Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Mount & Blade – wersja pudełkowa  (Przeczytany 6587 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Warlang

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Mount & Blade – wersja pudełkowa
    « dnia: Listopada 19, 2008, 09:25:06 »
    Na pewno wszyscy, którzy kupili tylko kod, albo i ci, co go nie kupili, chcą zajrzeć do pudełka. Prezentuję jego zawartość. To powinno rozwiać wszelkie wątpliwości.

Oryginalna instrukcja w pdf (24 MB) http://odsiebie.com/pokaz/1169631---bc73.html

Uważnie przeczytajcie odnośnie aktywacji gry.

I jeszcze to:

http://img530.imageshack.us/my.php?image=mb05wd6.jpg
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2008, 15:43:16 wysłana przez Warlang »

Offline Pifcio

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 11
    Odp: Mount & Blade – wersja pudełkowa
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2008, 09:31:09 »
    ale to do czego....?

edit:w poradniku zrobili błąd, po prostu bez myślnie przetłumaczyli....gra jest pełna, nie trzeba rejestrować, klucz przydaję się, jeśli ktoś chce ściągnąć triala....cd projekt już nas przyzwyczaił do takich problemów....

Nie dubluj postów. Używaj funkcji "zmień".

edit2: usunąłem Ci poniższy post. Nie przeginaj. Potrójne posty to już przesada. Korzystaj ze "zmień"
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2009, 14:31:27 wysłana przez Daedalus »

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 19, 2008, 15:04:37 »
    Jak za taką kasę, to zawartość pudełka (płyty w sumie też) nie powala. Jak sobie wspomnę "Wiedźmina", którego kupiłem sporo taniej, to M&B zostaje daleeeeeko w tyle. Cytat w prawym górnym rogu okładki też niezbyt szczęśliwie dobrany i bardziej śmieszy, niż zachęca - nie chodzi o treść, a o formę. No i ten wszędobylski "Frodogorn"... bleeee, brzyyydal. :P

Ale i tak najbardziej rozwala mnie naklejka "profesjonalna polska wersja językowa". Normalnie śmiech na sali. :D

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 21, 2008, 14:57:17 »
    Zawartość pudełka skromna, no ale chyba tyle wystarczy do grania ;P. Fraza "Moduł Natywny" mnie po prostu dobiła - jak można być takim analfabetą, żeby nie umieć tego inaczej przetłumaczyć? Chętnie bym przejrzał całość instrukcji - założę się, że jest tam mnóstwo potknięć...

Offline Egzorcysta

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 22, 2008, 21:59:09 »
    Myśle że mogli do tego dorzucić jakąś smycz i książeczke która mówi więcej o grze(mimo że i tak nikt tego nie czyta) bo jest to drobna rzecz a cieszy, natomiast cena gry to po prostu ostrze miecza skierowane w stronę gracza bo pomimo iż M&B jest moja ulubiona gierką to jest wiele innych bardziej rozwiniętych i TAŃSZYCH tytułów, a ich wersja spolszczenie mówi sama za siebie, człowiek posiadający choć odrobinę mÓSku tego nie skomentuje żal.pl
    Bądź dumny ze swego wroga i jego osiągnięć, przyjaciół miej blisko siebie a wrogów jeszcze bliżej.

Offline Mroczny Pieróg

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 27, 2008, 15:45:52 »
    Niby gra dużo kosztuje, ale weźcie pod uwagę fakt iż M&B jest  - w przeciwieństwie do innych gier - stale aktualizowana, i te aktualizacje są naprawdę duże więc kto wie, może za rok będziemy mieli full wypas gierkę z grafą Obliviona ;)

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 27, 2008, 16:20:17 »
    Taaaa, w Świętego Mikołaja też wierzysz? ;D Od daty premiery (światowej, nie polskiej) ukazał się tylko maleńki patch, naprawiający kilka błędów. Nic więcej. Nie dodano żadnych nowych rzeczy, nie poprawiono grafiki, nie pojawiły sie nowe motywy muzyczne... i to się moim zdaniem nie zmieni. Nie ma co liczyć na to, że M&B będzie dalej rozwijana przez twórców. Te "duże aktualizacje" to były po prostu etapy rozwojowe, które dla większości gier przebiegają w strefie zamkniętej. My byliśmy dobrowolnymi betatesterami. Ba, musieliśmy płacić, by w betę sobie pograć, wyłapywać błędy, zgłaszać je i zaczynać wszystko od nowa, gdy gra przechodziła na kolejny etap produkcji. Zazwyczaj to testerom się płaci, nie na odwrót, więc nie rozumiem Twojego optymizmu. :P W momencie gdy gra uzystakała złoty status (gotowa do tłoczenia), skończyły się te "duże aktualizacje" i jeśli jeszcze możemy na coś liczyć, to tylko na drobne bugfixy, nic więcej.

edit: A jeszcze dodam... Koszty tworzenia Mount&Blade były nieporównywalnie niższe, niż wielu innych, lepszych, a mimo to w efekcie tańszych gier. Taki Wiedźmin* dla przykładu miał wiele godzin nagranych rozmów (kasa na aktorów i studio), fenomenalne intro i outro (kasa dla Platige Image), bogatą fabułę i dialogi (kasa na scenarzystów), gotowy engine (kasa dla Bioware za zakup silnika), doskonałą muzykę i udźwiękowienie, piękną grafikę, mnóstwo skryptów etc. etc. etc. Gdy spojrzy się na taką grę, to widzi się wyraźnie, że to wszystko musiało sporo kosztować, bo efekt końcowy jest świetny. Tak samo jest, gdy spojrzy się na większość nowych gier. W przypadku M&B zaś od razu widać biedę z nędzą. Gra jest brzydka i uboga, nie ma co się oszukiwać. Ratuje ją tylko kilka dobrych pomysłów i świetna grywalność. Grywalność jednak nie usprawiedliwia tak kosmicznej ceny! Mount&Blade bliżej jest do niskobudżetówek, które można kupić w supermarketach za kilkanaście złotych, niż do drogich gier z wysokiej półki. Produkcja Wiedźmina kosztowała kilkanaście (kilkadziesiąt? Kilkaset?) razy więcej, niż produkcja M&B, a mimo to Wiedźmin w dniu premiery był o 20zł tańszy! Porównaj sobie teraz jeszcze zawartość pudełek obu gier. Dalej twierdzisz, że M&B nie ma ceny wziętej z kosmosu?

*- tutaj można by wstawić tytuł prawie każdej nowej gry
    « Ostatnia zmiana: Listopada 27, 2008, 16:39:57 wysłana przez Daedalus »

Offline TomAschek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Grudnia 02, 2008, 20:40:57 »
    Daedalus co do ceny końcowej to się z Tobą zgodzę - jest wyrąbana w kosmos, ale też pamiętaj o tym że gra w "przedpłacie" kosztowała dużo taniej niż wersja finalna - ja swoją kupowałem za niecałe 15$ co przy ówczesnych cenach wynosiło koło 30-40pln. Za tę cenę miałem świetną grę bo mi chodzi o grywalność a nie tylko o cukierkowy wygląd - fakt - co jakiś czas się wywalała, ale z wersji na wersję miała coraz większe możliwości. Hellgate London miało/ma świetną grafę a zrobiła totalną klapę, tymczasem takie Diablo 2 w które uwielbiam grać, do dziś ma wielu wiernych fanów a po ekranie latają kwadraciaki że aż oczy bolą. M&B ma w sobie to coś co pozwala na cieszenie się tą grą naprawdę długo, w dodatku kilka świetnych modów, które robią te grę jeszcze ciekawszą. Co do kosztów wyprodukowania gry masz rację - są z pewnością nieporównywalnie mniejsze niż takiego Wiedźmina, jednak machina marketingu w przypadku tego drugiego była i jest również nieporównywalna. Prawdopodobnie działa tu też efekt skali - M&B wydano pewnie kilka, może kilkanaście tysięcy sztuk, Wiedźmin sprzedał się już w ponad milionie kopii. Bynajmniej nie bronię tu głównych autorów gry/dystrybutorów M&B bo uważam że oni choć zrobili dla tej gry dużo to dużo więcej zrobiło dla niej kilkuset zapaleńców na całym świecie tworząc nowe mody, poprawiając błędy nativa czy tworząc lokalizację (vide twoje spolszczenie za które po raz kolejny szacuneczek :] ). Moim zdaniem to gra dla graczy stworzona przez graczy i dlatego wolę grać w nią niż w Wiedźmina i mam nadzieję że nawet jeśli chłopaki od M&B nie będą jej rozwijać to tych kilkuset zapaleńców będzie ją jeszcze długo ożywiać.

PS
    Opowiadania Sapka o Geralcie były super, saga niestety z tomu na tom coraz słabsza a historia z gry woła o pomstę do nieba (samo ożywienie Geralta brrrrrr) - ale to moje zdanie :]
    PS2
    Nie niszcz złudzeń, w końcu 6.XII już blisko ;)
    And when I turned, no face I saw,   A gdy odwróciłem się, nie ujrzałem nikogo,
           For the shadow was my own,   tylko własny cień,
                    Death Angel’s Shadow.   Cień Anioła Śmierci.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Grudnia 05, 2008, 23:38:45 »
    Czy ktoś z posiadaczy polskiej pudełkowej wersji mógłby mi powiedzieć jak wygląda menu launchera? Znaczy - czy w tym początkowym menu, które pojawia się po dwukrotnym kliknięciu na ikonkę gry, są polskie znaki, czy nie?

Offline kameleon

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Grudnia 07, 2008, 13:09:18 »
    Są polskie znaki.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #10 dnia: Grudnia 07, 2008, 15:59:41 »
    W takim razie mam małą prośbę - czy ktoś z posiadaczy pudełkowej wersji mógłby wrzucić gdzieś na jakiś serwer (np. sendspace.com) plik "mb_skin_int.smf" z katalogu "Mount&Blade\Skins" (albo plik "mb_skin_pl.smf", jeżeli taki istnieje) i podać mi linka? Będę bardzo wdzięczny.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Grudnia 07, 2008, 19:21:59 »
    Dzięki wielkie.

Offline strus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #12 dnia: Grudnia 07, 2008, 22:06:45 »
    Dorzucę jedną małą uwagę na temat CD Projektu. Znalazł się on na skraju zapaści finansowej i nie spodziewajcie się tańszych gier z jego strony. Złe zarządzanie spowodowało zwolnienie około 15 osób w samym listopadzie a to jeszcze nie koniec. Amatorskie zarządzanie kasą i straty finansowe w tym roku odbijają się czkawką na wszystkich działaniach, między innymi na wydanych grach. Obawiam się o jedyną dojną krowę jaką ma CD Projekt o Wiedźmina, będzie on teraz eksploatowany do oporu. Tak więc spuśćmy zasłonę milczenia na tą firmę.
    S

Offline Guardian

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Grudnia 07, 2008, 22:24:25 »
    Witam po długiej przerwie.Wreszcie doczekałem się i zakupiłem M&B w Empiku rzecz jasna- co kolwiek by się nie pisało o tej grze nie żałuje 100zł. Gram juz miesiac i jestem zadowolony ,mogloby byc lepiej ale trudno.
    Pozdrawiam  wszystkich.

Offline Warlang

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 20, 2008, 15:44:34 »
    Do pierwszego postu w tym temacie dołączyłem oryginalną instrukcję do gry z wersji pudełkowej.

EDIT: poprawiłem :)
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 20, 2008, 16:56:05 wysłana przez Warlang »