Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Najemnicy z "białych" obozów  (Przeczytany 4790 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline blackram

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Najemnicy z "białych" obozów
    « dnia: Października 08, 2013, 23:46:46 »
    Którą nację najchętniej rekrutujecie i jak mundurujecie ? Ja przede wszystkim zaciągam jazdę (strzelcy moim zdaniem mają za mało punktów umiejętności strzelania z konia, żeby zrobić z nich sensownych kawalerzystów),  najchętniej polską i munduruję ich na polskich dragonów (czapka, kaftan, karabin, szabla, wierzchowiec, wysokie buty, ale bez kałkana bo raz że to totalnie niehistoryczne dla tej formacji, a dwa że nawet na poziomie elity mają zero punktów w posługiwaniu się tarczami). Z innych nacji najciekawsi są chyba najemnicy szwedzcy, z których można tworzyć rajtarię/arkabuzerię (lekką, średnio opancerzoną na wzór polskich rajtarów i niemiecką najemną "czarną"), dalej tatarscy a na końcu kozaccy, których chętnie zaciągam na początku gry praktycznie bez inwestowania w uzbrojenie i mundury (robią za "semenów", czyli coś w rodzaju często spotykanej w wojskach prywatnych RON dragonii rekrutowanej wyłącznie z kozaków).

Offline CzarnyRaitar

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Są ludzie i parapety, ale żeby się klamką urodzić
    Odp: Najemnicy z "białych" obozów
    « Odpowiedź #1 dnia: Grudnia 23, 2013, 14:24:46 »
    ja z RP przeważnie rekrutuję ponieważ przypominają husarzy po dobrym zakupie ekwipunku dla nich, czyli najlepiej zbroja i jakąś kopie. Ale ja wole strzelców kupuje im łuki i konie i jest git :P
    Cos o mnie; Nie przeklinam...Nie pale..Nie pije.. O k**wa fajka wpadła mi do wódki,,,,
    Nie wiem jak wy możecie szukać drugiej połówki! Mnie mama urodziła całego,,,,
    chcesz zobaczyć mój wiek?? wćiśnij F13,,,,,
    Ostatnio wchodze do piwnicy a tam drzwi od mojej motorynki,,,,

Offline Dragox

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • : )
    « Odpowiedź #2 dnia: Maja 05, 2014, 19:52:22 »
    Ja w ogóle nie rekrutuje najemników. Moim zdaniem za duże koszty utrzymania. :)

Offline kacperek1198

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #3 dnia: Maja 05, 2014, 20:08:49 »
    Popieram drakoksa. Można mieć o wiele większą armię zwykłych oddziałów a płaci się mniej niż za kilku najemników.

Offline Monsieur Paulie

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Marca 09, 2015, 19:46:48 »
    Popieram drakoksa. Można mieć o wiele większą armię zwykłych oddziałów a płaci się mniej niż za kilku najemników.

Niby tak, ale na początku nie będąc w żadnej frakcji możesz zrekrutować raptem parunastu chłopa z wiosek :). Chyba innej opcji dla postaci bez frakcji nie ma jak najemnicy. Inaczej będzie karmą dla bandytów i dezerterów na mapie. Jaki jest najlepszy i najszybszy sposób na niezłą armię i podbicie pierwszego zamku?

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #5 dnia: Marca 17, 2015, 08:01:13 »
    Ja swój pierwszy zamek podbiłem połączonymi siłami RONu odbitymi z niewoli i najemnikami z karczm :P