Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: America's Army  (Przeczytany 5322 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    America's Army
    « dnia: Listopada 22, 2008, 13:28:17 »
    Chciałbym nieco opisać Wam grę America's Army, która jest jedną z najlepszych gier sieciowych w jakie ostatnio grałem. Grę stworzyła Armia Stanów Zjednoczonych, aby zachęcić młodych ludzi do wojska i póki co gra sprawdza się pod tym względem i tu trzeba wymienić wielki plus dla tej gry... jest ona całkowicie darmowa. Co gra nam oferuje? Całkiem niezłą grafikę jak na grę z 2003 roku (chyba), ale to oczywiście nie wszystko, bo oprócz grafiki, jest też niezwykle miodna i bardzo realistyczna rozgrywka, która niejednego fana cs'a powaliła na kolana (pewnie przez rag doll ^^). W tej grze nie wybieramy sobie uzbrojenia, ale klasę żołnierza, a wygląda to tak:
    SGT- Dowódca grupy, uzbrojony w m16a2, oraz granaty, niestety nie pamiętam ile każdy żołnierz ma granatów, ale dzielą się ona na dymne, odłamkowe i hukowe, a i należy wspomnieć o lornetce.

Teraz mamy 2 sekcje ogniowe i 2 snajperskie:
    Sekcja ogniowa A:
    SGT- Dowódca sekcji, uzbrojony jak dowódca drużyny.
    R- Szeregowy uzbrojony w m16a2, granaty
    R- To co wyżej
    AR- Żołnierz z rkm, a dokładniej m249 i granaty.

Sekcja Snajperska B:
    SGT- Dowódca uzbrojony jak każdy.
    S- Snajper uzbrojony w m24, pistolet m9 i granaty z tym, że nie posiada odłamkowych.

Sekcja snajperska C:
    SGT- Dowódca
    S- snajper uzbrojony w Berette m82, pistolet m9 i granaty.

Sekcja ogniowa D:
    SGT- Dowódca
    R- szeregowy
    G- Grenadier uzbrojony w m16a2 i granatnik podwieszany m203, no i granaty.
    AR- Operator RKM

Oczywiście każdy zajmuje dany slot i jeżeli ktoś chciałbyć powiedzmy snajperem, to może jedynie zaproponować zamianę osobie, która jest snajperem. W grze zbieramy punkty, które przekładają się na doświadczenie, a to z kolei na punkty honoru, a ten kto ma dużo punktów honoru jest bardziej szanowany i o ile nie ma chamstwa na serwerze ma pierwszeństwo do wyboru klasy. Doszedłem do chamstwa i pod tym względem aa góruje nad cs i innymi tym podobnymi grami, ponieważ w tej grze nie liczy się ilu ludzi się zabije, tylko to aby pracować drużynowo. Sam spotkałem się z sytuacją, że na serwie był koleś, który szedł na palę do przodu i nie słuchał się drużyny, oczywiście zabił kogoś, ale zaraz pierwszy ginął, dostał bana i tak to się skończyło. Dlatego mogę stwierdzić, że gra jest dosyć taktyczna, ale oczywiście zdarzają się wyjątki. Radziłbym także nie strzelać do swoich, bo łatwo w ten sposób dostać Global bana, a w tym wypadku pomoże tylko zmiana kompa. Tu jest ciekawie pomyślane, bo każda drużyna gra jako żołnierze Stanów Zjednoczonych, ale wroga widzimy jako terrorystów, czyli gram jako żołnierz i widzę przeciwnika jako terrorystę, a z drugiej strony on jest żołnierzem i widzi mnie jako terrorystę. To samo tyczy się broni, bo zamiast m16 terroryści mają ak47 itp. Gra ma tylko tryb multi, ale przed rozpoczęciem rozgrywki musimy przejść podstawowe szkolenie, które składa się z 4 misji. Gdy je przejdzie może grać przez sieć internetową, ale są także inne szkolenia, które trzeba prędzej, czy później zaliczyć, bo nie będziemy mogli wybrać niektórych klas. Więc aby móc grać snajperem trzeba przejść szkolenie snajperskie, no a żeby móc iść na szkolenie snajperskie trzeba w podstawowym szkoleniu zaliczyć strzelanie powyżej średniej. I to chyba tyle co trzeba wiedzieć o America's Army. Dodam, że przed grą należy się zarejestrować na stronie, ale ten proces jest banalny i jakby ktoś miał problemy mogę pomóc.
    http://americasarmy.pl/artykuly/dl Z tej strony możemy pobrać grę, a następnie patch. Mam nadzieję, że doczytaliście do końca i kiedyś być może pogra ktoś ze mną.

EDIT: Pablo77 Czy już mówiłem, że Cię lubię? :D Ale gra zajmuje pare Giga. (chyba nie pamiętam)

« Ostatnia zmiana: Stycznia 30, 2009, 19:03:54 wysłana przez Alkhadias »
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    Odp: America's Army
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 22, 2008, 13:31:42 »
    Zaraz zacznę zasysać :) i opiszę moje wrażenia...
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor

Offline Lord Wulfstan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 22, 2008, 13:45:48 »
    Sporo grałem w tą grę ze 2 lata temu... moim zdaniem jest to najbardziej realistyczny shooter online. POLECAM!!!

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 25, 2008, 14:17:50 »
    Wlasnie ostatnio szukalem jakiegos shootera.Przypomnialem sobie o AA.Moze rzeczywiscie to wina tego patcha,ale jakos mi ta gra nie podpasowala.Strasznie sie gubilem,nie znalem komend i nie mialem pojecia skad moze nadejsc wrog.W dodatku moze ze 2 razy zdazylem zobaczyc przeciwnika.Zazwyczaj ginalem bardzo szybciutko,mimo iz staralem sie trzymac blisko grupy.Tak wiec...hehe,troche zniechecajace:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Lord Wulfstan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 25, 2008, 17:09:32 »
    trudne jest życie nooba :)
    Polecam mapkę Bridge (chyba najstarsza i najpopularniejsza mapka), tam wróg zawsze nadchodzi z jednej strony :)

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 25, 2008, 21:18:56 »
    Ja właśnie lubię gdy jest ciężko. Nie martw się, bo kiedy sam zaczynałem było identycznie, ale szybko stałem się dobrym snajperem i teraz żaden się nie ukryje przed moim karabinem. I fakt, muszę przyznać, że Bridge Cross jest najpopularniejszą mapą. Na początek dam Ci podstawowe rady. Zawsze trzymaj się nisko, bo będziesz stanowił idealny cel dla snajpera. Żadne miejsce nie jest bezpieczne, bo snajperzy w aa nie są jak w cs. W cs jak walniesz z awp, to na całej mapie Cię słychać, a tu jak dostaniesz po prostu upadasz i nie wiesz skąd padł strzał (no chyb że stałeś 15m przed snajperem). Jeżeli koleś obok padł zabity przez snajpera, to lepiej się wycofaj, bo pewnie będziesz następny. Najlepszą obroną przed snajperem jest granat dymny i musisz mądrze ich używać. Jeżeli sam jesteś snajperem, ale dopiero zacząłeś grać i nie jesteś w stanie utrzymać celownika, to oddaj to komuś lepszemu. Jeżeli nagle wycelowałeś ze snajperki we wrogiego snajpera, to módl się abyś szybciej strzelił. Ogólnie staraj się wykorzystywać granaty odłamkowe i hukowe, do sprawdzania pomieszczeń i narożników, ale uważaj na sojuszników, bo nie zawsze ich na mapce widać. Ogólnie wiedz, że snajperzy odgrywają ważną rolę w teamie i są zabójczy, ale wystarczy tylko znaleź dobrą kryjówkę rzucić dymny biec do innego miejsca i masz snajpera z głowy. Mnie trud tej gry jeszcze bardziej zachęcił, bo lubię trudne gry, ale rozumiem, że z Tobą może być inaczej.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2008, 23:05:35 wysłana przez Alkhadias »

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 25, 2008, 23:20:32 »
    Świetna gra, odświezyliście mi pamięć o niej. Ostatni raz grałem z dwa lata temu, jak nie więcej.
    Nie znam nowych mapek i patch'y, ale doskonale pamiętam które mapy miałem opanowane. Znałem(albo jeszcze nadal znam, kto wie?) każdy cm2, każdy pagurek, krzaczek i każdy bug.
    Podobnie jak Alkhadias, uwielbiam wymagające gry, każde niepowodzenie motywuje mnie do działani, a owych niepowodzeń było mnóstwo na początku.
    Kiedy tylko mogłem uzywać snajperki, gra nabrało dodatkowego smaczku, mogłem odkuć się za wszystkie czasy. Teraz to ja byłem postrachem Noob'ów i tych którym tylko się wydawało że potrafią grać w aa ;)

Americas army, to jedna z tych gier, ktore potrafią wciągnąć na bardzo długo i pozostawić po sobie slad w pamięci. Pamietam jak czasami po długiej rozgrywce, cieżko było się skupić na śnie i przestać myśleć o nowych kryjówkach lub nowych zagrywkach taktycznych.

Ah... przypomniało mi się jeszcze szkolenie w bazie USMC, też się tak wynudziliście jak ja? Potem nagle test... O_o ... a ty nie dość że nie słuchałeś uważnie, to jeszcze nie wszystko zrozumiałeś, a czs mijał nieubłaganie. :)

« Ostatnia zmiana: Listopada 25, 2008, 23:25:10 wysłana przez pasterz861 »
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 25, 2008, 23:37:12 »
    Ja najbardziej polubiłem szkolenie spadochronowe i sił specjalnych. Spadochronowe nie wiem czemu, może dlatego, że fajnie się leciało? Szkolenie Sił Specjalnych, polubiłem, bo chyba godzinę zajęło mi odszukanie drogi za pierwszym razem. Nienawidziłem szkolenia medycznego, bo niedość, że trzeba słuchać ponad półgodzinnego wykładu, to jeszcze dwa razy oblałem, bo zamiast słuchać poszedłem zrobić tosty.

Offline Radh

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 26, 2008, 17:15:50 »
    Oczywiscie pamietam te mapke na moscie,jeszczy gdy gralem za pierwszym razem,pare lat temu.Ale teraz tej mapki nie mam.Ogolnie nigdzie nie moglem znalesc jakiejs listy serwerow.Jednak krok po kroku gdzies sie wpakowalem.Okazalo sie jednak ze co mialem chcec gdzies dolaczyc,otrzymywalem komunikat ze musze sciagnac te mapke.Strasznie zamotanie i niepotrzebne komplikacje.Co do samej gry to troche zle to odebraliscie lub ja zle to opisalem.Uwielbiam gry online,wszelkiej masci (teoretycznie to najwyzszy lvl w grze) i w nie jedna gre gralem.Nie spodziewam sie ze po wejsciu na serw,jakis koles z przeciwnej druzyny przyjdzie do mnie na pogaduchy.Bedzie dobrze:)Dam rade:)
    Z grami jest jak z sexem,single player sie nie liczy.
    R.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 06, 2008, 17:48:35 »
    Słyszałem o tej grze jakiś rok temu, ale nie pobrałem jej z powodu wolnego neta, teraz mam szybszy i już się biorę za pobieranie ;)

Offline Chiki

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 06, 2008, 18:49:36 »
    America's Army hmmm wielka gra, nie to co CS skaczesz jak kurde w Quake... tutaj skakanie nic nie da bo podczas skoku nie mozna strzelac... moim zdaniem najlepszy shooter w jakiego gralem, bo lubie strzelnaki gdzie nie wystarczy biec na chama tylko troche pomyslec, a w takim CS'ie kazdy biegnie gdzie chce i robi co chce a tu przewaznie trzeba dzialac druzynowo.... Bardzo Polecam Tą Gre Choc sam juz w nia nie gram ( no jak kazda gra sie wkoncu znudzi :P a osiagnelem 86 honor i wszytkie treningi) Wiec zasysajcie, a i pamietajcie zeby nie grac na serverach bez PB bo tam to sami cheaterzy z WH są .... a gdzie jest punkbuster to spotkanie cheatera w porownaniu tam gdzie go nie ma jest znacznie zadziej spotykane... :)
    http://img158.imageshack.us/img158/8991/tripgj9.swf - Jak Tu Wejdziesz To Cie Wyśmieje ;>

Offline Morbod

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 26, 2008, 23:28:37 »
    www.baclan.go.pl  moj klanik, niestety jestem od pewnego czasu w nieaktywnych, ale gra dla mnie rewelacja, doszedlem do 80H :D

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 27, 2008, 00:34:03 »
    Niesamowicie wciąga ;)))) Mam teraz lagi a zawsze czysto chodzi ;(

Offline Kosiciel

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 27, 2008, 20:03:38 »
    Sam sobie przeczysz. ZAWSZE czysto (czyli rozumiem, bez opóźnien?) chodzi, czy zwykle? A gra marna, szczególnie z taką ilością czitów ;p
    ..:: KOSICIEL ::..

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 28, 2008, 00:23:47 »
    Jejciu czepiasz się ... Mam lagi a w 99% chodzi czysto ! Pasi ?!