Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Słyszałem coś kiedyś o Reborn (Podobno gildia RP)  (Przeczytany 7558 razy)

Opis tematu: Polska Gildia RP

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • PJONTALA!
      • Reborn - Polska Gildia RP
    Słyszałem coś kiedyś o Reborn (Podobno gildia RP)
    « dnia: Września 19, 2013, 21:04:19 »
    *Ze względu na chęć uniknięcia skasowania wątku przez administracje wszelkie informacje na temat RP i gildii Reborn można nabyć od teraz wyłącznie na moim pw. Zachęcam do składania pytań.*
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2015, 19:11:07 wysłana przez Hyper »
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Ganczo

• Użytkownik
    • Piwa: 253
    • Napoleon jest moim ulubionym wodzem
    Odp: SW:TOR - Sith Reborn - The Progenitor
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 19, 2013, 21:50:25 »
    Kusicie kusicie, może spróbuje do was dołączyć w bliskim czasie :3

Cytat: Moontor
    Powód porażki tego turnieju wypatruję we własnej osobie dlatego postanowiłem już nigdy więcej nie organizować żadnych turnieji na NW.

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 20, 2013, 11:11:09 »
    Kusicie kusicie, może spróbuje do was dołączyć w bliskim czasie :3

@Zapraszamy Ganczo, serwer: The Progenitor :)
    Fajniutki jesteś :) Pozdrawiam cieplutko i maxik of course for U xD bUzIaKi :*:*:*:*

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #3 dnia: Stycznia 12, 2015, 13:56:41 »
    Wiedziałem, że kiedyś zamieszczałem tutaj topic informacyjny o naszej organizacji! Postanowiłem tutaj wam odpowiedzieć Panowie bo robiło się niezręcznie śmiecąc w tam tym wątku gdzie powinny widnieć głównie informacje o waszych sesjach RPG. Pozwolicie, że zacytuje i odpowiem po kolei:

Hyper <- mi się w cyfrowym RP nie podoba to, że trzeba mieć grę. Również mi się podoba to, że na luźnych sesjach pbf mogę przyczytać odpowiedź mg i odpisać kiedy chcę, a nie siedzieć i specjalnie brać udział. Jasne - immersja znacznie większa, ale co jak mi coś wypadnie albo po prostu mi się nie chce?
    - Co do tego, że trzeba mieć grę. To chyba oczywiste i w dzisiejszych czasach nie jest to duży problem dla graczy komputerowych. Właściwie oprócz posiadania gry (ściągnięcia jej gdyż jest to darmowa platforma w przypadku np. SW:TOR - naszej gildii) nie trzeba robić niczego więcej. Stworzyć postać - pobiegać i machać mieczem od czasu do czasu by zdobyć level i wbijać na wieczorne eventy RP. HUtH - ty rozumujesz nasze cyfrowe RP jak swoje sesje RPG. Jest wiele różnic. Po pierwsze nie ma czegoś takiego jak "MG". Jest osoba prowadząca event, które rzeczywiście czasem decyduje o pewnych rzeczach, ale jej głównym zadaniem jest prowadzić historie i posuwać co ważniejsze sytuacje do przodu. Czasem jednak robią to sami uczestnicy nakierowywani we właściwe pozycje. Z racji iż historia jest wartka i wszystko dzieje się szybciej niż w przypadku sesji RPG klimat racja jest dużo większy, ale mamy na to 2-3 godziny. Zakładamy, że jak już ktoś siada wieczorkiem to ma czas by tyle nam poświęcić. Wtedy w skupieniu można zagrać taki event jak dobry odcinek ulubionego serialu. Jezeli natomiast coś komuś wypada w trakcie eventu lub wie, że nie może pojawić się na jakimś MAIN fabularnym evencie w tygodniu, to nic złego sie nie dzieje. W pierwszym przypadku po prostu Twoja postac opuszcza misje z przyczyn, ktore na szybko wymysla prowadzacy event, lub ty sam. To łączy się z drugim przypadkiem, bo jeżeli Twojej postaci (Ciebie) nie było na evencie to możesz o tym przeczytac później w opowiadaniu, które dotyczy odbytej misji. Tam znajdziesz cały przebieg fabuły i zachowasz ciągłość tak, że kiedy wejdziesz do gry na następny event RP odnajdziesz się z na nim. Staramy się też dawać opisy przez każdym eventem, za nim zaczniemy wprowadzamy też prolog o czym ona będzie dokładnie i przypominamy część najważniejszych wydarzeń z ostatniego czasu.
    W sumie grałeś HUtH w NWN RP? To był taki prekursor dzisiejszego cyfrowego RP. Mówię tu o role-play NWM w grze (NWM 1 + dodatki, oczywiście w kampanii wykreowanej przez graczy).

A tu trzeba mieć pieniążki, a nic Hyper nie mówiłeś o tym. No to mamy silny argument! :)
    Założyłem, że to było oczywiste. Widziałem też Octavianie, że podesłałeś mi wiadomość na pw. Jeżeli pozwolisz to odpowiadając tutaj - chcąc zaciągnąć się do nas to po pierwsze trzeba wyposażyć się w grę (SW:TOR) - założyć postać na serwerze 'The Progenitor' - następnie zgłosić się do jednego z nas w grze. Nie jest to specjalnie skomplikowane, a na naszej stronie internetowej wszystko jest dokładnie w FAQ.  Zależy więc to już tylko na ile komuś się chcę spróbować.

Zostawiam wam kilka filmików, które na szybko obrazują jak wyglądają nasze eventy (w dużym skrócie):
    https://www.youtube.com/watch?v=_sZnGIq2IfA
    https://www.youtube.com/watch?v=xjaQALN5nSU
    Także to tyle, w razie dodatkowych pytań i dalszych rozmów - jestem otwarty i do dyspozycji.

Offline huth

• Piwa: 451
    « Odpowiedź #4 dnia: Stycznia 12, 2015, 14:50:53 »
    Stworzyć postać - pobiegać i machać mieczem od czasu do czasu by zdobyć level i wbijać na wieczorne eventy RP.
    No ok, ale ja wolę wbijać levele w czymś innym :P
    HUtH - ty rozumujesz nasze cyfrowe RP jak swoje sesje RPG.
    Myślę, że ty nie rozumiesz, co ja rozumiem, sorry :)
    Ja nie jestem waszym targetem, raczej nie pasuje mi taka gra i tyle. Poza tym... Star Wars, o bogowie...
    W sumie grałeś HUtH w NWN RP? To był taki prekursor dzisiejszego cyfrowego RP.
    Nie grałem :( Jakoś zainteresowania growe skręciły w zupełnie inną stronę, jeśli chodzi o multi.
    Pewnie grałbym w coś takiego na NWN 2, ale sprzedałem to :P :P
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 12, 2015, 19:01:41 wysłana przez huth »

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    Odp: Słyszałem coś kiedyś o Reborn (Podobno gildia RP)
    « Odpowiedź #5 dnia: Stycznia 12, 2015, 19:15:41 »
    Myślę, że ty nie rozumiesz, co ja rozumiem, sorry :)
    Ja nie jestem waszym targetem, raczej nie pasuje mi taka gra i tyle. Poza tym... Star Wars, o bogowie...
    Przecie to wychodzi na to samo, duuh :F
    Ja doskonale wiem o czym Ty do mnie rozmawiasz. Doskonale znam oblicze wszelakich sesji RPG. Jestem zorientowany w książkach i systemach, nawet tych udoskonalonych przez graczy. Od D&D na Warhammerze kończąc. Ty natomiast nie wiesz czym jest cyfrowe RP i starałem Ci sie to wyjaśnić. Oczywistym jest, że nie jesteś adresatem - dlatego rozmawiamy gdyż chciałem Cię zachęcić, ale jak to mówią:
    "Człowieka z Tawerny wyciągniesz, ale Tawerny z człowieka nie wyciągniesz" albo "HUtH HUtH'owi HUtH'em." Czy jakoś tak.
    Miłego dnia!

Offline Octavian

• Użytkownik
    • Piwa: 454
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #6 dnia: Stycznia 12, 2015, 19:30:32 »
    No wygląda to na coś ciekawego. Przynajmniej warto poznać, żeby mieć jakieś pojęcie co  tam się dzieje w szerokim świecie.
    Na filmy rzuciłem jedynie okiem, rozumiem jednak że to coś innego niż standardowe RPG.
    Jak dowiem się więcej to się wypowiem, bo na razie nic z tego nie kumam. :)

Offline huth

« Odpowiedź #7 dnia: Stycznia 12, 2015, 19:50:37 »
    "Człowieka z Tawerny wyciągniesz, ale Tawerny z człowieka nie wyciągniesz" albo "HUtH HUtH'owi HUtH'em." Czy jakoś tak.
    Miłego dnia!
    Szczególnie to drugie mi się podoba :D

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #8 dnia: Stycznia 12, 2015, 19:58:36 »
    Szczególnie to drugie mi się podoba :D
    huth, zupełnie zapomniałeś o tym - https://www.youtube.com/watch?v=6zXDo4dL7SU

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #9 dnia: Maja 13, 2015, 23:57:18 »
    Temat odkopałem więc wrzucam szybką informację, że z SW:TOR przenieśliśmy się na klimaty zupełnie odwrotne, a mianowicie na:
    The Elder Scrolls Online: Tamriel Unlimited

Tu wrzucam promo gildii:

Widzę, że forum M&B wiecznie młodę zatem pozdrawiam Oktawiana i wszystkich RP graczy tutaj, no i wypadałoby pozdrowić również HUtHa.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #10 dnia: Maja 14, 2015, 11:26:01 »
    Dziękuję za pozdrowionka, też pozdrawiam.
    Hmmm, a czemu nie świat Ishar, albo Eye of Beholder? Wiesz o co mi biega? ;)
    Akurat Elder Scrolls, ma fajne demko na otwarcie, wyrasta z tradycji starego fantasy, ale to dążenie do "realizmu" jest mocno widoczne.
    Co powiesz o takim "operowym" stylu odrzucającym dążenie do "odtwarzania" światów na rzecz ich dowolnej kreacji w świecie abstrakcji?

Offline Hyper

• Użytkownik
    • PJONTALA!
    « Odpowiedź #11 dnia: Maja 16, 2015, 10:24:38 »
    @Oktawiam - myślę, że jestem za, a nawet przeciw.

Offline Octavian

• Użytkownik
    • 21. Pułk Piechoty THD
    « Odpowiedź #12 dnia: Maja 16, 2015, 23:13:00 »
    Dodatnie i ujemne plusy
    No więc nie zaskoczyłeś mnie.
    W takim układzie będzie trzeba ciebie w końcu tam odwiedzić, kto wie, może nawet będzie to początek pięknej przyjaźni z Tawerną, kto wie?

Offline huth

« Odpowiedź #13 dnia: Maja 17, 2015, 17:32:02 »
    Fajny obrazek.
    W ogóle to jednak te Twin Peaks '25 lat później' powstanie :)