Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Seria Might & Magic  (Przeczytany 2908 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Seria Might & Magic
    « dnia: Stycznia 30, 2014, 22:12:58 »
    Cześć, pragnę was zapytać co sądzicie o serii Might & Magic która jest już dosyć wiekowa jednak doczekała się jak na razie 9 części ze starego uniwersum, oraz jednej, z nowego[premiera miała miejsce w tym miesiącu] Seria ta dorobiła się nawet własnego Spin-offa, a mianowicie kolejnej wielkiej serii, tyle, że tym razem gier strategicznych pod tytułem Heroes of Might & Magic.
    Gry te są bardziej dungeon crawlerami, takimi retro-rpg'ami, jednak chcę się dowiedzieć czy graliście w nie, jakie macie na ich temat zdanie.
    Ja osobiście grałem w część ósmą, siódmą, i teraz pyknę od czasu do czasu i w dziesiątkę, jak to jest u was? Zarzucam tutaj mój filmik z części dziesiątej, a tak by pokazać wam jak gra wygląda w praniu + zawiera garść informacji by się zbytnio nie rozpisywać. Podrzucę też jakiś gameplay z yt ze starszych części:

http://youtu.be/uiB7rzMT2C8 - mój filmik z dziesiątki, poglądówka, pierwsze wrażenia, opis, czy jak to tam nazwiecie.
    http://www.youtube.com/watch?v=XNy7bqdwUZI - filmik Esgarotha jakoś ze środka rozgrywki w M&M 7 ''za krew i honor''

Chętnie wymienię się opiniami i spostrzeżeniami na temat serii.

Offline Askorti

• Użytkownik
    • Piwa: 53
    Odp: Seria Might & Magic
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 31, 2014, 00:39:46 »
    Jakieś... 10-12 lat temu, może trochę więcej grałem z kolegami z podwórka w cz. 7 i 8.
    Zapamiętałem je jako całkiem wciągające i ciekawe gry. Jak na tamte czasy, to było coś.
    Eh, jak ten czas szybko leci...

Offline Villager

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Seria Might & Magic
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 31, 2014, 16:02:31 »
     Ja grałem w M&M VII i gram dalej. Jest to jeden z najlepszych według mnie rpg-ów na moim kompie (a mam ich dużo) i myślę nad kupnem M&M X Legacy.