Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Obrona i obsadzanie zamków  (Przeczytany 3004 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline wilkins

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Obrona i obsadzanie zamków
    « dnia: Listopada 26, 2008, 18:12:53 »
    Heja

Słuchajcie jak to jest zdobywam kolejne zamki i nie ma w nich woja a jak coś zostawię to czym bedę walczył jak?

czy można przejąć wszystkie zamki?

Pozdro.

Offline Troublesome

• Użytkownik
    • White N.I.G.G.A
    Odp: Obrona i obsadzanie zamków
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 26, 2008, 19:41:42 »
    Cóż...zdobyć możesz każdy zamek tak samo jak i każde miasto, ale, żeby ktokolwiek go pilnował musisz tam obsadzić wojsko, za które będziesz bulił tylko połowę żołdu. Czyli krótko mówiąc jak zostawisz w zamku żołnierzy do pilnowania...musisz sobie nająć nowych do kompanii ;) PozdR

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 26, 2008, 21:02:43 »
    Polecam kombinację mocnych piechurów z łucznikami/kusznikami. Kilkuset takich wojaków obroni się przed niemal każdym. W razie nagłych wypadków, wynajęci po karczmach Hired Blades & Mercenary Crossbowmen dadzą radę.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 26, 2008, 21:09:29 »
    Do pilnowania zamku najważniejsi są łucznicy/kusznicy najlepiej oczywiście wytrenowani i najlepiej Nord Huscarl - najlepsza, najcięższa piechota :)

Offline wilkins

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 26, 2008, 22:20:48 »
    No wszystko jasne lecz mam poziom ok 30 chyba

i mam ok 70 żołnierzy

to ile można mieć później aż tak dużo woja ???

i czy gra ktoś w rebelii i czy przeją ktoś wszystkie zamki i jeszcze jedno czy z zdobytych zamków jest jakiś pożytek? - np finansowy

może troszkę zaśmiecam ale nie mogłem sie doszukać...
    P.

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 26, 2008, 22:25:29 »
    A jakże! Każdorazowo odwiedzając swój zamek, podatkiem pognębić mieszczuchów i dworaków można, jeno kwota to wysoka nie będzie, często gęsto na antałek miodu nie wystarczy... ale tu nie o pieniądz marny, a o prestiż idzie.
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline wilkins

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 26, 2008, 22:31:15 »
    o rebeli fakt troche na forum jest...

a w wersji  01011

ile to można mieć tego woja pod sobą bo pewno chodzi o stopień umiejętności?

i czy w grze z czasem( kolejne lata gry) przybywa nowej broni i czy przeciwnik staje się mocniejszy, czy jego armie się nie zmieniają( nie ewolują) ? - pewnie tylko ilość.

to może pytanko jeszcze- jest jakiś fajny patch do 01011 - z bronią lub czymś innym?

DZIEKI!!!!!!

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 27, 2008, 08:37:18 »
    Kilka wskazówek z perspektywy mojej gry....jeżeli zdobyłeś już zamek to zostaw tam jednostki, jeżeli nie czujesz się zbyt mocny w walkach weź sobie kilka sztuk kawalerii ze sobą i rozpocznij wędrówke po wioskach i tam zbieraj rekrutów, radziłbym zainwestować w szkolenie, ponieważ o północy będą Ci awansować, zbierz kolejna sporą armie, powalcz z piratami, podszkolisz żołnierzy i następnym razem tą armią zaatakuj miasto, i tu drugi wątek, po pierwsze maisto daje dużo więcej kasy, szczególnie jeśli wykonujesz dodatkowo zadania dla wójta, podnosisz renome, i masz więcej z podatku, po drugie miasta mają więcej przynależnych wsi, czyli dodatkowa kasa, szczególnie jeśli po dłuższym czasie coś tam wybudujesz ( młyn, szkołe itd ).....Kiedyś grałem jako wasal Nordów, ale od niedawna zrezygnowałem i gram jako rebeliant....:) jest lepiej, to co zdobęde to moje, ale musze powiedzieć, zę ciężko utrzymać granice...mam już prawie całe (za wyjątkiem jednego zamku) królestwo Vaegirów... i powiem Ci szczerze, że to jest bardzo opłacalne....co do armit, to warto już na samym początku gry dużo samemu walczyć , próbować jak najwięcej wyciągnąć reputacji, wtedy możesz mieć naprawde sporą armie... w tej chwili mój poziom to 35 z armią 198 chłopa...Co do modów to zajrzyj do wątku "morale", tam jeden z użytkowników daje linka do nowych broni, instalacja prosta...broń pojawia sie na następnym dniu....Co do przeciwników to czym Twój wyższy poziom to większe armie na mapie...to tyle , mam nadzieje, że nie zanudziłem, a za brak składni przepraszam, jeszcze nie wipiłem kawki:)

Offline wilkins

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 27, 2008, 08:48:29 »
    Witka

spoko też gram rebeliom bo nie trzeba głupich zadań wykonywać

jeszcze jedno pytanko

jak mam limit 70 zołnierzy i w zamku zostawie 70 to moge od nowa zbierac nową armię?????

a ta w zakmó go broni???
    P.

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 27, 2008, 08:58:26 »
    Uwierz mi na słowo, że dobrze jest wykonywać te "głupie" zadania, a w szczególności dla wiosek, idziesz do sołtysa i prosisz go o zadanie....po pierwsze masz z czasem tańszą żywność, ale co najważniejsze możesz w krótkim czasie zwerbować w danej wiosce więcej ludzi, kiedyś wykonalem 3 zadania dla jednej wioski i jak poprosiłem o werbunek to dostałem 15 woja, później było jeszcze lepiej, nie musisz jeżdzić po wszystkich wsiach....Zadania dla lordów też się przydają, musisz mieć dobre stosunki chociażby z jedną frakcją, bo grając jako rebeliant bardzo szybko zaczniesz grać od początku, wsytuacji jak wszyscy Cie napadną....jeśli zostawisz armie w zamku, to znowu możesz mieć w swojej drużynie kolejne 70 jednostek....tak dokładnie, ta w zamku go broni, zamek (nie jestem pewien) może pomieścić nieograniczona liczbę jednostek....

Offline wilkins

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 27, 2008, 11:06:02 »
    no wyczerpująca odpowiedz

czyli wykonywac zadania sołtysów , przejmowac i obstawiać zamki i cheja

a czy ten Chan który jest w mojej dróżynie jest potrzebny żeby być buntownikiem i co mam jeśli oddaje mu zamki (do czego służa dobre relacje z nim?

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 27, 2008, 11:12:18 »
    Poza relacjami to raczej nic nie dają, a relacje delikatnie na plusie doskonale Ci wystarczą, nie wyzbywaj się zakmów, oblegaj miasta, wiecej kasy...

Offline wilkins

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 27, 2008, 14:12:52 »
    To odpowiedz 100  % - owa

dzieki jeszcze raz.
    P.