Witam! Bardzo długo nie grałem w M&B Warband i zdecydowałem że warto by było przypomnieć sobie dawne czasy i zainstalować tą grę :)
Instalacja steama, samej gry, moda ( Floris ) i spolszczenia teoretycznie przebiegła poprawnie. Niestety już na samym początku spotkał mnie pewien problem. Jeśli stworzę postać, która jest "wysoko urodzona" i ma możliwość noszenia sztandaru, po próbie przejścia do rozdysponowania umiejętności, wita mnie lista flag, a po sekundzie czarna plama na ekranie. Nic się nie zacina, żadnych spadków fps. Po prostu black screen. Co ciekawe, gdy stworzę postać "nisko urodzoną", mogę normalnie grać i korzystać z moda.
Re-instalowałem już moda, grę, steama. Spróbowałem nawet zrezygnować ze spolszczenia ale to też nic nie dało. Proszę o jakąś pomoc bo zależy mi na takiej a nie innej postaci. Dodam tylko że mam najnowsze wersję WB i Florisa.
Edit: Teoretycznie mogę pobawić się w edycje postaci z poziomu notatnika ale to nie zmienia faktu że jest jakiś problem z modem albo moim laptopem, którego za kilka dni wysyłam do naprawy ( problem z kartą dźwiękową ). Niedawno re-instalowałem system a po zainstalowaniu wszystkich programów przeskanowałem antywirusem od Comodo więc wątpię żeby była to wina jakichś wirusów albo nielegalnego oprogramowania, którego nie posiadam.