Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [OiM DP]Jak poprawić handel?  (Przeczytany 1868 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Eustachy_123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    [OiM DP]Jak poprawić handel?
    « dnia: Lutego 07, 2014, 23:58:02 »
    Witam. Ostatnio stwierdziłem, że fajnie by było kupić sobie OiM Dzikie Pola, bo przez cały czas grałem na starszej wersji. Od razu uderzył mnie fakt, że na dobrą sprawę wygląda mi to na wrzucenie do Warbanda mapki, postaci, tekstur etc ze starego OiM. Ale mniejsza o to. Najbardziej zabolało mnie jednak to, że nie można już tyle zarabiać na wysyłaniu karawan. W końcu w podstawowej wersji jak się poszczęściło to za wycieczkę można było zarobić 50k talarów i więcej.
    No i tu pojawia się moje pytanie. Widziałem już parę razy, że ludki kombinowały coś na tej stronie ze skryptami i różnymi parametrami w plikach gry. Domyślam się, że przywrócenie poprzedniego rodzaju handlu graniczy z niemożliwością (a przynajmniej jest to bardzo trudne), więc wpadłem na inny pomysł.
    Czy nie dałoby się zrobić choć części z tych 4 rzeczy:
    1 - Jakoś zwiększyć zyski ze sprzedaży za pomocą karawan.
    2 - Zwiększyć ilość dostępnego towaru w miastach (wtedy można by było większe karawany posyłać)
    3 - Wymuszenie na karawanie podążanie za nami (tak jak to było w starej wersji, wkurza mnie, że muszę bawić się w łażenie za nią -.- ) - dobra, nieważne już, bo da się podążyć za karawaną o czym nie wiedziałem co jest w sumie nawet wygodniejsze :P
    4 - Zwiększyć górną granicę ładowności karawan (one chyba maksymalnie mogą przyjąć 20 sztuk ładunku - ten punkt wiązałby się z 2 )

W sumie najbardziej mi zależy na punkcie 2 i 4. W każdym razie byłbym niezwykle wdzięczny (i bogatszy :P ) gdyby ktoś potrafił mi z tym pomóc :)
    « Ostatnia zmiana: Lutego 08, 2014, 12:23:55 wysłana przez Eustachy_123 »

Offline Eustachy_123

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: [OiM DP]Jak poprawić handel?
    « Odpowiedź #1 dnia: Lutego 08, 2014, 22:48:50 »
    @REFRESH