P.S.2: Może zrobić walkę o każde miejsce? Tzn. 4 klany idą do półfinału ( + finał i mecz o brąz), 3 przegrane z grupy barazowej są rozstawiane według miejsc w grupie ( w tabeli to miejsca 5-6). A ostatnie dwa miejsca z grup ma to samo w drugą stronę.
Chodziło ci, aby zrobić osobną drabinkę turniejową dla tych, którzy wyjdą z grupy i osobną dla tych, którym noga się podwinie? Jak w Lidze Mistrzów - Liga Europy i Mistrzów?
Jeśli tak, to moim zdaniem to spoko, nie przedłuży turnieju, o ile mecze drabinki finalistów i szczęśliwych przegranych będą rozgrywane w tych samych terminach. Minusem może okazać się nieprzewidywalność polskiej sceny, to znaczy jeśli jakiś klan zawiesi działalność, mogą posypać się walkowery jak ostatnio, co może przełożyć się na niesprawiedliwy wynik.
A propos walkowerów, to mam propozycję, aby nawet jeśli klan się wycofa z turnieju (co mam nadzieję się nie wydarzy), to nie dawać wszystkich poprzednich meczy 20-0, tylko zostawić wynik taki jaki ugrali, aby był wliczany do ewentualnego rankingu zabójstw oraz w zwykłej tabeli. To może okazać się decydujące, tak jak w WNL'u, ktoś przegrał z klanem, który się wycofał, ale wynik zostaje bez zmian, a nie, że dodaje się mu 3 punkty i 16 wygranych rund, moim zdaniem to sprawiedliwy przepis. Warto, abyś IvE coś dodał w zasadach, co w przypadku walkowerów, ponieważ później jakiś klan może mieć pretensje o niejasne przepisy. (Chyba, że jest coś takiego, tylko tego nie znalazłem :P)