beka.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.