Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Crusader - Sed Doloris, Sed Sanguis  (Przeczytany 4241 razy)

Opis tematu: Mod bazujący na "Crusader Deus Vult"

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Crusader - Sed Doloris, Sed Sanguis
    « dnia: Stycznia 28, 2014, 15:57:27 »
    http://www.moddb.com/mods/crusader-sed-doloris-sed-sanguis - link do downloadu wersja 1.0

Features:

- accurate map of the Holy Land (Mapa Świętej Ziemi)
    - historically accurate troops (nowe jednostki, pasujące historycznie)
    - tons of new items, as usual in my mods (Wiele nowych itemów)
    - very intense crusader-feeling (Bardziej intensywne przeżycia jako Krzyżowiec)
    - some crusader banners (Trochę heraldyki)
    - more horses (normal-and armored) - KONIE! Więcej koni, normalnych i opancerzonych
    - improoved male and female faces (Ulepszone twarze mężczyzn i kobiet)

Cóż, modów o Krucjatach Ci u nas dostatek, niechże i ten się tutaj dostanie. Zamierzam sprawdzić. Po screenach wygląda obiecująco, a kampanie (lordowie w kupie, jak ja to nazywam :) ) liczą nawet do dwóch - trzech tysięcy żołnierzy (z powodu zwiększonej ilości lordów i jednostek na jednego lorda).
    « Ostatnia zmiana: Listopada 22, 2014, 00:44:04 wysłana przez AdamOr »
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Crusader - Sed Doloris, Sed Sanguis 1.0
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 28, 2014, 16:33:56 »
    A to nie przypadkiem lekko ulepszona wersja Crusader Deus Velt?

EDIT: Dobra, zobaczyłem opis moda obok tytułu tutaj na Tawernie ;)

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Lutego 04, 2014, 16:33:25 »
    Dobra pograłem i tak:

Mod ma sporo niedociągnięć:

- startowe menu - wybierz gdzie chcesz jechać - Sargoth, Reyvadin, Tulga, Shariz ._. tragedia... (gram po angielsku)
    - towarzysze - wiele kobiet zmieniono na facetów (Ymira to Zbyszko z Bogdańca - sic pierwszy błąd! Drugi sic! i drugi błąd - Zbyszko żył w roku 1410 a więc przeszło 200 lat po krucjatach ._. a trzeci sic! i trzeci błąd - Zbyszko to postać fikcyjna ._.)

- Ivanhoe, który jest twórcą moda, zerżnął wiele z Crusader - Deus Vult (ale miał pozwolenie autora, więc nie ma problemu) i dodał tylko lepszy wygląd jednostek, więcej lordów, tło głównego menu z filmu "Królestwo Niebieskie" o ile się nie mylę i z tegoż filmu ekrany ładowania, nowy wygląd przedmiotów, ulepszone twarze znane z Florisa, nieco zmienione wąsy (kąt ich padania).

- Animacja walki (zamachy znad głowy oraz z lewej i prawej) bronią jednoręczną jest... ekhem... bardziej pasująca do szabli, scimitarów... no i to trochę bez sensu że rycerz uzbrojony w prosty miecz macha nim jakby miał atak padaczki >.< już lepiej sprawdzają się animacje z Nativa.

Cóż, to wersja 1.0, czekam na kolejną...
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #3 dnia: Lutego 05, 2014, 22:10:08 »
    Skoro to tak naprawdę lekko ulepszony Crusader -  Deus Vult, to lipa, bo tamten mod IMHO miał sporo niedociągnieć, a wedle Twojej relacji, nie za dużo zostało zmienione... pewnie tak szybko kolejna nie wyjdzie :P

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #4 dnia: Lutego 07, 2014, 13:55:46 »
    Chwilkę pograłem. Niestety, słabe.

- Animacja walki (zamachy znad głowy oraz z lewej i prawej) bronią jednoręczną jest... ekhem... bardziej pasująca do szabli, scimitarów... no i to trochę bez sensu że rycerz uzbrojony w prosty miecz macha nim jakby miał atak padaczki

Czy ja wiem, wygląda nawet nie najgorzej.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Lutego 07, 2014, 14:06:23 »
    Nie mówię, że jest zła. Mówię tylko, że nie pasuje do stylu walki preferowanego przez rycerzy Krzyżowców (widzieliście w ogóle kiedykolwiek, żeby rycerz jakoś tak zakręcał ostrzem? Bo ja nie :3 ), a bardziej pasuje do właśnie do szabli, scimitarów, zakrzywionych ostrzy itd. ;)

Eh, gdyby dało się przypisać animacje do określonych przedmiotów, np. żeby tylko szable i scimitary oraz zakrzywione ostrza miały taką animację, a proste, zwyczajne miecze miały tę bardziej "europejską".
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    Odp: Crusader - Sed Doloris, Sed Sanguis
    « Odpowiedź #6 dnia: Czerwca 17, 2015, 14:33:52 »
    Wyszła wersja 2.0 tegoż moda, mnóstwo bugfixów, rebalans, nowe jednostki, etc. Tutaj pobierzemy nową wersję: http://www.moddb.com/mods/crusader-sed-doloris-sed-sanguis/downloads/crusader-v2-full , a poniżej parę fotek oraz dokładniejszy opis zmian, ale w ENG.

(click to show/hide)

(click to show/hide)

Offline Lwie Serce

• Użytkownik
    Odp: Crusader - Sed Doloris, Sed Sanguis
    « Odpowiedź #7 dnia: Czerwca 17, 2015, 16:48:47 »
    Uuuu wygląda bardzo ciekawie, dzięki za info. :) Mam nadzieję, że wreszcie jakiś dopracowany mod o krucjatach do Warbanda.