Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: The Reckoning  (Przeczytany 11384 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Tyr

• Użytkownik
    • Piwa: 66
    • Wódka Sobieski - Ten smak jest królewski!
    The Reckoning
    « dnia: Października 05, 2013, 16:12:38 »
    http://www.moddb.com/mods/the-reckoning-for-mb - oficjalna strona modyfikacji na moddb.com

Jest to mod rozgrywający się podczas zombie apokalipsy, rok 2019. Posiada fabułę, wiele nowości (animacje, pojazdy, brak wiosek) i w sumie można go porównać do TLD, jest to naprawdę innowacyjny mod.

Prace trwają w toku. Obecnie brak linków do downloadu. Twórcy koncentrują się na trybie SP więc może to trochę potrwać.

FEATURES - Nowości (tłumaczone przeze mnie z angielskiego na polski)

- Bands of the undead, loads of guns and all the other standard features you'd expect in an apocalyptic mod. (Bandy nieumarłych, mnóstwo broni palnych i inne standardowe nowości, jakich byś się spodziewał w apokaliptycznym modzie)

- No more villages!! Instead villages have been replaced with Points of Interest, these can range from a crashed plain to an abandoned farm. At Points of Interest players can scavenge for "resources". These resources can the be taken into town and exchanged for gold or troops. (Brak wiosek! Zamiast nich będą "Interesujące lokacje/punkty" na przykład od zniszczonego płotu do opuszczonej farmy. W takich punktach gracze mogą zdobyć "resorces" {zasoby ? coś na zasadzie TLD}. Te resorces mogą zostać zabrane do miasta i wymienione na złoto lub żołnierzy)

- Drivable vehicles - certain vehicles (such as pickup trucks) can carry troops on the back who will aim and fire as you drive around (Pojazdy dostępne dla gracza - takie jak np. ciężarówki itp. mogą zabrać wielu żołnierzy którzy będą celować i strzelać podczas gdy jeździsz w kółko {moja notatka - przypuszczam że może to mieć coś wspólnego z taktyką walki, bo zombie na odległość nie mogą atakować} )

- A unique cover system never seen before in M&B, troops actively seek out places to take cover from enemy fire (Unikalny system osłon, którego nigdy nie było w M&B - żołnierze sami szukają miejsc, które osłonią ich przed ostrzałem wroga {znaczy się AI zostało poprawione, aczkolwiek nie uwierzę, póki sam nie zobaczę na własne oczy. Znaczy się strzelamy nie tylko do Zombie :D } )

- Much smaller, more intimate battles. Parties will not field 100+ troops as they do in native. Average faction partys will consist of between 20 - 40 men. Random battles will not be fought in bland muddy textured randomly generated "fields", they will be fought in custom made scenes - e.g a crossroads, an interstate highway, a forest, a gas station (Mniejsze, ale intesywniejsze bitwy. Zadna drużyna na mapie nie liczy więcej niż ok. 40 żołnierzy. Przeciętne drużyny liczą pomiędzy 20 - 40 ludzi. Losowe bitwy będa rozgrywane w scenach ręcznie stworzonych - autostrada, skrzyżowanie, las, stacja paliw...)

- Players will have to make various decisions during the game and these decisions will affect they're gameplay. Think the karma/reputation system in fallout. An example of this in action is when the players have won a battle they have a choice of what to do with the dead - will you bury them (gain honour), leave them (neutral) or.... loot the bodies and then cut them all into little pieces  (gain reputation). This is completely separate from native's honour system. Ill explain this in more detail when the coding has advanced more. (Tutaj o systemie reputacji/moralności coś na wzór Fallouta. Nie ma więcej czegoś takiego jak honor z Nativa. Więcej zostanie wyjaśnione gdy system kodowania będzie bardziej zaawansowany)

- Sniping (actually zooming in) and many, many more features (Korzystanie z lunet snajperskich i z zooma oraz wiele, wiele innych nowości)

Od siebie dodam, że są formacje, kucanie, a walka na broń białą jest ograniczona do minimum. (chyba, że amunicja się skończy, dokładnie nie wiem, jak to ma wyglądać, ani jaka jest wizja twórców)

No i co o tym myślicie? Jest możliwe na systemie Warbanda usprawnić AI żołnierzy, żeby sami szukali sobie osłon? :P
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2015, 15:27:26 wysłana przez Milczmen »
    Ulubiony cytat?

"I'll shot your brain out, you stupid meat-bag!"
    HK-47!

Offline huth

• Piwa: 451
    Odp: (SP) The Reckoning - kolejny zombie mod
    « Odpowiedź #1 dnia: Października 05, 2013, 17:28:38 »
    Warband doczeka się swojego DayZ? No nieźle. Mi się podobają lokacje i w ogóle wygląda ten mod całkiem 'fun'.

No i ma niezły trailer(bo dobra piosenka :)) https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=P4cJ2qQa_nM

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Października 05, 2013, 18:09:42 »
    ja się o to AI martwię raczej, bo jestem już przyzwyczajony do blokujących się żołnierzy, albo biegnących prosto w ścianę ._.

Niemniej jednak czekam z niecierpliwością na tego moda, już go wcześniej widziałem na forums.taleworlds.com ale nie zwróciłem większej uwagi.

Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Sandmateo

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #3 dnia: Października 06, 2013, 11:32:20 »
    Dopóki nie zagramy o AI nie powinniśmy się wypowiadać. Zawsze mogą nas pozytywnie zaskoczyć (ale szczerze nie wierze, żeby im się udało).

Offline Glaedr

• Użytkownik
    • Piwa: 5
    « Odpowiedź #4 dnia: Października 07, 2013, 13:09:42 »
    Trailer jest jednym z najlepszych stworzonych dla modyfikacji Warband'owej. Jestem bardzo ciekawy jak wyglądać będzie sam gameplay.

Offline Filcefix

• Użytkownik
    • Piwa: 148
    • Średniowiecze, zabawy tarczą i mieczem.
    « Odpowiedź #5 dnia: Października 07, 2013, 15:08:55 »
     Mnie zdziwiło, jak zobaczyłem samochód w którym kręcą się koła, a nie są sztywne, bo do tej pory tylko w wieży oblężniczej taki patent widziałem.

Offline huth

« Odpowiedź #6 dnia: Października 07, 2013, 20:17:24 »
    Jeśli chodzi o samochody, to nie kręcące koła, ale to, że można z paki kłuć lancą jest najlepsze :P

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Października 07, 2013, 21:15:45 »
     Jeśli masz na myśli że po prostu gość wskoczył na ruszający się obiekt i dźga, to to już na Festungu można.

Offline huth

« Odpowiedź #8 dnia: Października 07, 2013, 22:45:34 »
    No to festung też jest super :) taka pierdoła ale klimat od razu jak jakiś mad max

Offline Krzysztofi

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #9 dnia: Listopada 04, 2013, 18:11:16 »
    Nowy filmik: http://www.youtube.com/watch?v=gl7LEFQppUU
    Oby jak najszybciej wyszedł. :)

Offline huth

« Odpowiedź #10 dnia: Listopada 04, 2013, 19:07:34 »
    Nieumarłe słonie o.o

Offline Tyr

• Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Listopada 04, 2013, 19:16:54 »
    Mi tam bardziej krowy się podobały <3

Zastanawiam się nad animacją biegu i chodzenia. Ciekawe czy animacje poruszania się są związane z używaniem broni konkretnego typu, czy też będzie można na przykład przełączyć pomiędzy biegiem/sprintem a chodzeniem.
    Ulubiony cytat?

HK-47!

Offline Theoden

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Listopada 09, 2013, 15:02:12 »
    No dobra, to ja czekam na tego moda, bo zapowiada się na prawdę ciekawie. :)

Offline Filcefix

• Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Listopada 09, 2013, 16:32:00 »
     No to ja chce jednego z ,,królów,, zombie, Mike'a J, koszernego boga zombie, szalonych krów rodem z piekła xD

Offline Stachu Jones

• Użytkownik
    • Piwa: 76
    • Pułkownik 1. Pułku Piechoty Socjalistycznej
    « Odpowiedź #14 dnia: Grudnia 22, 2014, 13:46:35 »
    Są jakieś postępy związane z tym modem?

,,Skacz złapie cię"- Illiew do Piotra ,,Magika" Łuszcza 26 grudnia 2000.