Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wojsko do lapanai wiezniow  (Przeczytany 6606 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Young

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Wojsko do lapanai wiezniow
    « Odpowiedź #30 dnia: Marca 27, 2014, 12:30:10 »
    Nie, po bitwie dostajesz ileś tam denarów w zależności od wielkości bitwy. Ogłuszeni idą dla Ciebie, za nich masz oczywiście kasę, znacznie więcej niż te grosze dostawane od razu po bitwie :)
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #31 dnia: Marca 27, 2014, 16:25:53 »
    Ciekawi mnie co wpływa na to że lord jest moim więżniem a nie wycofuje się, z moich obserwacji wynika żę w mniejszych bitwach częściej dają się złapać,najlepiej jest zredukować armie wroga do 20 żołnierzy , wycofać się,pojeżdzić do czasu aż wrogi lord ma mimimum życia do walki i na 90% się ich łapie,niewiem czy jest większa szansa jeśli to postać ogłusza i jaki mam czas żeby go zatrzymać

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #32 dnia: Marca 27, 2014, 16:27:52 »
    Ciekawi mnie co wpływa na to że lord jest moim więżniem a nie wycofuje się
    Rzut kostką.

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Marca 27, 2014, 17:40:27 »
    Haha, dokładnie - rzut kostką. Nie zauważyłem, żeby coś wpływało na to, czy lord stanie się więźniem czy też nie. Wielkość oddziału nie do końca jest prawdą - zaatakowałem króla Harlusa - mam go. Chwilę później Sułtana Hakima - mam go. A oddziały mięli po ok 250-300 wojsk.
    "Gdy­by ludzie roz­ma­wiali tyl­ko o tym, co ro­zumieją, za­padłaby nad światem wiel­ka cisza."
                                                     ~Albert Einstein

"Nie podejmuj walki, kiedy wiesz, że z pewnością przegrasz. Ale nigdy nie pozwól, żeby komuś, kto cię znieważył, uszło to na sucho. Czekaj na stosowny moment i oddaj, kiedy znajdziesz się w dużo lepszej sytuacji, nawet jeżeli nie pragniesz odwetu".
                                                     ~S. Larsson

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Marca 27, 2014, 17:45:30 »
    czas bitwy też ma wpływ,ciała znikają po pewnym czasie ,zauwarzyłem że jeśli zakończyć bitwe zanim go zabiorą to jest nasz(dlatego atakuje go na końcu),w sumie jak o tym pomyśleć to jeśli niema go kto wynieśc to nie zwieje (tak jest też w naszym przypadku)

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Marca 27, 2014, 18:05:33 »
    Może tak, może nie. Ja lorda ogłuszam na samym początku - zataczam koło i lancą go w plecy :D i czasami jest mój, czasami nie...
                                                     ~Albert Einstein

~S. Larsson

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Marca 27, 2014, 18:17:39 »
    w teori najlepiej było by ogłuszać na odleglość na odleglość,w praktyce tylko za pomocą kamieni jest to możliwe,ale uzbrajanie wszystkich w kamienie jest szaleństwem(ciekawe ile toreb byłoby potrzebne na rycerza albo Huskarla =D)

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 27, 2014, 18:43:50 »
    czas bitwy też ma wpływ,ciała znikają po pewnym czasie ,zauwarzyłem że jeśli zakończyć bitwe zanim go zabiorą to jest nasz(dlatego atakuje go na końcu),w sumie jak o tym pomyśleć to jeśli niema go kto wynieśc to nie zwieje (tak jest też w naszym przypadku)
    Zaciekawiłeś mnie, więc postanowiłem to sprawdzić. Włączyłem sobie cheaty i przeprowadziłem 20 bitew:
    -10 normalnie - 6 razy udało mi się go pojmać, z czego tylko raz na koniec go ogłuszałem
    -10 za pomocą cheatów - spamowałem Ctrl+F4, zazwyczaj ogłuszało lorda na koniec (dodam, że po każdej próbie wychodziłem bez zapisu i za każdym razem toczyłem tą samą bitwę) i 5 razy go pojmałem.
    Wniosek: to, czy jest ktoś jeszcze żywy gdy lord jest ogłuszany, nie ma znaczenia.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 27, 2014, 18:53:16 »
    ciekawe.niewierze jednak że to dzieje się tylko  na zasadzie rzutu kostką

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 27, 2014, 18:55:00 »
    ciekawe.niewierze jednak że to dzieje się tylko  na zasadzie rzutu kostką
    To zajrzyj do kodu gry, jak chcesz mieć pewność. :)

Domyślnie na native jest 20% szansy na pojmanie lorda.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Marca 27, 2014, 19:14:09 »
    pytanie o możliwość zmiany tego na 100% lub zero chyba musze poszukać w dziale modowanie

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #41 dnia: Marca 27, 2014, 20:56:27 »
    Wydaje mi się że musiałbyś grzebać w kodzie, chociaż nie dam głowy, czy przypadkiem w TweakMB nie było możliwości zwiększenia szansy.

Offline Young

• Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Marca 28, 2014, 13:11:39 »
    A potrzebni Tobie ci lordowie :D ? Kasa w zasadzie marna, tylko za władców idzie sporo. Złapanie lorda to tylko taka, że  tak powiem, premia za dobrze wykonaną robotę :D Jeśli łapiesz ich na podłożu materialnym - nie opłaca się. Faktorie to wszystko, czego potrzebujesz do szczęścia. Opłaca się właśnie ogłuszać najlepsze jednostki, np. : twoi ludzie się tam biją, wyżynają ich a Ty tylko wypatrujesz tych lepszych/najlepszych wśród uciekających czy stojących gdzieś wolno, albo ew. bijących się sam na sam z Twoim żołnierzem. Podjeżdżasz na koniku, celne uderzenie wekierą/młotkiem do ogłuszania i masz kasę :D
                                                     ~Albert Einstein

~S. Larsson

Offline Frugo xD

• Użytkownik
    • Piwa: -3
    • "im alive"
    « Odpowiedź #43 dnia: Marca 30, 2014, 20:09:18 »
    A potrzebni Tobie ci lordowie :D ? Kasa w zasadzie marna,

Za króla to nieźle dają, czasem po 10-20 tys.

Offline Rycerz woku

• Użytkownik
    « Odpowiedź #44 dnia: Marca 30, 2014, 21:52:12 »
    jak ich trochę potrzymasz to jeszcze więcej ale kosztem reputacji