Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mody do Warband 1.158  (Przeczytany 13459 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline rafalinski

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mody do Warband 1.158
    « dnia: Grudnia 28, 2013, 14:01:26 »
    Witam. Zaczynam grę w w Mount Blade Warband. Wersja gry 1.158. Czy sa jakieś mody do tej wersji oraz czy Floris pack pójdzie na 1.158? Próbowałem The Deluge, ale pod 1.158 nie chce iść, wymaga wcześniejszego 1.143...

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    Odp: Mody do Warband 1.158
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 28, 2013, 17:24:18 »
    Z Delugem jest problem, musisz sciagniac z tej strony http://thedeluge.net/

A co do Florisa, to mysle ze na pewno jest aktualny, w koncu to chyba najwiekszy mod do warbanda xD
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline shusty

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 28, 2013, 19:22:02 »
    Mnie się WB znudził i chciałem na florisie pograć, jednak musiałem się nagimnastykować i pirata ściągnąć we wcześniejszej wersji, bo steam nie pozwalał na taki myk.

Ja nie zauważyłem jakichś wad na wcześniejszej wersji. Swoją drogą dziwne, że florisa nie zrobili jeszcze na 158

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 28, 2013, 19:35:45 »
    Mnie się WB znudził i chciałem na florisie pograć, jednak musiałem się nagimnastykować i pirata ściągnąć we wcześniejszej wersji, bo steam nie pozwalał na taki myk.

Ja nie zauważyłem jakichś wad na wcześniejszej wersji. Swoją drogą dziwne, że florisa nie zrobili jeszcze na 158
    boże, przecież jak masz klucz, to możesz pobrać z jakiegokolwiek hosta ORYGINALNĄ instalkę gry i u siebie tym kluczem się aktywuje...

Offline rafalinski

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 30, 2013, 18:52:37 »
    Reasumując jakie mody sa pod 1.158 Warband?

Offline AdamKur

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 30, 2013, 18:54:22 »
    Szukaj w dzialach z modami xD
    "My name is Ozymandias, king of kings:
    Look on my works, ye Mighty, and despair!"

Offline peerjotka

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 19, 2014, 04:16:15 »
    ja mam pytanie związane ogólnie z patchami, mianowicie: czy wystarczy mi najnowsza łatka czy ściągać i instalować wszystkie po kolei? ewentualnie które patche ściągać i instalować, bo podobno czasami powstają takie patche, które zawierają poprawki z poprzednich łatek, więc wówczas nie byłoby sensu bawić się w szukanie i instalowanie starszych łatek

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 19, 2014, 10:47:00 »
    Jak masz Steama, to automatycznie Ci się wszystko instaluje i patchuje, jeśli masz z Taleworlds (strony twórców gry) to tam jest dostępna pełna wersja do pobrania, oczywiście, aby grać dłużej niż do 5 lvl, trzeba mieć klucz

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 19, 2014, 14:21:09 »
    Reasumując jakie mody sa pod 1.158 Warband?
    taka uwaga: 1.153 w górę, to ta sama wersja właściwie.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #9 dnia: Stycznia 20, 2014, 16:13:37 »
    boże, przecież jak masz klucz, to możesz pobrać z jakiegokolwiek hosta ORYGINALNĄ instalkę gry i u siebie tym kluczem się aktywuje...

Klucze ze Steam nigdy nie pasowały do instalek ze strony TW. Coś się w tej kwestii zmieniło w ostatnich patchach? Jeśli tak, to super.

Offline Prußak

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Ten, który mówi sam sobie dobranoc, dobranoc
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #10 dnia: Stycznia 20, 2014, 16:21:11 »
    Chyba nie, aczkolwiek niektórzy na steam posiadają klucz już w formacie 4x4 (na przykład ja).
    Hah jesteśmy chyba jedynym klanem  który  grał z nimi spara  w którym nie było  Wulgaryzmu i kutni Ale za to mecz nie był  fair-play prośby  o  zablokowanie kamery obserwatora nic nie dawały  chociaż  na serwerze był admin...

Offline huth

« Odpowiedź #11 dnia: Stycznia 20, 2014, 16:35:38 »
    Klucze ze Steam nigdy nie pasowały do instalek ze strony TW. Coś się w tej kwestii zmieniło w ostatnich patchach? Jeśli tak, to super.
    Znaczy się ten właściwy cd-key, który 'wyciąga' się ze steama nie pasuje do instalek z TW? Ja słyszałem co innego :P

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 20, 2014, 21:52:22 »
    Pasował tylko na początku, gdy jeszcze na Steamie były klucze w formacie 4x4. Szybko jednak weszły 5x5 i tu też przez pewien czas nie było problemu, bo można je było przekonwertować, korzystając z tej strony - http://www.taleworlds.com/en/Account/ConvertSerial

Z tego co jednak słyszałem, nie da się tam konwertować nowszych kluczy (tych, które wyszły po wielkiej świątecznej wyprzedaży parę lat temu, gdy było takie zainteresowanie Warbandem, że kluczy nagle brakło i ludzie musieli po kilka dni czekać na nowe). Jeśli ktoś ma klucz zakupiony dość niedawno, to niech spróbuje go przekonwertować na 4x4 i niech da znać, czy się udało (ja mam stary klucz, u mnie konwerter działa).

W każdym razie wersja z TW akceptowała zawsze tylko klucze 4x4, chyba że teraz to poprawili.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 20, 2014, 22:13:04 »
    Działają oba formaty - sam ostatnio zmieniałem w rejestrze format klucza z 4x4 na 5x5 (wyjętego bezpośrednio z Steam) i jak dotąd nie ma żadnych problemów. Nie wiem tylko, czy serial key zostanie przyjęty tuż po "wklepaniu" go w launcherze gry.

Ścieżka do rejestru (gdyby ktoś pytał):
    Win7: HKEY_CURRENT_USER\Software\MountAndBladeWarbandKeys -> serial_key

serial_key jest wartością ciągu - jeśli go nie ma, należy utworzyć.

Pozdrawiam!

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 22, 2014, 01:36:56 »
    Problem w tym, że jeśli wersja TW nie jest aktywowana, to zmienianie samego "serial_key" niewiele daje. Gra uruchamia się i tak w trybie trial, uniemożliwiając grę w multi. A klucza 5x5 nijak aktywować się nie da, bo się nie mieści w okienka.

Po wpisaniu klucza w aktywatorze i pomyślnej weryfikacji, w rejestrze pojawiają się dwa dodatkowe wpisy - "Activation Code" i "Hardware Hash". Bez nich wersja TW będzie się uruchamiać w trybie trial, nawet jeśli istnieje wpis "serial_key" z prawidłowym kluczem.

Próbowałem to ominąć i zrobiłem dzisiaj kilka testów. Można utworzyć plik patchujący rejestr i dodający puste wpisy "Activation Code" i "Hardware Hash", oraz prawidłowy "serial_key" w formacie 4x4 i przy uruchomieniu Warbanda "Activation Code" i "Hardware Hash" są automatycznie poprawiane i można grać. Byłoby więc super, gdyby tak samo działo się z kluczami 5x5... ale się nie dzieje. Mam wrażenie, że wersja od TW najpierw szuka klucza seryjnego z kombinacji "Activation Code" i "Hardware Hash", a gdy go tam nie znajdzie, to szuka klucza 4x4 w "serial_key" i tworzy wspomniane dwa wpisy na jego podstawie.

Innymi słowy - raczej nie da rady uruchomić wersji TW bez klucza 4x4. Nawet jeśli skopiujemy poprawne "Activation Code" i "Hardware Hash" od kogoś innego, a wpiszemy swój klucz seryjny, to nie będzie można grać w multi, bo właśnie w tych dwóch wpisach zawarty jest klucz, po którym gra identyfikuje gracza. Tu mogę się mylić i trzeba by było to przetestować.

Jedyne wyjście aby to sprawdzić, to znaleźć minimum dwie osoby, które ufają sobie nawzajem. Te osoby musiałyby wklepać u siebie identyczne (działające) "Activation Code" i "Hardware Hash", zostawiając własne "serial_key" (koniecznie w formacie 5x5). Potem wejście razem na serwer i czekanie, czy kogoś z gry wywali...

edit: ponoć naprawiono konwerter i teraz działa nawet z najnowszymi kluczami (6x4) - http://www.taleworlds.com/en/Account/ConvertSerial

Z moim kluczem (seria tych pierwszych nieszczęsnych 5x5 ze Steam) działa, ale to żadna nowość, bo wcześniej też działał. Ktoś ma może klucz kupiony w roku 2011 lub później i może potwierdzić, czy konwerter się sprawdza?
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 22, 2014, 02:09:10 wysłana przez Daedalus »