Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Peloponnesian War Mod  (Przeczytany 21378 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Kolba

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    • Ten który opowiada kretowi bajki do snu
    The Peloponnesian War Mod
    « dnia: Listopada 18, 2008, 21:17:44 »
    Jest to bardzo ciekawy mod opowiadający o tytułowej wojnie Peloponeskiej, między Atenami a Spartą (V wiek p.n.e). Ostatnio wyszła wersja demo, która waży - bagatela - prawie 400 MB! Oto lista wszystkich nowych rzeczy, które znajdują się w modzie:

Faction Replacements:

The Athenian Empire - Replaces the Swadians;
    The State of Lacedaemon (Spartans) - Replaces the Rhodoks;
    The Boeotian League - Replaces the Vaegirs;
    The Scythian Tribes - Replaces the Khergits;
    The Thracian Tribes - Replaces the Nords;

New Systems:

Death Scripts - Everyone can die. Having a party with high surgery, wound treatment and first aid skills helps diminishing the risk. (Script adapted from MAW's "Death Script")
    Lords' death - If they are captured, lords can also be killed, but expect several consequences. (Script adapted from Mirathei's "Gunthunder Script")
    Assassination - The higher the number of enemies and lords killed, the higher the chance of being ambushed by skilled assassins. If they succeed, the character will be dead for good. It is possible, however, to recruit up to five bodyguard mercenaries that will stay with him at all times.
    Ability to start your own kingdom and recruit your own lords (accessible through the camp menu) - Courtesy of Highlander
    Sabotage - Once a kingdom has a low enough relation towards you, it is possible to pay spies to enter a town or castle to try and sabotage their food supplies. If they succeed, starvation will eventually force the enemy into surrender, provided the siege isn't lifted.
    Formations - Courtesy of Mirathei (the keys are the same, please refer to this thread for further information.
    Shield Bashing - Courtesy of Mirathei (hold defense then press attack to bash)

Gameplay Changes (list will be updated):

Horses are extremely expensive, due to their seldom appearance in our timeframe. Their charge has been increased and their hitpoints reduced.
    Spears are faster, meaner and they usually hit three or four at a time, thanks to Mirathei's formation script. Good timing is the rule of thumb in a phalanx.
    There are rare items to be looted, like spartan shields that can't be purchased. There are also unique items such as kings' shields or personal equipment, that may be sold for a good amount of gold or kept for personal use.
    Increased party size and boosted leadership bonus to keep up with it.
    Armies are stronger, and recruit units are not fielded anymore.
    New Kingdom units (to be listed soon)
    New Mercenary units (to be listed soon)

Jak widać jest tego całkiem sporo, baaardzo dużo nowych skryptów - między innymi mordowanie lordów, tworzenie własnego królestwa, sabotaż, trzy formacje i możliwość śmierci bohatera "na amen". Ja wogóle nie zamierzam pobierać tego moda gdyż ma zbyt duże wymagania, ale chyba kiedyś,w końcu się skuszę - ze względu na jakość wykonania. A oto link do tematu ze screenami: http://forums.taleworlds.net/index.php/topic,23842.0.html

Offline pasterz861

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    • PAPAROACH-Blood Brothers -6 yers and still #1
    Odp: The Peloponnesian War Mod
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 19, 2008, 13:35:55 »
    Mod (demo) jest świetny. Mozna wyczuć niemal namacalnie klimat wojen z czasów antycznych.
    Wymagania są spore, ponieważ Lynores zastosował wysokiej jakosci textury ( ponoć podobne do Fallout 3), ale efekt jest wysmienity, jeżeli ktos ma dobrego kompa (jak ja :D) , polecam moda, jak mało ktorego.
    ATF ,FNS ,MND i DFC

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 19, 2008, 21:35:37 »
    Mod rzeczywiście bardzo dobry :) Po rozpakowaniu waży 900 mb więc to nawet dość sporo, jest o kilkaset mb większy od podstawki.Ciekawe motywy antyczne w niektórych miastach nadal zostały zamki z podstawki ,ale to jest dopiero demo więc miejmy nadzieje ,że pełna będzie jeszcze bardziej zawansowana. Ciekawi mnie jedno dopiero nie dawno ściągnąłem ten mod .I mam problem z szykami ,autor napisał że można je tworzyć podczas bitwy ktoś może napisać jak.

Offline strus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 20, 2008, 01:08:16 »
    primo: mod jest w bardzo wczesnej wersji, można powiedzieć że prawie nie grywalnej (nie ma wszystkich drzew rozwoju, najemnicy kosztują grosze etc), wymaga naprawdę dobrego sprzętu (mam 2 kilo ramu i gf 7600 i mi skakało czasami na mapie), nie ma nowej mapy, ale jest rozwojowy więc warto czekać
    secundo: Jan komendy są pod klawiszami k, j, l i jeszcze któreś z tej okolicy (nie pamiętam dokładnie), jest to standard dla moda z komendami, jedna uwaga jednostki potrafią zgłupieć przy łączeniu tych komend z głównymi komendami.

tyle

Offline Jan Rycerz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 20, 2008, 16:20:10 »
    Dzięki Wielkie strus .Prawdą jest to co powiedział strus ale mod według mnie zasługuje jeszcze na dużego plusa za dobrze zrobione jednostki ,aczkolwiek są pewne wyjątki

Offline Zawisza

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 21, 2008, 16:02:21 »
    Mod posiada przepiekne tekstury, zbroje midzio. Mozna poczuc klimacik tamtych czasow. Hoplici rox.

/btw

Shield bash to tos czego mi brakowalo w MB <3
    « Ostatnia zmiana: Listopada 21, 2008, 21:03:38 wysłana przez Zawisza »
    Wracam do M&B ;)

Offline Georg DeModreyn

• BANITA
    • Użytkownik
    • W żadnym królestwie nie służył długo
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 22, 2008, 20:15:28 »
    A ja mam pytanie  czy ktoś kto grał powie mi czy zdobywanie twierdz jest możliwe w tym demo bo u mnie nie da się nic zdobyć

Offline Calathar

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 24, 2008, 15:09:20 »
    tak,sciagnij sobie patche (sa w topicu na TW:http://forums.taleworlds.net/index.php/board,110.0.html poszukaj sobie),ja zdobylem juz 2 zamki :P
    Edit:musze sie "pochawlic",rzucilem sobie oszczepem ot tak,od niechcenia,wrogowie daleko a tu...head shot,wrog padl a ja dostalem +6 do umiejetnosci...no to sie nazywa fux ;D (moze nawet wrzuce screena ;D )
    « Ostatnia zmiana: Listopada 26, 2008, 14:50:22 wysłana przez Calathar »

Offline afagddu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 01, 2009, 11:51:13 »
    Jednostki piękne tylko ta mapa, i jacy Scytowie w wojnie peloponeskiej. Za traków lepsi byliby Macedończycy.

Tylko 5 nacji może być?

Offline arsenek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Czerwca 28, 2009, 13:33:16 »
    Nie wiem czemu nie mam nowej mapy. A miasta są stare i nie ma nowych budowli :(. Spolszczenia nie mam..

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #10 dnia: Czerwca 28, 2009, 18:13:37 »
    Eh, bo mapa zostaje ta sama , nowych budowli też nie ma. Jeżeli masz nowe frakcje i ekwipunek to dobrze zainstalowałeś moda.

Offline piotr3339

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Lipca 30, 2009, 15:27:14 »
    Nie jestem pewien także proszę o potwierdzenie tego że obecnie jest do ściągnięcia wersja demo tego moda, tak? I i jakie są ograniczenia w porównaniu do przyszłej wersji?

Offline Glut67

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    « Odpowiedź #12 dnia: Stycznia 10, 2010, 13:03:40 »
    Ten mod to demo, a nie wiecie kiedy ma wyjść pełna wersja??

Offline Th0r

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Stycznia 10, 2010, 14:37:43 »
    Z tego co wiem , to twórca moda nie pokazał się na TW od miesięcy . Raczej nici z pełnej wersji .

Offline Malson

• Użytkownik
    « Odpowiedź #14 dnia: Stycznia 13, 2010, 11:17:59 »
    Mod naprawdę fajnie się zapowiadał ale skoro ma być nie dokończony nie pozostaje mi nic innego jak nacieszyć się tym co już zostało zrobione.

I tu pojawia się u mnie problem: gra wyłącza się/zacina się "na amen" w najmniej oczekiwanym momencie, a na pulpicie pojawia się komunikat:

"RGL ERROR

unable to lock vertex buffer"

O co chodzi?