Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Problem z multiplayerem w The Deluge  (Przeczytany 1706 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline TheGreenTops

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Problem z multiplayerem w The Deluge
    « dnia: Października 13, 2013, 08:42:22 »
    Witam,
    mam problem związany z multiplayerem w dodatku do Warbanda, The Deluge. Otóż gra mi się normalnie włącza, jest ekran startowy, gdzie mogę wybrać pomiędzy czterema opcjami: "Multiplayer", "Options", "Mod Credits" i "Quit". Wszystkie działają(tzn. mogę w nie kliknąć). Gdy włączam "Multiplayer", pokazuje się ekran z moją postacią i dwie opcje po prawej od niej: "Host a game" i "Join a game". Problemy zaczynają się, gdy kliknę w "Host a game". Ekran tak jakby się "zamraża". Nie wiem, jak to nazwać, po prostu nie mogę nic kliknąć, mimo że mogę ruszać myszką i muzyka dalej leci. Natomiast gdy klikam "Join a game", wyskakuje komunikat "Unable to connect to server".
    Dodam, że próbowałem odpalać grę zarówno prosto z folderu z grą(WSE Loaderem), z ikonki The Deluge na pulpicie, która stworzyła się po instalacji moda, jak i poprzez launcher Warbanda, wybierając z menu The Deluge. Moja wersja Warbanda to 1.143, natomiast kolejność, w jakiej instalowałem The Deluge to: The Deluge 0.5, The Deluge 0.55 i na końcu kolejno fix 0.551 i fix 0.552. A, jeszcze dodam, że w menu głównym nie wyskakuje mi nic zastanawiającego(jak na przykład wiadomość o tym, żeby uruchomić grę przez WSE Loader, czy że WSE Loader nie działa, etc.).
    Pozdrawiam serdecznie i proszę o pomoc.

Offline Koziol

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    • Szerzej znany jako Braciszek Tuck
    Odp: Problem z multiplayerem w The Deluge
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 13, 2013, 10:56:36 »
    Odpalasz grę przez aplikacje WSELoader czy przez mb_warband, który jest w tym samym folderze?

Offline TheGreenTops

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 13, 2013, 11:11:45 »
    Przez WSE Loader, z tym że u Was też tak jest, że macie folder Warbanda, w nim jest folder Modules, następnie folder The Deluge i tam folder WSE i w nim dopiero WSE Loader?
    Kiedyś dawno temu pobierałem i całkowicie inaczej mi się odpalało, ale nie pamiętam jak. Teraz znów zainstalowałem sobie Warbanda i pobrałem Deluge'a i nie działa.

Offline Koziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 13, 2013, 12:33:48 »
    Pobierasz The Deluge ----> Dajesz na pulpit -----> Instalujesz moda lub wypakowujesz przez win zipa -----> folder zostawiasz na pulpicie -----> otwierasz folder i na samym dole WSELoader ---->
    The deluge działa poprawnie

Nie dodawaj moda do folderu M&B Warband modules na steamie bo nie zadziala

Offline TheGreenTops

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 13, 2013, 13:01:15 »
    Zrobiłem, tak jak mówisz, ale wciąż jest to samo i, co ciekawe, nie mam w głównym folderze z The Deluge WSE loadera, tylko w podfolderze.

Tak wygląda folder The Deluge na pulpicie.

Offline Koziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 13, 2013, 16:08:51 »
    Folder, który powinieneś mieć w całości nazywa się The Deluge 0,552 Install
    To w nim jest WSELoader

Offline TheGreenTops

• Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Października 13, 2013, 18:09:51 »
    A to, o czym mówisz, to nie jest czasem wersja portable? Myślałem, że nie potrzebuję portable, skoro mam pełną wersję Warbanda. Chyba, że to coś innego, jeśli tak, prosiłbym o linka do ściągnięcia.

Offline Piastun

• Użytkownik
    • Piwa: 82
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 13, 2013, 19:26:19 »
    Poniżej umieszczam dokładną instrukcję napisaną przez Irgena

Instalacja The Deluge Portable w 7 krokach.
    (click to show/hide)