Kilka wskazówek z perspektywy mojej gry....jeżeli zdobyłeś już zamek to zostaw tam jednostki, jeżeli nie czujesz się zbyt mocny w walkach weź sobie kilka sztuk kawalerii ze sobą i rozpocznij wędrówke po wioskach i tam zbieraj rekrutów, radziłbym zainwestować w szkolenie, ponieważ o północy będą Ci awansować, zbierz kolejna sporą armie, powalcz z piratami, podszkolisz żołnierzy i następnym razem tą armią zaatakuj miasto, i tu drugi wątek, po pierwsze maisto daje dużo więcej kasy, szczególnie jeśli wykonujesz dodatkowo zadania dla wójta, podnosisz renome, i masz więcej z podatku, po drugie miasta mają więcej przynależnych wsi, czyli dodatkowa kasa, szczególnie jeśli po dłuższym czasie coś tam wybudujesz ( młyn, szkołe itd ).....Kiedyś grałem jako wasal Nordów, ale od niedawna zrezygnowałem i gram jako rebeliant....:) jest lepiej, to co zdobęde to moje, ale musze powiedzieć, zę ciężko utrzymać granice...mam już prawie całe (za wyjątkiem jednego zamku) królestwo Vaegirów... i powiem Ci szczerze, że to jest bardzo opłacalne....co do armit, to warto już na samym początku gry dużo samemu walczyć , próbować jak najwięcej wyciągnąć reputacji, wtedy możesz mieć naprawde sporą armie... w tej chwili mój poziom to 35 z armią 198 chłopa...Co do modów to zajrzyj do wątku "morale", tam jeden z użytkowników daje linka do nowych broni, instalacja prosta...broń pojawia sie na następnym dniu....Co do przeciwników to czym Twój wyższy poziom to większe armie na mapie...to tyle , mam nadzieje, że nie zanudziłem, a za brak składni przepraszam, jeszcze nie wipiłem kawki:)