1.Nick w grze: Slavegirl_of_Satan
2.Nick na TFW: Bot
3.Wiek: 17
4.Jak długo grasz w Persistent World Mod?*: Od niedawna, zaledwie miesiąc.
5.Czy wcześniej miałeś styczność z "adminowaniem" na serwerach PW moda?*: Nie
6.Wchodzisz na serwer (jako admin), ktoś kopie cię i lekceważy.Co robisz*?
Początkowo jedynie upominam słownie - ostro i wyraźnie, ale tak by było to jedynie ostrzeżenie. Jak nie poskutkuje, to będę stopniowo zmieniał kaliber na coraz cięższy. Za drugim razem go zabiję, by miał karę. Jak nie poskutkuje i tym razem, to daję temp bana na godzinę. A gdy i temp ban nie poskutkuje, oznacza to że facet jest kompletnym idiotą i daję mu bana na stałe.
Na pewno nie będę się mścił, a żyć mu nie dam tylko wtedy gdy delikwent nie poprawi swojego zachowania. Admin ma egzekwować zasady, pomagać i wychowywać, a nie mścić się.
7.Czy pogodziłbyś się z tym, że ktoś jest postawiony wyżej od Ciebie?*: Bez problemu.
8.Dlaczego chcesz zostać adminem i co możesz zaoferować serwerowi?*: Adminem chcę zostać z kilku powodów. Chcę pomagać graczom i sprawiać, by grało się im jak najlepiej na serwerze. Po prostu zaoferować swoją pomoc. A poza tym chcę także się spełnić jako admin, pokazać samemu sobie że potrafię sprawować tą funkcję. Jestem ambitny, a będąc ambitny chcę być jak najlepszy - a więc moja ambicja okaże się bardzo pomocna dla graczy. Nie byłem nigdy adminem, a w PW jestem zielony. Chcę się sprawdzić na stanowisku admina, a to chyba dobrze że polski serwer będzie moim pierwszym (jak mnie przyjmiecie ofc). Czas pokaże, czy wytrwam. Równie dobrze mogę z wielkim zapałem sprawować funkcję przez długi czas, a równie dobrze odejść po tygodniu. Adminowanie sprawiać ma przyjemność również mi, a jeśli przestanie mi tą przyjemność sprawiać, to nie będę się do tego zmuszał. Nie będę nic robił wbrew sobie. Chcę jednak sprawdzić, czy bycie adminem mi się spodoba i jak na razie mam tą chęć.
9.Cos o sobie: Nołlajf mający bardzo dużo wolnego czasu, będący zdolny do siedzenia na komputerze po kilkanaście godzin dziennie, poświęcając grze conajmniej kilka z tych godzin (nie siedzę na PW cały dzień, ale nie sprawi mi problemu spędzenie na serwerze dwóch albo trzech godzin w dniu, nie licząc może dni gdy chodzę do szkoły kiedy to będę grał trochę mniej). Fan black metalu. Miałem też do czynienia z PBFami (play by forum). Dodam jeszcze, że znam angielski na tyle, że nie ma dla mnie różnicy czy mam do czynienia z Polakami czy z cudzoziemcami. Zarówno z jednymi jak i z drugimi rozmawiam bez żadnych problemów.
10.Czy przeczytałeś i zrozumiałeś zasady RolePlay? Tak, wiem czym jest RP, znam zasady, z czym to się je itd. Wiem i rozumiem wszystko, nie trzeba mnie uczyć. Wiem, że trzeba odgrywać swoją rolę, admin ma nie ingerować w grę, a jak jestem outlawem to nie mogę noobsko i debilnie powiedzieć "1k or die", tylko muszę zaroleplayować "Witaj panienko, coś mi się zdaje, że masz dzisiaj bardzo zły dzień, naprawdę kiepski. A taki beznadziejny jest on dlatego, że spotkałaś właśnie mnie. A ja jestem bandytą, najgorszym draniem jakiego ten świat kiedykolwiek nosił. Dlatego mówię ci po dobroci: Daj mi tysiąc złotych monet albo cię zabiję. Proste, prawda?."
Oczywiście nie zamierzam karać za odstępstwa od takiego poziomu. Bo można napisać po prostu "Dawaj tysiąc albo cię zabiję". To powyższe to tylko to, jak ja bym to zagrał. Nawyk z PBFów :D
===
Dodam jeszcze, że od jutra jestem nieobecny i wracam do domu dopiero 27 grudnia. Wigilia oraz pierwszy i drugi dzień świąt jestem poza miastem.
EDIT: Mam jeszcze takie pytanie: Czy admin może się bawić także w zwykłą grę i roleplayować jak zwykły gracz? Bo nie doczytałem tego nigdzie. Chciałbym być adminem, ale chciałbym też czasem poroleplayować. Nie wiem no, być serfem i pokopać w kopalni albo być outlawem i zataxować kogoś - nie przeszkadzałoby mi to w administrowaniu.