Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Floris Mod - jak skopiować save z "Native"?  (Przeczytany 1680 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline karbi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Floris Mod - jak skopiować save z "Native"?
    « dnia: Stycznia 23, 2014, 18:00:56 »
    Witam, zawsze grałem na podstawowej wersji Warbanda, czyli Native. Lecz zaczęło robić się nudno, więc zainstalowałem Floris Moda i gram na tej największej opcji co ma wszystkie mody czyli Expanded. Problem w tym, że na starych save'ach z Native byłem już bardzo daleko, miałem bardzo rozbudowaną postać, podbite pół Calradii itd, itp. Po prostu grałem kilka miesięcy na tych save'ach (wiadomo z przerwami krótszymi i dłuższymi). Nie chce mi się zaczynać wszystkiego od nowa, no ale dobra teraz o samym problemie.

Skopiowałem save'y z Native do folderu Floris Mod z nadzieją, że będzie wszystko działać. Gra się odpaliła, savey się wgrały poprawnie, wczytałem grę i tu się zaczęły problemy... Moja postać, wojsko, ekwipunek, dosłownie wszystko wyzerowało się. Choć renoma, honor itd chyba się nie wyzerowało, nie jestem pewien. W ogóle jakieś błędy się zaczęły robić przy wojsku np. nazwy się nie wyświetlały poprawnie, a np. miasto Praven wyglądało jak jakieś chińskie miasto, albo miasto sułtana, tekstury w nich się psuły i w ogóle wszystko było błędne.

Czy jest jakaś szansa, żeby wgrać savey z Native do Floris Mod, tak aby poprawnie działały? Jeśli jest jakaś szansa i wiecie jak to zrobić, to proszę o pomoc, bo zupełnie nie chce mi się grać od nowa, kilka miesięcy gry pójdzie na marne...

Wersja Warbanda - 1.143

Wersja Florisa - 2.55

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: Floris Mod - jak skopiować save z "Native"?
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 23, 2014, 18:14:28 »
    Mod nie jest kompatybilny z Native i zapisy z niego też nie są kompatybilne, dlatego masz problemy z savem, a czy msz Floris 2.5, 2.54 czy najnowsze 2.55? Ważne pytanie, bo skoro masz wersję WB 1.143 to na 100% nie ma opcji, aby Floris 2.54 czy 2.55 poprawnie Ci chodził ;P

Offline karbi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 23, 2014, 21:24:53 »
    Wersję Warbanda mam 1.143 a Floris Mod 2.54 (w temacie się pomyliłem i napisałem 2.55) i wszystko chodzi dobrze, więc nie wiem o czym mówisz.

To co? Nie ma szans, żebym savey miał z Native w Florisie?

Offline McAbra

• Użytkownik
    • Piwa: 50
    • Vi Veri Veniversum Vivus Vici
      • Totalwar.ORG.PL
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 23, 2014, 21:38:11 »
    Nie ma takiej możliwości. Zapisane gry z Native nie działają na modach, a jeśli już to na niewielu - tych, które mało zmieniają.
    FMP zdecydowanie do nich nie należy.