Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: jednostki w wiosce  (Przeczytany 1286 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Greggoryus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    jednostki w wiosce
    « dnia: Września 01, 2013, 16:39:19 »
    Witam,

Spory czas grałem sobie postacią niebędącą lennikiem żadnego z władców, ale kierując się ku wojskom Nordyckim i dla tej frakcji wykonując większość zadań. Dostałem w końcu od Króla propozycję wasalstwa, przyjąłem, ale za lenno dostałem wieś którą Ci zagarnęli od Vaegirów, a co za tym idzie, mam tam do rekrutacji jednostki tej frakcji.

Jest jakiś magiczny sposób aby w tej wiosce pojawili się nagle wieśniacy nordyccy zamiast vaegirskich? ;)

PS: Gram na rozszerzeniu Floris Expanded

Offline Marcin_K

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    Odp: jednostki w wiosce
    « Odpowiedź #1 dnia: Września 02, 2013, 17:22:55 »
    Chyba nie, ale powinieneś mieć we Florisie możliwość wymiany lenn z lordami. Musisz zagadać do jednego z lordów który ma wioskę należącą do tych "rdzennych" i po problemie.
    Warunki:
    1)to kosztuje
    2)nie można wymienić lenn biedniejszych na bogate, za to na odwrót już tak :D

Offline Inkaska

• Użytkownik
    • Piwa: 11
    « Odpowiedź #2 dnia: Września 02, 2013, 21:15:37 »
    Jeśli grasz na Florisie, to zdobądź jakieś miasto i tam będziesz mógł rekrutować ludzi z wszystkich frakcji.

Offline Milczmen

• Użytkownik
    • Piwa: 94
    • True North!
    « Odpowiedź #3 dnia: Września 03, 2013, 17:49:46 »
    Na razie ma tylko wioskę, na Twoim miejscu po prostu wymieniłbym tą wioskę z lordem Nordów i wymieniłbym na "rdzenną miejscowość nordycką" poza tym, jak napisał Marcin, to troszkę kosztuje i na bogatszą wioskę nie zmienisz, tylko na biedniejszą

Offline Greggoryus

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #4 dnia: Września 06, 2013, 13:15:29 »
    Dzięki za podpowiedzi. Poczekałem trochę, odrzuciłem dwa razy propozycję wasalstwa aż król rozdał wszystkie podbite wioski i wtedy otrzymałem rodzimą, która została ;) Ale sposoby które zaproponowaliście na pewno by się przydały gdybym nie miał wcześniejszego save'a

Pozdrawiam