Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Pancerz i broń  (Przeczytany 2414 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MichalQ

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Pancerz i broń
    « dnia: Grudnia 19, 2013, 23:14:46 »
    Czy przy kupowaniu pancerzu patrzyć na ciężar czy to ważne ?
    Czy macie swój zestaw broni który zawsze dobrze się spisuje ?
    Czy ma to znaczenie w której frakcji kupuje broń czy zbroje oprócz wyglądu ?

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: Pancerz i broń
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 19, 2013, 23:30:47 »
    Czy przy kupowaniu pancerzu patrzyć na ciężar czy to ważne ?
    Czy macie swój zestaw broni który zawsze dobrze się spisuje ?
    Czy ma to znaczenie w której frakcji kupuje broń czy zbroje oprócz wyglądu ?
    1. W native ciężar pancerza wpływa tylko na przyspieszenie biegu, zwykle się jest i tak konno, więc najważniejsze to mieć jak najwięcej armora
    2. Tarcza i jakaś dłuższa broń obuchowa
    3. Yyy wyglądu? Miasta w zależności od kultury mają nieco inne przedmioty w sklepach. Wahania ceny w zależności od miasta dotyczy tylko towarów do handlu, wiadomo, że np. ryby na wybrzeżu tanie

Offline drazq

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 20, 2013, 18:47:52 »
    1. Ale jeśli mamy obciążenie, nasz koń jedzie wolniej.
    2. Tarcza, broń półtoraręczna i kusza+bełty.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 20, 2013, 20:43:52 »
     Kiedyś używałem najdłuższego i największego topora 2h i z konia na ,,x,, plus tarcza, lanca i kusza/łuk, na oblężenie zamieniałem lance na strzały,bełty. Teraz używam najcięższego młota 2h i napieprzam z konia, który przebija bloki i na hita przeważnie bierze, plus tarcza i kusza z bełtami. Ale nie gram na najtrudniejszym poziomie więc mogę sobie pozwolić na takie coś.

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • Piwa: 14
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #4 dnia: Grudnia 20, 2013, 21:38:07 »
    Ja tam zazwyczaj na koniu to lanca+tarcza lub półtorak+tarcza  ,  w zapasie był największy topór :)    Na oblężenia łuk lub kusza ale zawsze pawęż i bułat lub spamerek nordycki .  Czasami wybieram opcję że miecz dwuręczny + łuk (2 paczki strzał) albo czołg xd (Toporek jednoręczny , tarcza huskarla , włócznia i oszczepy/włócznie/toporki do rzucania .

Ja tam gram 50%-75% trudność , raz dałem na 100% to ciężko było na oblężeniach xDD
    Prime to Pierwszy czyli Bóg bo Bóg był Pierwszy czyli Prime !

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #5 dnia: Grudnia 21, 2013, 22:16:20 »
    W polu najczęściej używałem morgenszterna, lancy (zamiennie z ogłuszającą metalową dwuręczną pałką sarranidzką), łuku i strzał. Na oblężenia brałem możliwie najdłuższy dwuręczniak (zamiennie z pawężą), łuk, strzały i morgensztern. Przeważnie nie biorę tarcz, nawet na oblężenia nie zawsze, bo czasem wystarczy chodzić w bok i nie trafiają ;p

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #6 dnia: Grudnia 22, 2013, 09:12:17 »
    Jak ci salwa bełtów od rhodockich kuszników na 100% trudności wleci , a ty bez tarczy to zobaczysz że warto tarczę brać xDD

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 22, 2013, 18:18:47 »
    Próbowali nawet na 111% trudności i im nie wychodziło :P
    Lubię gdy w oblężeniu jest wieża, bo można się za nią schować. Czasami wystarczy stać za swoimi i nie trafiają. Staram się też nie wchodzić na drabinę/wieżę jako pierwszy, bo to zawsze większa szansa na przeżycie. Wchodząc na mury najbardziej niebezpieczny jest ostrzał z bocznych części muru/wież. Dlatego staram się wchodzić bokiem mając za sobą swojego wojownika. Wtedy mam osłonięte plecy i mogę zająć się ostrzeliwaniem wroga z jednego z bocznych sektorów. Łuk jest szybszy od kuszy, więc rhodokowie nie są takim strasznym problemem ;p

Offline OSGiDaPfE

• Użytkownik
    • OSGiDaPfE
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 22, 2013, 22:16:40 »
    No to może miałem pecha xD

Ja tam tylko Phantasy mod i wieżyczka dobra campa ^^ . Ja tam zawsze jako pierwszy , pawęż ma wytrzymałość 1100/1100 o ile dobrze pamiętam (Może mniej ?)  i szybko toporek 2h wyciągnąć , rozbić jednostki wroga by reszta moich się wbiła . No podstawa boczne wieżyczki ^^  Zawsze pełno magów tam jest i się wpieniam na te ich tarczę niewidzialne ...