Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: cheatmenu  (Przeczytany 4158 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    cheatmenu
    « dnia: Lutego 23, 2014, 12:40:27 »
    Sup.

Skoro widnieje już wersja na bardziej smukłą wersje nawalanki na miecze i łukim to oczywiście od razu ją pobrałem. Podstawka nareszcie może pójść do kosza. Z racji iż w MB 1.011 nie mogłem z jakiś powodów uruchomić konsoli, byłem bardzo zaciekawiony jak wypada to w przypadku kiedy to na WB działa mi ona bez problemu. Wuala, działa i w przypadku TLD na WB, problemem jest tu jednak, że po wspisaniu magicznej komendy w okno konsoli: "cheatmenu" tak naprawdę nic się nie dzieje. Jeżeli ktoś posiada jakąkolwiek wiedze na temat konsoli w WB i samego "cheatmenu" to fajnie by było usłyszeć opinie takiego człowieka.

Oh, uprzedzam zapytania. Potrzebne jest mi to do przejrzenia itemów z gry, zwłaszcza tych, które dostajemy za influnce, ponieaważ chciałem zrobić im obszarną ilość screenów w menu jak i na postaci by wreszcie założyć pożądny wątek ze wszystkimi specjalnymi itemami, ich opisem i zdjęciami, czego nie znalazłem nigdzie w sieci, a wiele osób jest ciekawa jak takowe itemy wyglądają.

Z góry dziękuje za odpowiedzi, miłego dnia.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    Odp: cheatmenu
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 23, 2014, 15:09:14 »
    Sam nie mam pojęcia w czym leży problem, ale idea bardzo mi się podoba. Nie raz wziąłem za influence points przedmiot, który nie pasował do ekwipunku mojej postaci i musiał leżeć nie używany. W końcu klimat ponad wszystko ;)
    Próbowałeś tak klasycznej metody jak reinstall? Sprawdzałeś na forum TLD czy przypadkiem w jakiś sposób nie usunęli cheat'ów?

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 23, 2014, 16:49:44 »
    Nic. Z tego co przeczytałem na forum/ach nie ma o tym wzmianki. Jednie, że na M&B 1.011 "cheatmenu" nie ma prawa działać jeżeli chodzi o TLD. Być może port, który mamy okazje teraz oglądać jest w pewien sposób upośledzony w tym względzie. Powęszę jeszcze troche w tym temacie. Spróbuje też TweakWB czy jak to się to nazywa. Tam możliwe, że uda mi się znaleźć te itemy. Dam znać.
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 23, 2014, 16:51:35 »
    pożądny wątek ze wszystkimi specjalnymi itemami, ich opisem i zdjęciami, czego nie znalazłem nigdzie w sieci, a wiele osób jest ciekawa jak takowe itemy wyglądają.
    Tu masz bez zdjęć: http://mbx.streetofeyes.com/index.php/topic,2546.60.html

Co do problemu... masz w konfiguracji odblokowane cheaty? W sumie to nie wiem czy to jest potrzebne... A może coś WSE blokuje?...
    Btw w podstawowym M&B nie ma konsoli i cheatmenu.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 23, 2014, 16:58:28 »
    Kocham to forum :f

Tak, dziękuje za troskę, cheaty są odblokowane. Jeżeli chodzi o wątek, który podałeś Huth, znam go bardzo dobrze, problem w tym, że nie ma tego co ja chciałem dodać (elementy graficzny) czyli zdjęcia tych przedmiotów. Swoją drogą ciekawe czy nie dali jakiś nowych ciekawych bonusów, po prostu ciekawość. Próbowałem już przeinstalować mod, uprzedzam, gre też. Jeżeli mogę prosić sprawdźcie chłopaki jak to u was wygląda.

btw. nie wiem co to jest WSE

//edit: Morgh Editor zawiesza się przy próbie otwierania pliku z listą itemów czy jednostek, zzz.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2014, 17:11:02 wysłana przez Hyper »

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 23, 2014, 17:42:40 »
    WSE to taka 'nakładka' na warbanda, która pozwala na więcej modderom i przez niego uruchamiasz moda(a nie przez normalny skrót do warbandowego .exe)
    to z morghiem jest normalne, też pewnie w związku z WSE, spróbuj czymś innym.
    Zadaj pytanie na forum tld

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #6 dnia: Lutego 23, 2014, 18:04:07 »
    Czajson. To ja spróbuje na forum TLD, jak się czegoś dowiem to jeżeli kogoś to ciekawi mogę dać znać. Temat do zamknięcia? W każdym razie dziękuje!