Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Error podczas bitwy  (Przeczytany 2084 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Miziol

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Error podczas bitwy
    « dnia: Listopada 15, 2008, 11:01:53 »
    Pomocy, gram u Nordów i włączyłem się do bitwy w której walczyli 2lordowie Nordyjscy przeciwko Królowi Yaroglokowi i jego dwóm lordom (312 VS 457 woja). Battlesizera mam ustawionego na 1000 więc wszystkich wojów mi pokazało... ale w połowie bitwy wyskoczyło mi coś takiego : "RGL Error, unable to lock vertex buffer". Co mam robić?
    Chyba nie muszę mówić że po wciśnięciu OK (w okienku errora) mnie wywala z gry -.-
    PS: Zaraz ustawie battlesizera na 700 i zobaczę czy coś pomogło :/

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    Odp: Error podczas bitwy
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 15, 2008, 11:09:55 »
    Raczej to przez BattleSizera... Pisze tam gdy ustawisz na ponad 400 gra może być niestabilna i się "crashować"... Radziłbym Ci sprawdzić również ustawienia w menu początkowym tj. Jakie masz ustawienia i takie tam... Ale to pewnie przez to, że za dużo woja wyświetla :)

Offline Miziol

• Użytkownik
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 15, 2008, 11:16:13 »
    Ustawiłem Battlesizera na 700 i włączyłem ponownie grę, znów podłączyłem się do bitwy i nie było żadnego errora do samego końca :) A bitwę wygrałem z ogroomnymi stratami (20zabitych, reszta rannych). Nie wiem czemu ale Nordowie nie idą do walki tylko "okrążają" pole bitwy i dopiero pod koniec się wdali w bitwę... tak powinno być?

EDIT: eee... po wygranej bitwie pojechałem do swojej wioski zrekrutować 17 Nordyckich Myśliwych, odpocząłem w mieście i ruszyłem z powrotem na szlak w poszukiwaniu wrogich lordów... znalazłem się w pobliżu bitwy w któej uczestniczyło 3 lordów z Królestwa Nordów i 3lordów z Królestwa Vaegirów, oczywiście dołączyłem do bitwy bo moi mieli mniej woja, i tuż po rozpoczęciu starcia zanim wydałem pierwsze rozkazy wojsku znów wyskoczył error :/
    « Ostatnia zmiana: Listopada 15, 2008, 11:28:53 wysłana przez Miziol »

Offline Pablo77

• Użytkownik
    • |\/|00j $$w33t4$|\|y i loofC14nY B3nD!!!!1111 :*:*
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 15, 2008, 13:40:24 »
    W battlesizerze, że powyżej 500 ednostek na ekranie może spowodować error...
    Zapoznaj się z treścią regulaminu forum mówiącą o wysokości całej sygnatury. // Kalpokor