Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: pytanie  (Przeczytany 2737 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: -7
    pytanie
    « dnia: Września 04, 2013, 23:41:08 »
    Witam, czy jest taka możliwość by samemu uzbroić swoją armie?? Tzn sam ustalę co mają nosić np cięższscy kawalewrzyści. Dodam, że dodałem sobie w tym notatniku staty na full i w cholere siana więc gra sie przyjemnie. Bez problemu opanowałem niemal wszytskie ziemie nordów a teraz pada królestwo Veyigerów.
    2. Czy można zawrzeć sojusz z jakimś władcą? Nie chodzi mi o wasalstwo, lecz o sojusz i byśmy razem z jakąś nacją walczyli.
    3. Jak powiększyć swój odzział? Za co renomę mieć?

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    Odp: pytanie
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 05, 2013, 08:44:26 »
    1. Trzeba pogrzebać w plikach moda i im pododawać rzeczy itd. Polecam ci Morgh's Editor zarówno do edycji statów jak i ekwipunku.
    2. Możesz to uczynić na diplomacy modzie oraz modach w których dip mod się znajduje, będzie trzeba zostać rozpoznanym przez danego władcę jako króla aby proponować traktaty z własnej inicjatywy.
    3. Zwiększ charyzmę, przywództwo i/lub renomę.
    Renomę łatwo zwiększyć wygrywając turnieje, szczególnie podczas uczt(Do 8 dziennie) oraz pokonując wroga mając niekorzystne szanse na wygraną(Polecam solowanie pieszych bandytów albo z samymi towarzyszami).

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 05, 2013, 10:43:52 »
    A czy tymi edycjami można grę rozwalić że error będzie???
    Gdy ja jestem na polu walki (nie korzystam z komend dowódcy) to zwykle ginie mi 2-10 ludzi. A jak dam walkę beze mnie to sumując kilka raportów wychodzi, że straciłem nawet 100.  Jak to nareperować

Offline thebadman

• Użytkownik
    • Piwa: 56
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 05, 2013, 13:10:05 »
    1. Teoretycznie tak, w praktyce nie byłem taki zdolny :<
    2. Zainwestuj w morale, jakość wojsk i ich typ zależnie od sytuacji oraz taktykę.

Offline Czarnoksiężnik z Angmaru

• Użytkownik
    • Piwa: 25
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 05, 2013, 14:44:24 »
    A czy tymi edycjami można grę rozwalić że error będzie???

Jeśli korzystasz z edytorów to raczej nie, chociaż ciekaw jestem co by się stało gdyby ustawić np. konia jako broń jednoręczną. Poza tym pamiętaj, że zmiany statystyk i oflagowania (czy jest to jednostka najemna, konna, czy zawsze nosi tarczę itp.) widać dopiero po rozpoczęciu nowej gry. A jeśli nie chcesz cheatować poprzez grzebanie w plikach to polecam mod Prophesy of Pendor, gdzie możesz założyć własny zakon, co oznacza posiadanie dwóch własnych jednostek (możesz je praktycznie dowolnie wyposażyć, a szkolenie to już niestety inna bajka). Niestety, potrzeba sporo cierpliwości aby ci ludzie w ogóle się do czegoś nadawali.

Co do liczebności oddziału, jeśli nie jesteś cierpliwy i nie przeszkadza Ci takie "oszukiwanie", możesz zmienić w TweakMB, że każdy punkt przywództwa daje np. 100 dodatkowych miejsc w oddziale.

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #5 dnia: Września 05, 2013, 15:01:38 »
    kody fajne bo łatwo i nie trzeba godzinami czekać by zamek podbic.
    A jak zabić więzniów? np mam ich króla i chce mu łeb urżnąć, za to co mi zrobił

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #6 dnia: Września 05, 2013, 15:05:37 »
    ups, już nie mogę edytować więc tu spytam bo zapomniałem.
    Jak zrobić aby wasale mi wojsko przyprowadzili?? Co chcę podbić zamek, to muszę wpierw 20 minut ganiać po mapie by ludzi zwerbować do obrony. Jako władca władający już ziemimi nordów i połową veyigerów nie wypada mi bym tak robił.
    Nordów już wgl nie ma na mapie, ani ich wojsk, ani 1 zamku ani wsi. Czemu więc nadal są w informacje>>frakcje?

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #7 dnia: Września 05, 2013, 20:13:29 »
    Haaaalo? Kto pomoże?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #8 dnia: Września 05, 2013, 20:23:35 »
    Więźniów w Warbandzie się nie da zabić (chyba, że w modach (niektórych)) Musisz podejść do wasala, aby dać mu zadanie, to chyba nie jest do przejścia.

PS> Złączcie jego 3 posty w jeden

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #9 dnia: Września 05, 2013, 21:25:17 »
    ale tam nie ma by mi wojo przyprowadził, jedynie by coś zaatakował itp. Skąd ja mam ludzi brać?

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #10 dnia: Września 05, 2013, 21:51:17 »
    Nordów już wgl nie ma na mapie, ani ich wojsk, ani 1 zamku ani wsi. Czemu więc nadal są w informacje>>frakcje?
    Ta notka nigdy nie zniknie. Co najwyżej może być tam zapisana informacja, że frakcja ogłosiła upadłość.

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #11 dnia: Września 06, 2013, 01:04:16 »
    Prócz tawern i wiosek, to skąd mam wojo brać?

Offline TwarógSzatana

• Użytkownik
    • Piwa: 2
    « Odpowiedź #12 dnia: Września 06, 2013, 09:09:04 »
    na floris modpack polecam atakować bandytów z stepu, mają nawet po kilkaset więźniów, ja walczyłem armią bez kodów żołnierzy od H4 do H7 przeciw 500 bandytów z stepu, i tyle mieli fantów przy sobie że podbiłem pare miast i zamków.

Offline Pawian

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #13 dnia: Września 06, 2013, 14:18:57 »
    mam właśnie ten floris ale trochę lipa wszystko zaczynać...poza tym chciałem sam uzbroić swoje wojo, żeby wyglądało jak jakieś zwierzęta i łupić nimi jak sie da. Jak zmienić ich wygląd i uzbrojenie?

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #14 dnia: Września 06, 2013, 14:29:34 »
    Raczej niemożliwe jest zmiana ich wyglądu i uzbrojenia, jak są oni np.włócznikiami, to nie możesz dać im łuków i odwrotnie.