Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Nowy Szybki Trik  (Przeczytany 6248 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Rhobar

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Nowy Szybki Trik
    « dnia: Listopada 21, 2008, 19:05:38 »
    Czy załatwiliście kiedyś konia jednym ciosem ? Na pewno !
    Ale czy dobiliście jeźdźca nim spadł z konia ? Ha ! Mi sie udało (przynajmniej tak myślę)
    Jak jedzie na was to odsuńcie się i walnijcie w konia po czym szybko się odwróćcie i
    walnijcie w jeźdźca przy spadaniu :D Mi To sprawia kupa frajdy i kilka razy już mi się tak udało :P

Offline Emil

• Użytkownik
    Odp: Nowy Szybki Trik
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 21, 2008, 21:18:11 »
    Oj, Panie coś kręcisz ;)
    Przy spadaniu z konia nie da się W OGÓLE zranić jeźdźca (nawet z łuku), a to dlatego, że w momencie spadania jest on jeszcze jedną hmm, jak to powiedzieć..."teksturą" z koniem. Na pewno uderzyłeś gościa gdy tylko zaczął wstawać. To jest bardzo częstym zjawiskiem.

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 21, 2008, 21:36:11 »
    wydaje wam się... mi się już tak kilkakrotnie udało ;) ale nie uważałem tego za jakieś wilekie osiągnięcie, bo myślałem, że wy robicie lepsze rzeczy :D
    prawdę mówiąc nie wiem jak to zrobiłem... ale jestem tego pewien, że on jeszcze spadał...

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2008, 22:03:22 »
    Dokładnie . Spadał wraz z koniem a ja machłęm mieczem i padł . To nie mój wymysł ani żadne oszustwo . Właśnie skończyłem grać ale dziś lub jutro jeszcze do niej wrócę i napotkałem taki (Dla mnie) śmieszny bug hehe otóż jeździec szarżował na mnie a ja podskoczyłem i machnąłem mieczem a ten został na koniu i na nim jechał ... tyle tylko że wyglądał jak pijany lub mocno obolały iiii nie spadł :P Mogłem zrobić screena , albo i to nie jest bug ;) W każdym bądź razie mnie to rozbawiło .

Offline Credo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Kaizoku Onii, Ore Wa Naru!
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2008, 08:46:55 »
    Wierze Wam, że można go zranić podczas upadku. Mi się tak udało na arenie Khergitów. Gdy spadał, zabiłem go, uwaga... łukiem. Najpierw strzeliłem mu przypadkiem w konia, on upadł, myślałem, że szybko wstanie więc napiąłem cięciwe...i dostał w głowę.
    Po tej akcji kocham turnieje w Narra'rze ... :)
    Credo
    Japońsko-murzyński twardziel, sądząc po avatarze i sygnaturce.

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 22, 2008, 08:48:49 »
    Zdarza się że po zadaniu śmiertelnego ciosu, lub wypuszczeniu śmiercionośnej strzały/bełtu w stronę wroga jadącego koniem, koleś nie spada od razu z konia tylko "spada" na niego luźno i jedzie na nim jakiś czas, zazwyczaj po pierwszym zakręcie spada z niego :) To nie bug tylko zamierzenia autorów :)

Offline Credo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2008, 08:55:43 »
    Zdarza się że po zadaniu śmiertelnego ciosu, lub wypuszczeniu śmiercionośnej strzały/bełtu w stronę wroga jadącego koniem, koleś nie spada od razu z konia tylko "spada" na niego luźno i jedzie na nim jakiś czas, zazwyczaj po pierwszym zakręcie spada z niego :) To nie bug tylko zamierzenia autorów :)
    Możliwe, że tak. Ja strzeliłem w konia, on gdy spadał dostał w głowę. Obrażeń bodajże 70 lub około.
    Jeśli weterani M&B tego nie zauważyli, to znaczy, że mamy szczęście :)
    Credo

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 22, 2008, 09:52:46 »
    najlepszy jest headshot w konia :P
    dodam, że ja sam byłem pieszo, gdy on spadał ;) udało mi się to na battlefieldzie jak i na arenie...
    śmieszny mniei tylko, że np. czasami koń ze strzałą w głowie paraduje jak by nigdy nic :) albo koleś ze strzałą w głowie... który nie umarł po HS =/
    czasami też jak bronimy się tarczą... wystzelą strzałę i ona przechodzi przez tarcze widać, że weszła w ciało, a obrażeń nic... :P no, ale z tym to już się chyba nie da nic zrobić

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Listopada 22, 2008, 11:48:21 »
    Tylko że różnica jest taka że ja go zabiłem mieczem :P Nie łukiem czy kuszą

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 22, 2008, 21:53:00 »
    Ja tam mam idealnej wagi dwuręczny topór i skila 250, w momencie starcia z przeciwnikiem prawie zawsze ginie jeździec i koń. Mowa oczywiście o lekkiej jeździe bo nie zdarzyło mi się tak załatwić rycerza czy zbrojnego który wcześniej nie otrzymał żadnych obrażeń
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Eddy

• Użytkownik
      • EddyGallery
    « Odpowiedź #10 dnia: Listopada 22, 2008, 23:03:23 »
    Rhobar ja także zabiłem mieczem ;) i jestem pewien, że nie był to dwuręczniak :P

Offline Rhobar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 22, 2008, 23:30:15 »
    Ja tam mam idealnej wagi dwuręczny topór i skila 250, w momencie starcia z przeciwnikiem prawie zawsze ginie jeździec i koń. Mowa oczywiście o lekkiej jeździe bo nie zdarzyło mi się tak załatwić rycerza czy zbrojnego który wcześniej nie otrzymał żadnych obrażeń

Ja mam 512 w broniach dwuręcznych i załatwiam za pierwszym razem ciężkiego jeźdźca :)
    Ale żeby zrobić tak jak ja , machnij toporkiem/mieczykiem w nogi konia i szybko odwróć
    się i machnij w mniej więcej w jeźdźca to powinno Ci się udać :P

Rhobar ja także zabiłem mieczem ;) i jestem pewien, że nie był to dwuręczniak :P

Eddy , Ty lepiej wiesz czym zabiłeś więc nie mam zamiaru się tu spierać .

Offline Aexalven

• BANITA
    • Użytkownik
    • XXX
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 23, 2008, 10:13:33 »
    Jedyne co mi się zdarzyło w modzie TImeless Kingdoms to zabiłem konia i jeźdcza jednocześnie.
    XXX

Offline Credo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 23, 2008, 11:08:12 »
    Mi się z lancy udało zabić 2 jeźdźców na raz :) Koń upadł jeden.
    Credo

Offline Kryjo

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Listopada 23, 2008, 18:54:37 »
    z lancy zawsze (prawie) zabije sie jeźdźca i konia wystarczy na niego nacelowac lancą lecz nie klikac myszką, poprotu walnąc przechyloną lancą na odpowiedniej prędkości. Obrażenia czasami przekraczają 200 DMG dla konia i jeźdzca.