Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: [Kampania CK II]Dyskusja o zasadach  (Przeczytany 2161 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    [Kampania CK II]Dyskusja o zasadach
    « dnia: Stycznia 01, 2014, 22:13:55 »
    Jak już pisałem wcześniej - moja znajomość moda AGoT jest ograniczona dlatego też, nie wiem jakie "sztuczki" można wykorzystać, aby w nie do końca uczciwy sposób ułatwić sobie grę.
    Zostało jeszcze przynajmniej kilka dni do rozpoczęcia się kampanii, dlatego też piszcie jakie według Was zasady powinny obowiązywać.

ZASADY
    I. ZASADY OGÓLNE
    1. Zakaz wykorzystywania bugów.
    2. GM ma zawsze racje
    3. Zakaz wykorzystywania smoków w bitwie bądź oblężeniu.
    « Ostatnia zmiana: Marca 17, 2020, 20:08:33 wysłana przez Moontoor »

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Dyskusja o zasadach
    « Odpowiedź #1 dnia: Stycznia 02, 2014, 11:24:19 »
    -Zakaz spiskowania przeciw głównej postaci. i dziedzicowi Opcję assasinate bym dopuścił jest duże ryzyko wykrycia i rewanżu do tego koszt w złocie jest makabryczny. Inne spiski można przeprowadzać byle by nie doprowadziło to do zakończenia gry przez przeciwnego gracza.
    -Gramy do zdobycia przez łebka żelaznego tronu (?)

To takie moje propozycje zasad. Przeszukałem sobie zasady innych sesji i tam są pewne zasady ale nijak mają się do AGoT.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    « Odpowiedź #2 dnia: Stycznia 02, 2014, 12:32:32 »
    Jakbyś mógł, to dopisz jeszcze do pierwszego postu jaką wersje modu ściągnąć, sorry, ale pierwszy raz biorę udział w rozgrywce multiplayer.
    http://www.moddb.com/mods/crusader-kings-2-a-game-of-thrones-ck2agot/downloads/ck2agot-05-windows-installer - chodzi o to?
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline Baldwin

• Użytkownik
    • Piwa: 203
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 02, 2014, 13:18:34 »
    Jakbyś mógł, to dopisz jeszcze do pierwszego postu jaką wersje modu ściągnąć, sorry, ale pierwszy raz biorę udział w rozgrywce multiplayer.
    http://www.moddb.com/mods/crusader-kings-2-a-game-of-thrones-ck2agot/downloads/ck2agot-05-windows-installer - chodzi o to?

Tak

-Gramy do zdobycia przez łebka żelaznego tronu (?)

Nuuu, to byłoby strasznie szybkie i nudne. Walka ze Stannisem i Robbem to może być równie dobrze 20 minut kampanii (Jeżeli Lannisterowie rozgromią Northów, a Tyrellowie Stannisa.) Dograjmy najpierw tą cześć, a potem się zobaczy.

Do zasad dorzuciłbym zakaz możliwości wspierania pretendentów przez innych graczy. Co mam na myśli: Przykładowo Roycowie (Mniejszy ród w Vale) mają sojusz z Lannisterami. W Vale wybucha wojna domowa gdzie Arrynowie (gracz) i Roycowie (npc) walczą o tron. Lannister (gracz) mimo tego, że ma sojusz z Roycami nie może ich wspomóc. Dlaczego ? W tym, dosłownym przypadku, Lannisterowie zmietli by armie Arrynów i tron otrzymali by Roycowie, co dla gracza (Arrynowie) oznaczało by utratę władzy/śmierć/wydziedziczenie z ziem.

W sytuacji, gdzie to gracz, prosi drugiego gracza a pomoc (sojusz) nie widzę przeszkód.
    https://youtu.be/WKfo9naU2Nw
    Uh, I'ma make sure they remember me
    'Cause I walk around with lot of enemies

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 04, 2014, 13:28:17 »
    Według mnie zasada Baldwina odpada. Gramy bardziej roleplay'owo, nie mamy ograniczenia czasowego. Każdy powinien pilnować sojuszy, aby do sytuacji opisanej powyżej nie doprowadziać. Poza tym nawet po stracie tytułu króla pozostaje claim, który można odzyskać. Wszystko zawsze można odebrać.

Kolejna zasada ode mnie: nie mieszamy się w Essos. Niech sobie egzystują spokojnie obok nas, kampania ma dotyczyć tylko Westeros.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 11, 2014, 12:21:42 »
    Myślę, że gra jest na tyle zbalansowana, że jakichś wielkich zasad narzucać nie trzeba. Od początku trwa wojna totalna. Co do smoków, myślę, że Targaryenowie powinni mieć możliwość ich użycia.
    Proponuje wyznaczyć jakąś datę początku kampanii. Ze swojej strony mogę rzec, że teraz nie warto jej zaczynać. Młodsi poprawiają oceny w szkołach, starsi mają sesję. Myślę, że początek Lutego to dobry moment.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 11, 2014, 15:34:38 »
    Ziew. Smoki muszą być zakazane. Jeden smok rozwala całą mapę. Wiem bo grałem. Co do terminu. Sam mam sesję teraz a więc od lutego może być.

Offline Warder

• Użytkownik
    • Piwa: 239
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2014, 13:42:42 »
    Jesteś kilka razy bardziej doświadczony niż ja w tych sprawach, więc sprzeczać się nie będę ;)