Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Hiridia: Ungovernable Lands  (Przeczytany 3575 razy)

Opis tematu: fantasy mod

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Hiridia: Ungovernable Lands
    « dnia: Lutego 08, 2014, 17:14:59 »
    Już chyba gdzieś kiedyś widziałem tego moda na tym forum, ale w szukajce jakoś nie wykryło mi wyników. W każdym razie - nad tym modem pracowano przez kilka lat, ostatni wpis na moddb.com jest z 2011 roku, a całkiem niedawno (6 lutego) pojawił się link do downloadu BETY na moddb.com

http://www.moddb.com/mods/hiridia - strona główna
    http://www.moddb.com/mods/hiridia/downloads/hiridia-ungovernable-lands-beta - link do downloadu

Po screenach widać, że dodano nowe animacje (które już widziałem w paczkach OSP), nowe frakcje, mnóstwo fantastycznych istot (nieumarli, elfy, krasnoludy, drowy {mroczne elfy dla tych co nie wiedzą}, szkielety), nowe przedmioty (pewnie z paczek OSP - zauważyłem m. in. rzymskie uzbrojenie lekko przekolorowane, garłacze, arkebuzy, jakaś taka prosta broń palna, łuki, kusze...

Więcej o tym modzie napiszę, jak go pobiorę i zagram.

EDIT:

Dobra, pobrałem, pograłem jakieś 10 minut...

Na starcie wybiera się rasę (trochę jak w Phantasy Calradia): mamy do wyboru człowieka (obie płcie), Krasnoluda (tylko dla mężczyzn), Elfa (obie płcie), gnoma albo niziołka zwanego Nitril (tylko dla męzczyzn) oraz Kalida (obie płcie) czyli takiego niebieskiego ni to elfa, ni człowieka...

Życiorys jest z Native'a (opcje).

Potem zostajemy wykopani do menu podróży karawany i wybieramy lokację startową "na ślepo" bo nazwy są z Native'a (nawet w języku angielskim) ._.

Mapa świata jest skopana - przynajmniej 15 wiosek i ze 4 zamki są umieszczone NA WODZIE i nijak nie idzie do nich dojechać ._.

W menu rozpoczęcia nowej gry czas ładowania trwa nawet 10 minut z powodu skopanej mapy ._.

to takie pierwsze wrażenia, ale zaraz zagłębię się, to jeszcze dopiszę zalety i plusy oraz bugi i wady :)

EDIT 2: Z tymi miastami to jednak pomyłka - są statki w modzie, a niektóre wsie i zamki celowo zostały tam umieszczone dla morskich bitew ._.
    « Ostatnia zmiana: Lutego 09, 2014, 20:46:37 wysłana przez Tyr »
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Hiridia: Ungovernable Lands
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 12, 2014, 16:51:46 »
    Szczerze, opłaca się to pobrać?

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Hiridia: Ungovernable Lands
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 13, 2014, 00:02:36 »
    Szczerze to nie...

Bugów w ciul, mod wygląda, jakby był Alphą we wczesnym rozwoju z nową mapą, frakcjami, jednostkami, brakiem morskich bitew, które rzekomo miały być i ogólnie - plany były wielkie, skończylo się na mrzonkach i po tych paru latach wydawanie "bety" wygląda jak żart w bardzo złym guście...
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!