Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spolszczenie do TLD 3.3  (Przeczytany 16585 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Remulux

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Spolszczenie do TLD 3.3
    « dnia: Marca 10, 2014, 20:42:51 »
    Witajcie w związku z tym że wiele osób ma problem ze spolszczeniem TLD, wystarczy wykonać prostych czynności żeby mieć w 90% spolszczony mod:
    1.Instalujemy TLD3.1.exe (http://www.moddb.com/mods/the-last-days/downloads/the-last-days-of-the-third-age-31).
    2.Do folderu TLD3.1 (znajduje się w Modules) wklejamy zawartość najnowszego patcha 3.3 (http://www.moddb.com/mods/the-last-days/downloads/the-last-days-of-the-third-age-33).
    3.Ściągamy moją paczkę z http://speedy.sh/sMsjS/pl.rar.
    4.Zamieniamy plik "pl" w folderze Modules>TLD3.1>Languages na mój.
    5.Cieszymy się w 90% spolszczonym modem.
    Zamieniłem niedziałające Polskie znaki (np. ć na c, poprawiłem kilka błędów w tłumaczeniach).

Błędy których nie dało się spolszczyć/naprawić:
    1.W menu głównym występują problemy typu "Rozpocznij now gr" (chodzi mi o brak końcówek ą,ę), to niestety nie da się tego naprawić ponieważ spolszczenie gryzie się z modem.
    2.Przy tworzeniu postaci odpowiedzi są po Angielsku np. Man,Elf,Dwarf, to również tak ma być, nie da się tego spolszczyć ponieważ jest to związane z plikami gry a na skryptowaniu M&B niezbyt się znam.
    « Ostatnia zmiana: Marca 11, 2014, 11:49:13 wysłana przez Remulux »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Spolszczenie do TLD 3.3
    « Odpowiedź #1 dnia: Marca 16, 2014, 12:55:29 »
    Kompletne spolszczenie tak dla wersji 3.2, jak i 3.3 można pobrać stąd:

Spolszczenia TLD

Działa zarówno polska czcionka, która jest zrobiona od zera, jak i menusy. Przetłumaczone są wszystkie teksty poza głupimi docinkami odnoszącymi się do świata rzeczywistego - nie wiem nawet, czy pojawiają się one w zwykłej grze, ale takich durnych rzeczy nie było sensu lokalizować. ;)

Jeśli korzystacie z Iron Launchera do uruchamiania TLD, to nie kopiujcie pierwszego katalogu Data (albo chociaż zróbcie sobie wcześniej kopię oryginału), bo rozwali wam to czcionkę w innych modach.

W spolszczeniu wykorzystałem sporą część tego, co przetłumaczyli i udostępnili HUtH i Raven, więc ogromne dzięki dla nich.

Spolszczenie raczej nie będzie dalej przeze mnie rozwijane, więc jak ktoś chce poprawiać błędy czy tłumaczenia tekstów, to ma moje błogosławieństwo (tak długo, jak nie będzie sobie przypisywał całego spolszczenia i wspomni o tych ludziach, którzy nad nim pracowali).

Offline Relkov98

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 11, 2014, 13:58:14 »
    czemu kiedy wrzucam spolszczenie do TLD to jak uruchamiam go to wczytuje mi się potem słysze dzwięk erroru i gra wczytuje mi się w nieskończoność? ratuje mnie tylko alt-f4 :/

Offline becker87

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 16, 2015, 11:38:47 »
    Witam, mam pytanie odnosnie spolszczenia.. czy powinno ono dzialac prawidlowo na WB? Bo po instalce jest kompletnie bezsensowne tlumaczenie zadan od NPC'ow

Offline Krake

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2015, 15:34:11 »
    Czołem, jestem całkowicie zielony jeśli chodzi o modowanie M&B. Szukałem w czeluściach internetu i wgl ale nie znalazłem... Mógłby mi ktoś jak prostemu człowiekowi powiedzieć jak zainstalowac dokładnie to spolszczenie? Bo ciągle mam problem z Polską czcionką