Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1429 la Guerre de Cent Ans - Nowe Info  (Przeczytany 3655 razy)

Opis tematu: Francuski mod fabularny RPG + angielskie tłumaczenie

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    1429 la Guerre de Cent Ans - Nowe Info
    « dnia: Grudnia 29, 2013, 14:45:30 »
    http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/3847 - link do nexusa (NIEAKTUALNY)

O ile się nie mylę mod istnieje tylko we francuskiej wersji językowej i znajduje się tylko na nexusie. Przez przypadek też kiedyś go ktoś wrzucił w dział modów do "Ogniem i Mieczem", ale tak naprawdę ten mod działa tylko na Warbanda.

Trochę grałem w niego i ten mod POSIADA FABUŁĘ! Coś jak Light&Darkness, tyle że francuski i chyba oparty na historycznych wydarzeniach związanych z Francją (ale co do tego nie mam pewności). W każdym razie data 1429 inspiruje ;) W końcu 23 lutego 1429 było wystąpienie Joanny d'Arc i wgl toczyła się ta słynna wojna stuletnia ;)

Przydałoby się spolszczyć, albo chociaż zangielszczyć ten mod... kto zna choć trochę francuski łapka w górę :D

EDIT:
    23.06.2014r.

http://www.moddb.com/mods/1429-la-guerre-de-cent-ans-steel-edition/downloads/english-translation-of-1429-enhanced-version - tutaj znajduje się link do częściowego tłumaczenia moda z języka francuskiego na angielski. Może w jakiś sposób zwiększy to liczbę odbiorców tej modyfikacji :)

Zangielszczenie działa tylko na wersji finalnej, do której podaję linka:
    http://www.nexusmods.com/mbwarband/mods/5852/ - pobrać należy tylko pierwszy plik "1429_la_guerre_de_cent_ans_E_v_finale", pozostałe pliki są plikami opcjonalnymi, polepszającymi grafikę i zawierającymi code_source oraz module_system moda.

Features:

Translated Starting quest, SansLys quest line (I believe the entire quest line), Most of the Rebel quest line (Up until the first quest from La Licorne which is included).
    Misc translations throughout the files.
    Freelancer
    Skip intro mission
    Some minor bug fixes

Jak do tej pory przetłumaczono Zadanie Startowe, główne linie dialogowe zadania SansLys, Most Rebeliantów (zadanie), Freelancera, pomijanie między misjami, poprawiono parę pomniejszych bugów.

Ponadto w opracowaniu jest nowa edycja tego moda, nazwana "Steel Edition". Zangielszczenie będzie w pełni współpracowało z wydaniem Steel Edition.
    LINK do głównej strony moda na moddb.com: http://www.moddb.com/mods/1429-la-guerre-de-cent-ans-steel-edition
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 23, 2014, 17:16:30 wysłana przez Tyr »
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: 1429 la Guerre de Cent Ans - Nowe Info
    « Odpowiedź #1 dnia: Czerwca 23, 2014, 17:24:02 »
    Podbijam, bo edycja nie podbija.

Może w końcu sprawdzę tego moda, bo niestety w tym przypadku język był trochę zbyt dużą przeszkodą :P

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #2 dnia: Lipca 16, 2014, 12:29:45 »
    Ja też spróbuję. Jak pobrałem pierwszy raz to utknąłem na początkowej lokacji bo ani rusz nie rozumiałem nic. Zobaczymy...

Offline Mati44

• Użytkownik
    • Piwa: -78
    • Zbieram piwo dla Peterova
    « Odpowiedź #3 dnia: Lipca 16, 2014, 12:37:17 »
    Mod niezły dużo fabuły, lecz nie wszystko przetłumaczone.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    « Odpowiedź #4 dnia: Lipca 16, 2014, 13:27:06 »
    Przecież wyraźnie napisałem -.-

"Jak do tej pory przetłumaczono Zadanie Startowe, główne linie dialogowe zadania SansLys, Most Rebeliantów (zadanie), Freelancera, pomijanie między misjami, poprawiono parę pomniejszych bugów."

TO NIE JEST KOMPLETNE ZANGIELSZCZENIE!

Wersja Enhanced jest tylko CZĘŚCIOWO zangielszczona. Następna edycja - Steel Edition - będzie w 100% przetłumaczona -.-
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #5 dnia: Lipca 17, 2014, 13:01:11 »
    Wie kto co trzeba zrobić, by wypełnić zadanie o rebeliantach? Najemników wypełniłem i nie wiem, co dalej. A rebelianci w tej swojej twierdzy się tylko witają ze mną, a ja nie wiem co z nimi zrobić.