Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount and Empire (zmiana wątku na forum - Calradia: Imperial Age [SP])  (Przeczytany 6529 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    MOUNT AND EMPIRE

Zostań Imperatorem Calradii!

Walcz za pomocą broni palnej!

DOWNLOAD I LINKI:
    Wersja v. 1.3.3.
    Wersja BETA v. 1.4.
    ModDB
    Wątek na Taleworlds

Działa na Warband v. 1.154

Co do moda, mapa Native, te same frakcje, nie kopiuje to czasów napoleońskich. ale na polu walki dominuje broń palna, wiadomo, są nowe "zbroje" odpowiadające XIX wieku, tak samo są nowe bronie etc., ale jest też mnóstwo itemów z Native.

Mod ocenię na 2/10 ponieważ twórca dodaje od siebie tylko kilkadziesiąt (lub - naście) nowych modeli i tekstur, pozostałe "nowe" rzeczy są z innych modów takich ja Diplomacy czy 1812-1815 Napoleonic, dobrze, że przynajmniej miał pozwolenie twórców tych modów, nie polecam.

Na koniec, parę SSów:

(click to show/hide)
    « Ostatnia zmiana: Października 07, 2015, 13:42:25 wysłana przez Gragon »

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    Odp: Mount and Empire
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 07, 2013, 19:03:16 »
    Skoro nie polecasz, to po utworzyłeś wątek moda? :P

Ja wciąż czekam, aż zmienią animację przeładowywania długich broni palnych z tej pistoletowej na jakąś lepszą. Ogólnie mod jest fajny, ale niektóre niedoróbki są po prostu śmieszne, albo walki z Piratami (sea riders) w kolczugach, rzucających toporkami  :P
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #2 dnia: Grudnia 07, 2013, 23:05:02 »
    Ostrzegam przed złem :D Nie no, może odrobinę przesadziłem z oceną, ale zawiodłem  na tym modzie, spodziewałem się mimo wszystko czegoś lepszego, ale jak komuś takie cuś pasuje, to nie ma sprawy, moja ocena jest subiektywna ;).

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #3 dnia: Grudnia 08, 2013, 02:14:22 »
    Powiedziałbym, że takie połączenie średniowiecznej Calradii z tymi dżentelmenami z karabinami w śmiesznych czapkach daje coś pokroju nieudanego steampunku :P

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • True North!
    « Odpowiedź #4 dnia: Kwietnia 26, 2014, 15:57:16 »
    Tiaaaa... twórca moda zmienił jego nazwę na Calradia: Imperial Age, ale, że nie wyszła w związku ztym żadna nowa wersja moda, dlatego nazwę tematu na razie zostawiam tak jak jest.

Teraz będzie mnóstwo screenów (po 5 na spoiler) o wyglądzie jednostek w tymże pseudohistotrycznym modzie :D :

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

(click to show/hide)

I to może nie być koniec ze strony twórcy (spamu zdjęć :D)

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    CALRADIA - IMPERIAL AGE
    « Odpowiedź #5 dnia: Czerwca 15, 2014, 01:01:34 »
    http://imperialgames.co.uk/calradia-imperial-age-downloads.html - oto wersja OPEN ALPHA Calradii - Wieku Imperiów :)

EDIT:

Pobrałem, pograłem. Open Alpha bardzo NIEFAJNA.

Bugi i różne niedociągnięcia:

- wszystkie bronie palne mają flagi merchandise ale nawet po paru miesiącach nie pojawiają się w sklepach,
    - nie ma rozszerzonych formacji i salw na rozkaz (a to moje ulubione rozkazy z OiM - nie ma nic piękniejszego niż salwa :) ) - sam to sobie włączyłem w module.ini
    - nie ma kucania - a po włączeniu go w module.ini żołnierze z pistoletami nie mogą kucać, bo dziwne animacje się robią i tylko żołnierze z karabinami mogą normalnie kucać (chociaż to ich kucanie głupio wygląda)
    - za dużo Stalowych tarcz pojawia się u każdego kupca,
    - broń palna ma strasznie niską celność - i nie mówię tu tylko o garłaczach, ale też o innych rodzajach. Trochę to przeszkadza, bo najlepsze spluwy mają Rhodocy (karabiny snajperskie 95 celności 150 obrażeń), a inne frakcje mają może max 85. Ale i tak większość karabinów dla początkowych żołnierzy ma celność pomiędzy 40 - 60, więc przy każdej walce właściwie dochodzi do starcia wręcz i walk na bagnety.
    - niektóre bronie z bagnetami nie mają przełączenia trybu walki klawiszem X.
    - niektóre jednostki mają sam karabin z bagnetem do walki wręcz i przełączalny karabin z bagnetem... (chodzi o loot - pokazują się zarówno bezużyteczne "białe" karabiny jak i te przełączalne)
    - Nowa frakcja umieszczona obok Sarranidów jest chyba najsłabsza ze wszystkich, ma najmniej zamków, trzy miasta i kilkanaście wsi.

EDIT2:

Autor napisał, że kolejna wersja (Beta 1.0) wydana zostanie 30 czerwca.

Co nowego:

- The Revolutionary State of Vilincha (Rewolucyjny Stan Vilincha)
     - New towns, castles and villages (Nowe miasta, zamki, wsie)
     - Vincha troops + various uniforms to accompany them (Żołnierze Vincha i różne umundurowanie [pewnie chodzi o najemników] )
     - Faction Standards - Sztandary :D
     - Tweaked explosives - Poprawione granaty - teraz rozpier... jeszcze mocniej!
     - New Faction banners - Więcej nowej heraldyki
     - New UI and campaign map sounds - Nowe UI (chodzi pewnie o rozkazy i HUD) oraz nowe dźwięki na mapie kampanii

Bug Fixes:

- Horse Glitch - naprawiono błędy związane z końmi.
    - No firearms spawning in stores - Naprawiono brakującą broń palną w sklepach

Coming soon: w kolejnej wersji:

- New faction leaders - nowi przywódcy frakcji
    - New vassals  - nowi wasale
    - New Companions - nowi towarzysze
    - New dialogue - nowe dialogi

EDIT: WYSZŁA BETA 1.0

http://www.moddb.com/mods/calradiaimperialage/downloads/calradia-imperial-age-beta-10 - link na moddb.com do pobrania.

Autorzy mówią, że tekstury specjalnie są niskiej jakości, żeby grać na BattleSizerze i żeby bitwy były jak największe. Paczka zawiera też custom flag kit (nie mam pojęcia co to XD)

« Ostatnia zmiana: Czerwca 30, 2014, 12:58:19 wysłana przez Tyr »
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!