Witam, zawsze grałem na podstawowej wersji Warbanda, czyli Native. Lecz zaczęło robić się nudno, więc zainstalowałem Floris Moda i gram na tej największej opcji co ma wszystkie mody czyli Expanded. Problem w tym, że na starych save'ach z Native byłem już bardzo daleko, miałem bardzo rozbudowaną postać, podbite pół Calradii itd, itp. Po prostu grałem kilka miesięcy na tych save'ach (wiadomo z przerwami krótszymi i dłuższymi). Nie chce mi się zaczynać wszystkiego od nowa, no ale dobra teraz o samym problemie.
Skopiowałem save'y z Native do folderu Floris Mod z nadzieją, że będzie wszystko działać. Gra się odpaliła, savey się wgrały poprawnie, wczytałem grę i tu się zaczęły problemy... Moja postać, wojsko, ekwipunek, dosłownie wszystko wyzerowało się. Choć renoma, honor itd chyba się nie wyzerowało, nie jestem pewien. W ogóle jakieś błędy się zaczęły robić przy wojsku np. nazwy się nie wyświetlały poprawnie, a np. miasto Praven wyglądało jak jakieś chińskie miasto, albo miasto sułtana, tekstury w nich się psuły i w ogóle wszystko było błędne.
Czy jest jakaś szansa, żeby wgrać savey z Native do Floris Mod, tak aby poprawnie działały? Jeśli jest jakaś szansa i wiecie jak to zrobić, to proszę o pomoc, bo zupełnie nie chce mi się grać od nowa, kilka miesięcy gry pójdzie na marne...
Wersja Warbanda - 1.143
Wersja Florisa - 2.55