http://imperialgames.co.uk/calradia-imperial-age-downloads.html - oto wersja OPEN ALPHA Calradii - Wieku Imperiów :)
EDIT:
Pobrałem, pograłem. Open Alpha bardzo NIEFAJNA.
Bugi i różne niedociągnięcia:
- wszystkie bronie palne mają flagi merchandise ale nawet po paru miesiącach nie pojawiają się w sklepach,
- nie ma rozszerzonych formacji i salw na rozkaz (a to moje ulubione rozkazy z OiM - nie ma nic piękniejszego niż salwa :) ) - sam to sobie włączyłem w module.ini
- nie ma kucania - a po włączeniu go w module.ini żołnierze z pistoletami nie mogą kucać, bo dziwne animacje się robią i tylko żołnierze z karabinami mogą normalnie kucać (chociaż to ich kucanie głupio wygląda)
- za dużo Stalowych tarcz pojawia się u każdego kupca,
- broń palna ma strasznie niską celność - i nie mówię tu tylko o garłaczach, ale też o innych rodzajach. Trochę to przeszkadza, bo najlepsze spluwy mają Rhodocy (karabiny snajperskie 95 celności 150 obrażeń), a inne frakcje mają może max 85. Ale i tak większość karabinów dla początkowych żołnierzy ma celność pomiędzy 40 - 60, więc przy każdej walce właściwie dochodzi do starcia wręcz i walk na bagnety.
- niektóre bronie z bagnetami nie mają przełączenia trybu walki klawiszem X.
- niektóre jednostki mają sam karabin z bagnetem do walki wręcz i przełączalny karabin z bagnetem... (chodzi o loot - pokazują się zarówno bezużyteczne "białe" karabiny jak i te przełączalne)
- Nowa frakcja umieszczona obok Sarranidów jest chyba najsłabsza ze wszystkich, ma najmniej zamków, trzy miasta i kilkanaście wsi.
EDIT2:
Autor napisał, że kolejna wersja (Beta 1.0) wydana zostanie 30 czerwca.
Co nowego:
- The Revolutionary State of Vilincha (Rewolucyjny Stan Vilincha)
- New towns, castles and villages (Nowe miasta, zamki, wsie)
- Vincha troops + various uniforms to accompany them (Żołnierze Vincha i różne umundurowanie [pewnie chodzi o najemników] )
- Faction Standards - Sztandary :D
- Tweaked explosives - Poprawione granaty - teraz rozpier... jeszcze mocniej!
- New Faction banners - Więcej nowej heraldyki
- New UI and campaign map sounds - Nowe UI (chodzi pewnie o rozkazy i HUD) oraz nowe dźwięki na mapie kampanii
Bug Fixes:
- Horse Glitch - naprawiono błędy związane z końmi.
- No firearms spawning in stores - Naprawiono brakującą broń palną w sklepach
Coming soon: w kolejnej wersji:
- New faction leaders - nowi przywódcy frakcji
- New vassals - nowi wasale
- New Companions - nowi towarzysze
- New dialogue - nowe dialogi
EDIT: WYSZŁA BETA 1.0
http://www.moddb.com/mods/calradiaimperialage/downloads/calradia-imperial-age-beta-10 - link na moddb.com do pobrania.
Autorzy mówią, że tekstury specjalnie są niskiej jakości, żeby grać na BattleSizerze i żeby bitwy były jak największe. Paczka zawiera też custom flag kit (nie mam pojęcia co to XD)