Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Perisno  (Przeczytany 50766 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Dovak

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Perisno
    « Odpowiedź #75 dnia: Marca 13, 2015, 15:35:02 »
    Gra się sypie TYLKO w tym momencie(póki co) - rozpoczęcie walki z tym gościem i jego armią demonów :c

Offline Lunarion

• Obserwator
    • Użytkownik
    • Piwa: 12
    « Odpowiedź #76 dnia: Marca 13, 2015, 21:32:44 »
    Może brakuje jakiejś tekstury broni albo zbroi i dlatego wywala. W Nowej Ojczyźnie też był taki błąd, jedyne wyjście to nieatakowanie oddziałów gdzie znajdują się te jednostki.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #77 dnia: Kwietnia 04, 2015, 12:26:37 »
    Wyszedł kolejny hotfix do Perisno, z numerkiem 0.74, dostepny tutaj. Dodano parę nowych rzeczy, zmieniono oraz naprawiono parędziesiąt. Changelog w spoilerze ponizej.

(click to show/hide)

PS. Wychodzi równolegle z tymi patchami jakieś MelsPerisno. Nie wiem, jak wiele ten submod zmienia, jeśli ktoś wie cuś więcej na jego temat, recenzujcie poniżej.

Offline adriankowaty

• Użytkownik
    • Piwa: 45
    • Osobnikom nie pożądanym przeze mnie nie odpisuję.
    « Odpowiedź #78 dnia: Maja 23, 2015, 20:47:10 »
    Wyszło parę fixów i subpatchy, ale ważny jest patch 0,75:
    http://www.moddb.com/mods/httpwwwmoddbcommembersmichadrmods/downloads/perisno-075-full-version
    Co do zmian:
    0.75 CHANGELOG
    [BUFFED]      Nox of Zephili has a larger minimum party size than before (300 troops)
    [BUFFED]      Dwarf Armour Buffs from MelsPerisno
    [BUFFED]      Dwarf troops now have a little more Ironflesh than other factions
    [BUFFED]      Zann are much more numerous
    [BUFFED]      Constables train more garrison units and to higher levels

[NERFED]      Selling prisoners to anyone other than ransom brokers will earn you 10% less gold (including Ramun the Slave Trader)

[FIXED]         Valahir, Falcon, and Kaikoth villages had the wrong scenes and village elders
    [FIXED]         Diplomacy Horse Speed setting being inverted (now defaults to disabled as it should be)
    [FIXED]         Falcon Faction will no longer declare war on other factions, unless it is due to treaties
    [FIXED]         You can now always recruit your chancellor (fixes a bug where he disappears)
    [FIXED]         Scouts/Patrols/Minor Nobles use player kingdom culture (Cultural Parties)
    [FIXED]         Disabled some meshes that don't actually exist (banner-related, e.g. arms mesh)
    [FIXED]         Drinking consumables (Wine, Ale, Whiskey, Water, Beer) now give morale
    [FIXED]         Gold & Gems are now proper trade goods
    [FIXED]         Selling slaves to tavern keeper
    [FIXED]         Infinite numbers of player kingdom scouts
    [FIXED]         Player kingdom culture not working
    [FIXED]         Replaced "scillingas" with "aurums"
    [FIXED]         Recruiting villages from a village owned by a new faction will now recruit the proper troops (only showed the correct name before)
    [FIXED]         Ramun the Slave Trader in Forde now buys prisoners for the proper price

[CHANGED]   Domestic policy can now be changed every 7 days on average (instead of 30)
    [CHANGED]   Tavern actions are now timed based on towns
                         6 hours between gambling
                         24 hours between buying a round of drinks
                         168 hours between selling prisoners
    [CHANGED]   Rents gained have now been increased by 4x
    [CHANGED]   Enterprises have been adjusted in cost and profit on average
                         Name - Purchase Cost - Profit Per Week
                         Bakery - 4k - 1k
                         Brewery - 6k - 1.5k
                         Tannery - 8k - 2k
                         Wine press - 14k - 3.5k
                         Oil press - 16k - 4k
                         Ironworks - 18k - 4.5k
                         Dyeworks - 20k - 5k
                         Wool Weave - 10k - 2.5k
                         Linen Weave - 12k - 3k
    [CHANGED]   Improvements cost and time have been changed, time is now a lot less
    [CHANGED]   Enabled Perisno Development Cheats to the public (no reason to disable it)
    [CHANGED]   Diplomacy AI & Economic changes default to Medium
    [CHANGED]   Acres now generate 8x as much profit, and every week instead of 2 weeks
    [CHANGED]   Message from adviser about kingdom patrols now specifies which party was organised
    [CHANGED]   Training Grounds are now hidden if Fog of War is enabled
    [CHANGED]   1 Minor Noble per town, 2 Patrols per town, 3 Scouts per town, +1 scout per castle
    [CHANGED]   Doubled price of consumables
    [CHANGED]   Doubled weight of consumables
    [CHANGED]   Tripled amount of consumables
    [CHANGED]   Merged most of the dialogue from MelsPerisno (Thanks Mel!)
    [CHANGED]   Changing culture is usually not free
                         Default price is 100k aurums
                         Reduced by 40k if player was previously a vassal of that faction
                         Reduced by 20k if the player started in a town of that faction
                         Reduced by 20k if the player owns a town from that faction
                         Reduced by 20k if the player has a vassal from that faction
                         Multiplied by 1.5 if the culture is Falcon or Valahir
                         Multiplied by 3 if the culture is Redwood or Kaikoth
                         Multiplied by 6 if the culture is Zann (Must have invaded)
                         Multiplied by 5 if the original cultures faction has been destroyed
                         Perisno culture is free
                         No culture is free
    [CHANGED]   When changing kingdom culture to "Favour None", a message is now displayed
    [CHANGED]   Slightly less lag due to timing of simple triggers being changed
    [CHANGED]   Bread, Fruit, and Butter can now become rotten
    [CHANGED]   Deathcam updated to v1.4 (Rotate with numpad, invert Y-Rotation)

[ADDED]       You can tell patrols recruited via the constable to follow you, like a lord
    [ADDED]       New Valahir Village "Brial", near Grindr
    [ADDED]       Option to specify how many hours you will spend when waiting at a village or town
    [ADDED]       Option to set zann invasion date
    [ADDED]       No Inheritance when creating a character
    [ADDED]       Option to change reinforcement wave ammount
    [ADDED]       Option to change reinforcement threshold multiplier
    [ADDED]       Option to change reinforcement troop multiplier
    [ADDED]       Option to change rest multiplier when camping/in town up to 168 hours (1 week)
    [ADDED]       Option to charge when dead
    [ADDED]       Option to sort troops in parties automatically
    [ADDED]       Option to sort all troops in player party automatically
    [ADDED]       Option to sort all troops in player garrisons automatically
    [ADDED]       Unloot Village Cheat

[REMOVED]   Players selling specific prisoners to tavern keeper (most now sell all prisoners)
    [REMOVED]   Diplomacy options camp menu
    [REMOVED]   Disabled wyvern quest due to buggyness

Offline Servius

• Użytkownik
    « Odpowiedź #79 dnia: Lipca 10, 2015, 16:20:45 »
    Witam

Mam pytanie: zauważyłem przeglądając drzewka rozwoju fakt że niektóre jednostki mają kolejny awans, którego wizualizacja nie mieści się na stronie. Więc jak? Próbowałem przewinąć stronie myszką, strzałkami i wsadem, nie mogę/ nie da się. Jeśli da się przewinąć to napiszcie jak, no chyba że to niedorobienie/wielka tajemnicą.

A, i to ma tak być z questem od jakiegoś barda w którym chodzi o znalezienie liry i księgi by znaleść cośtam innego że nic mi się nie pokazuje kiedy chce coś o tym poczytać? To jest okienko questa jest puste...
    « Ostatnia zmiana: Lipca 10, 2015, 19:05:08 wysłana przez Servius »
    "Jeśli miałby stać się demonem, to stałbym się demonem GŁODU"

Offline frantz12

• Użytkownik
    « Odpowiedź #80 dnia: Września 14, 2015, 21:01:55 »
    Witam
    Dzisiaj zauważyłem nową wersję Perisno 0.76, tak jakby samo się zupgradowało do tej wersji z 0.75  i zniknął mi folder Perisno z katalogu Mods. Save nie działają, ale sama gra się odpala, chociaż brak nazwy moda w rozwijanej liście modów. Jest tylko czyste pole w miejscu gdzie był wcześniej mod Perisno. Wie ktoś, coś na ten temat???

Changelog!(0.76)
    - [FIXED] Hakkon heavy footman and legionnaire are no longer sorted as archers
    - [FIXED] Issues with some dwarf armor/helmets
    - [FIXED] General Iolach Crash
    - [FIXED] Troops Wearing wrong helms
    - [CHANGED] Item Sorting
    - [CHANGED] Items are adjusted by stats
    - [CHANGED] Encumbrance is now meaningful
    - [CHANGED] Troop stats increased about 10% except archers, who are about 10% less power draw
    - [CHANGED] Module.ini adjusted to increase armor soak values
    - [CHANGED] Diplomacy Settings to fit more factions
    - [CHANGED] Crossbows reload slightly faster if agility is > 8, per point of added agility
    - [CHANGED] Some skills are modified
    - [CHANGED] Troops definitions are modified according to Mel's Perisno but with some editing
    - [CHANGED] Taxes and rents are less profitable
    - [CHANGED] Lowered Enterprise costs
    - [CHANGED] More things can go rotten than before
    - [CHANGED] New food types added that are NOT able to go rotten
    - [ADDED] Combat Enhancements
    - [ADDED] Troops will slow down as they are injured
    - [ADDED] troops may sprint up to 8 seconds under AI control
    - [ADDED] New, Better Looking Troop Tree viewer
    - [ADDED] Items viewer
    - [ADDED] New Murdenholl Scene
    - [ADDED] Ability to smoke meats from camp menu under actions
    - [ADDED] Formations!
    - [ADDED] Battle Crie

Offline Numendir

• Użytkownik
    • The Vampire Lestat
    « Odpowiedź #81 dnia: Stycznia 29, 2016, 16:47:59 »
    Ten wiek był spadkobiercą ziemi w każdym sensie. A niemałą rolę w tym niemożliwym do przewidzenia cudzie odgrywała specyficzna niewinność tych ludzi, tkwiąca w samym centrum ich wolności i bogactwa. Chrześcijański Bóg był równie martwy jak w XVIII wieku. A żadna nowa religia nie powstała by zastąpić starą. Przeciwnie, najprostsi ludzie tego wieku kierowali się świeckimi zasadami moralnymi, równie silnymi jak jakakolwiek moralność, którą kiedykolwiek znałem.
    Lestat dziwuje się światu w wieku XX

Offline DzikiJoe

• Użytkownik
    « Odpowiedź #82 dnia: Grudnia 08, 2016, 11:00:51 »
    mam problem z tym modem nie wyświetlają mi się raporty o obrażeniach, doświadczeniu, kto kogo zabił a na mapie głównej nie ma informacji w lewym dolnym rogu
    jak wcisnę L w grze to pojawiają się takie błędy At script: ce_get_troop_encumbrance. Unrecognized opcode 2700.
    miał ktoś podobny problem?

Offline Cygan.

• Użytkownik
    • Piwa: 13
    « Odpowiedź #83 dnia: Lutego 19, 2017, 16:18:12 »
    Czy ktoś wie jak zdobyć smoka (jako wierzchowiec).

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #84 dnia: Lutego 22, 2017, 11:07:55 »
    musisz trafic u sprzedawcy im wyzszy poziom masz tym wieksza szansa na pojawienie sie go, u mnie mam juz do kupienia wiwerne za 200K to smok bedzie z 500K kosztowal xD

tak pozatym podziele sie pewnym trikiem na szybka latwa zone w postaci ksiezniczki brigit jezdzacej na smoku (corka krola pomaranczowych, mozna jej potem zajumac smoka jak sie ozenita pozatym zdobedzieta w pyte hajsu xD) wiec tak: zaczynacie gre idziecie od razu do niej, mowicie ze sie chcecie z nia ozenic (nie wiem czy do tego charyzma potrzebna spora ja zaczynalem z postacia o duzej charyzmie) jak odpowie cos tam ze byla by chetna to git, nastepnie dolaczacie do niej jako wojak w JEJ druzynie, co pare bitew gadajcie z nia bedziecie plusowac u niej i tak przy okolo 20 pkt u niej po pogadaniu z nia znowu o ozenieniu sie zgodzi i nie trzeba miec pozwolenie krola xd teraz tylko wazne jak sie zgodzi i dostaniecie zadanie o ozenieniu sie, powiedzcie jej ze chcecie upuscic jej druzyne (nie robcie dezercji bo stracicie conajmniej 20 pkt honoru i pkt u niej dodatkowo dostaniecie zadanie ktorego nie da sie ukonczyl o wytlumaczeniu sie przed nia z dezercji, tez znika wam EQ ktory dostaliscie od niej takze przy bitwach zamieniajcie EQ na lepszy zdobyczny) teraz zostancie wasalem jej krolestwa, jezeli nie opuscicie jej przed ozenieniem sie bedzie bug i zeby nie miala juz wladzy nad wami bedzie tylko opcja dezercji i takim oto sposobem majac 200 pkt renomy (gdzie normalnym sposobem trzeba miec wiecej od niej renomy) 3 pkt honoru w 20 dni mam potezna zonke, mozecie latac do jej miasta, zabierac niewolnikow i sprzedawac xD
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #85 dnia: Lutego 22, 2017, 22:34:24 »
    Niestety gdzieś na początku gry ożeniłem się z Dama Kiri (od kaikoth jest) więc nie ożenie się z nią ale mam w cholere hajsu około milion, mam własne państwo pobiłem mocno tolarian i jeszcze bardziej maccavian więc musze poczekać aż natrafie na tego smoka. I tak jakby ktoś nie wiedział to można trafić w mieście SUT (któreś tam Giganty) można u handlarz końmi wiwerne.

Offline GTASA

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #86 dnia: Lutego 25, 2017, 10:47:27 »
    ja w kazdym miescie trafiam na wiwerny, jak masz wlasne panstwo i sie ozeniles z jakas lafirynda z innego panstwa to masz jakies + z tym panstwem?
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Gragon

• Użytkownik
    • Piwa: 34
    • Możesz ze mną dyskutować, ale i tak nie masz racji
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #87 dnia: Marca 18, 2017, 19:15:34 »
    Dostępna jest nowa wersja modyfikacji oznaczona numerkiem 0.81 pod tym linkiem -> http://www.moddb.com/mods/perisno/downloads/perisno-081-full. Listę dostępnych zmian mozecie znaleźć tutaj -> https://forums.taleworlds.com/index.php/topic,359948.0.html. Nie zamieszczam jej na forum gdyż jest po prostu zbyt obszerna.

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #88 dnia: Marca 28, 2017, 18:08:16 »
    Mam problem z misją od jakiegoś barda w mieście gdzieś u hakkon empire, trzeba było odzyskać jakąś biografie i coś jeszcze ale jak ide do gościa tam u tych nordów (nie pamiętam jak się nazywali) to jest koleś i jak z nim rozmawiać to nic. Nie ma żadnej opcji dialogowej. Pomocy    Zrobione

Jeszcze jedno, jest taka jednostka jak Perisno Runed Knight. Jest on bardzo dobry i chce go mieć, a że jestem królem perisno to rycerze perisno powinni mi służyć, więc czy jest jakaś opcji aby ich zdobyć? Pomocy

Jeszcze jedno pytanie czy można kupować swoich własnych najemników z większych odległości? W sensie nie chodzić cały czas do budynku gildii tylko kupić ich będąc gdzieś w swoim zamku.  Pomocy
    POMOCY
    « Ostatnia zmiana: Czerwca 09, 2017, 22:35:55 wysłana przez NATjonal »

Offline Cygan.

• Użytkownik
    « Odpowiedź #89 dnia: Października 24, 2018, 11:28:47 »