Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Spory  (Przeczytany 2391 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ahap123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Spory
    « dnia: Lutego 18, 2014, 06:48:05 »
    Jestem wasalem Sułtanatu Sarranidzkiego i mam trochę mało ziemi ale nie w tym rzecz. Kiedy poprosiłem władcę o wioskę, powiedział że wywołałem za dużo kontrowersji. Z początku nic nie rozumiałem bo tak naprawdę nic mi nie wyjaśnił. Jednak udaję się do innego wasala z prośbą o współpracę na rzecz wzmocnienia pozycji w królestwie, a on mi mówi że mam się nie kłócić ze szlachtą, no i patrzę w informacje->postacie i widzę że mam aż 100 punktów sporu. Próbowałem pomagać królestwu (wykonywanie zadań, walka z wrogiem) i nawet to troszkę pomagało spadało z 5-10 punktów sporu, ale po kilku dniach wzrasta o 20-30 pkt. Generalnie nie wiem jak zahamować wzrost tych punktów bym mógł spokojnie je zaniżyć i znowu domagać się ziemi. oraz tytułu marszałka. Z góry dzięki za pomoc

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Spory
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 18, 2014, 07:14:57 »
    Punkty kontrowersji dostaje się za stracenie wasala, pozostawiając żołnierzy,  dołączając, albo zaczynać kłótnie z innymi wasalami (czy masz z jakimiś wasalami swojego królestwa złe relacje?), i jako marszałek za każdą porażkę, zniszczoną wioskę, zaatakowanych wieśniaków, lub stracone miasto. Im więcej masz kontrowersji, tym większa szansa na dezercję żołnierzy. Jak już doświadczyłeś na własnej skórze, duża kontrowersja powoduje, iż Twój suweren nie będzie chciał przyznać Ci nowych lenn. Kontrowersja spada wraz z czasem, albo gdy pokona się wrogiego lorda. Kończąc kłótnie pomiędzy wasalami, takze obniżysz kontrowersję. Czy nie robisz czegoś, co powoduje, iż tak szybko wzrasta kontrowersja?

Offline ahap123

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 18, 2014, 07:53:35 »
    Dzięki wielkie za pomoc :) właściwie to jeszcze jestem marszałkiem a wrodzy lordowie bez przerwy plądrują wioski
    « Ostatnia zmiana: Lutego 18, 2014, 09:44:50 wysłana przez ahap123 »

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 18, 2014, 17:57:09 »
    To również te wioski ratuj i lordowie którzy są właścicielami będą cię bardziej lubić.

Offline kompik83

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 05, 2014, 15:17:53 »
    Ja mam pytanie o spory więc się podłącze do tematu :)

Może ktoś coś więcej napisać o sporach? Chodzi mi o to że niektórzy lordowie mają takie punkty i to psuje "jedność królestwa" czy jakoś tak.

Jeżeli ktoś próbował łagodzić spory między dwoma wasalami to mile widziane rady wskazówki jak się takie łagodzi itp.

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 05, 2014, 18:18:56 »
    Spory mogą być wywołane poprzez negatywne relacje(np kiedyś dany lord plądrował wioski nowego wasala), próbę usunięcia rywala w staraniach o damę, niewłaściwe rozdawanie lenn(Przynajmniej według lorda) itd.

Spory *chyba* mogą z czasem same się załagodzić, gracz może je załagodzić jeżeli się ożenił/wyszedł za mąż lub jeżeli minister osobiście zwróci uwagę graczowi na kłótnię rozbijającą jedność królestwa.

Offline kompik83

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Marca 06, 2014, 13:54:04 »
    Spory mogą być wywołane poprzez negatywne relacje(np kiedyś dany lord plądrował wioski nowego wasala), próbę usunięcia rywala w staraniach o damę, niewłaściwe rozdawanie lenn(Przynajmniej według lorda) itd.

Spory *chyba* mogą z czasem same się załagodzić, gracz może je załagodzić jeżeli się ożenił/wyszedł za mąż lub jeżeli minister osobiście zwróci uwagę graczowi na kłótnię rozbijającą jedność królestwa.

No tak tyle mniej więcej wiem. Chodzi mi o konkretne przykłady godzenia lordów. Nigdy jeszcze takiej "misji" nie miałem ale założyłem własne królestwo i zawczasu chciałbym wiedzieć co i jak.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #7 dnia: Marca 06, 2014, 14:50:53 »
    Trzeba przejść się do żony, i wybrać odpowiednią pozycję dialogową, chyba "Jak zwiększyć naszą pozycję w królestwie. Lord też może zadać Ci misję pogodzenia go z innym lordem, ale to gdy masz z tym lordem dobre stosunki

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #8 dnia: Marca 06, 2014, 22:05:25 »
    Generalnie po otrzymaniu zadania idziesz do jednego z 2 lordów i albo prosisz aby zaprzestali konfliktu(Wymagane relacje/perswazja) albo jednemu z nich przyznajesz rację(I w tedy oponent cię nie lubi).

W nagrodę jest renoma, spadek kontrowersji i honor.

Offline kompik83

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Marca 10, 2014, 15:54:02 »
    Generalnie po otrzymaniu zadania idziesz do jednego z 2 lordów i albo prosisz aby zaprzestali konfliktu(Wymagane relacje/perswazja) albo jednemu z nich przyznajesz rację(I w tedy oponent cię nie lubi).

W nagrodę jest renoma, spadek kontrowersji i honor.

Dokładnie o coś takiego mi chodziło. Dzięki śliczne