Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: 1000 jednostek w oddziale wroga  (Przeczytany 1309 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Thorgautr

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    1000 jednostek w oddziale wroga
    « dnia: Listopada 01, 2013, 21:55:50 »
    Mam problem, gram w warbanda z modem floris, w oddziale wrogiego lorda jest ponad 1000 jednostek, jest to jakiś wyjątek, żaden inny lord nie ma nawet 500 nie jestem w stanie go pokonać żadnym sposobem, ja mogę mieć max 170 ludzi, i nawet będąc marszałkiem i zwołując kampanię wojenną wszyscy lordowie uciekają na jego widok przez co on bezkarnie panoszy się po królestwie. Jak mogę sobie z nim poradzić, nie używając kodów (naciskając ctrl+shift+f4 dostaję pkt. doświadczenia, a to dla mnie zbyt duże ułatwienie)? Czy da się usunąć jego armię w plikach gry?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    Odp: 1000 jednostek w oddziale wroga
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 01, 2013, 22:49:54 »
    Chodzi Ci pewnie o armię bandytów, przy Twoich 170 wojach są w miarę łatwi do pokonania :) Jedyną ich zaletą jest dużo jednostek, nic więcej :)

Offline Thorgautr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 02, 2013, 12:13:34 »
    Nie, to armia lorda Aedina walczącego dla Rhodoków.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 02, 2013, 14:37:10 »
    Zaskoczyłeś mnie :) on ma i tak tylko 5-6 krotną przewagę, zdołasz pokonać normalnie, ale musisz sam wybić pół jego armii :D i dobrze będzie, gdy będziesz miał dużo w taktyce, zmniejszy to jego przewagę bitewną, co choć trochę wyrówna szanse.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 02, 2013, 18:50:57 »
    Jak byś miał te 170, ale tylko C7 Swadiańskich rycerzy, to on by przed tobą uciekał ;p
    Jestem prawie pewien, że ta jego 'armia', to w większości jacyś nierozwinięci najemnicy zdobyci po walce z oddziałem bandytów mających 800 jeńców.
    Jaką masz armię? Zbierz dużą ilość dobrej kawalerii (spróbuj zwerbować hersztów przywódców niewolników, bo są bardzo mocni przez te swoje słonie) i spróbuj z nim zawalczyć. Jeśli już masz usuwać jego wojsko w plikach gry, to lepiej po prostu zmniejsz sobie poziom trudności na minimum i wygraj z nim normalnie.

Offline Thorgautr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 02, 2013, 22:19:55 »
    Jak wyszkolić dużą ilość elitarnych jednostek? Gram jako wasal Nordów, swoich elitarnych wojowników rekrutuję w mieście, wyszkolenie ich od podstaw jest wręcz niemożliwe.

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #6 dnia: Listopada 03, 2013, 18:58:14 »
    Dobrym sposobem jest pokonywanie grupek bandytów, którzy mają jako jeńców dużo dobrych jednostek. Często też mają ze sobą łowców głów, których potem wyszkolisz na hersztów łowców niewolników. Jak wyszkolić? Bierz ich na walki z bandytami i powinni szybko awansować. Ponadto powinieneś mieć w swojej drużynie bohaterów odpowiedzialnych za szkolenie jednostek.

Offline Thorgautr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Listopada 05, 2013, 16:18:32 »
    Dzięki za rady, Aedin zmienił frakcje i jego armia znikła, więc problem sie rozwiązał.