Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Ankieta

Chcecie Ligę Typerów?

Tak
    16 (69.6%)
    Nie
    0 (0%)
    Nie mam zdania
    7 (30.4%)

Głosów w sumie: 22

Głosowanie skończone: Września 05, 2013, 09:03:46

Autor Wątek: Propozycje i pytania  (Przeczytany 11348 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    • Piwa: 612
    • Steam ID: Mój status Steam
    Odp: Propozycje i pytania
    « Odpowiedź #30 dnia: Września 02, 2013, 09:02:13 »
    Proszę bardzo.. wątki scalone a wystarczyło napisać tutaj od razu. Mniej by zamieszania było. Rozumiem, że chcesz się tym zająć osobiście Dyktator? Jak coś to dobierz sobie kogoś do pomocy, mi tam pomysł się podoba.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 1002
    « Odpowiedź #31 dnia: Września 02, 2013, 11:33:44 »
    Nie pisałem tu, bo przed ankietą zadałem pytanie, na które nie odpowiedziałeś ;) I nie musiałeś zmieniać mojej lekko tendencyjnej ankiety ;>

Tak, osobiście się tym zajmę. Pomoc nie jest konieczna, ale dobiorę sobie pomocnika ( jak jest ktoś, kto chce pomóc, a NIE BĘDZIE brał w tym udziału, to proszę o PW).

Ale nie liczcie na lepsze nagrody niż sygnaturki ;)
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Apocalyps

• Użytkownik
    • Piwa: -6
    « Odpowiedź #32 dnia: Września 05, 2013, 21:18:14 »
    Przypomniała się jeszcze 1 sprawa...
    Jak zamierzacie rozwiązać sprawę makrowania/konfigu i autoblocka?

Offline Arthasan

• Użytkownik
    • Piwa: 67
    « Odpowiedź #33 dnia: Września 06, 2013, 03:29:31 »
    Propozycja - zrobienie koszyków, aby nie było zbyt dużych różnic w poziomie grup i ryzyka "finału w grupie".

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Września 06, 2013, 09:08:25 »
    Przypomniała się jeszcze 1 sprawa...
    Jak zamierzacie rozwiązać sprawę makrowania/konfigu i autoblocka?

Mamy swój sposób. Więcej info nie mogę podawać.

Propozycja - zrobienie koszyków, aby nie było zbyt dużych różnic w poziomie grup i ryzyka "finału w grupie".

Nie rozumiem. Mógłbyś przybliżyć na czym to polega. Szczerze na tym się nie znam.

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Września 06, 2013, 10:20:50 »
    4 koszyki ( grupy), w każdym 3 klany o podobnym poziomie skilla. Po kolei losuje się klany z poszczególnych koszyków. Załóżmy, że w I byłoby SRC, WV i SSaCZe. Wtedy są oni losowani do trzech różnych grup. I tak po kolei ze wszystkimi koszykami, aż do najgorszego.

Plusy:
    - nie będzie ryzyka, że najlepsi powybijają się w jednej grupie, a z innych wyjdą zbyt słabe klany
    - najlepsze mecze będą w drabince

Minusy:
    - większa przewidywalność turnieju
    - koszyki trzeba ustalić na oko, co jest problemem

P.S.1: Liga Typerów ruszyła :)

P.S.2: Może zrobić walkę o każde miejsce? Tzn. 4 klany idą do półfinału ( + finał i mecz o brąz), 3 przegrane z grupy barazowej są rozstawiane według miejsc w grupie ( w tabeli to miejsca 5-6). A ostatnie dwa miejsca z grup ma to samo w drugą stronę.
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Trebron2009

• 2009
    • Użytkownik
    • Piwa: 353
    « Odpowiedź #36 dnia: Września 06, 2013, 11:08:55 »
    To sprawdziło się na ostatnim NC. Teamy były uporządkowane względem tego jak poradziły sobie na poprzednich turniejach. I tak w pierwszym koszyku najlepsze nacje (w tym polsza ofc), w drugim te którym też dobrze szło ale jeszcze utytułowane nie były a w ostatnich trzech ci gorsi. Do każdej grupy trafia jeden pro i średni team co eliminuje dostanie się wyżej drużyn które niezbyt zasłużyły.

Offline Blachaaa

• Użytkownik
    • Piwa: 10
    « Odpowiedź #37 dnia: Września 06, 2013, 15:39:07 »

Koniecznie trzeba coś takiego zrobić :P
    (click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #38 dnia: Września 06, 2013, 16:23:57 »
    Z jakich serwerów będziemy korzystać?

Offline PriNce17

• Użytkownik
    • Piwa: 74
    • "Każdy szermierz dupa, kiedy wrogów kupa."
    « Odpowiedź #39 dnia: Września 06, 2013, 16:53:42 »

P.S.2: Może zrobić walkę o każde miejsce? Tzn. 4 klany idą do półfinału ( + finał i mecz o brąz), 3 przegrane z grupy barazowej są rozstawiane według miejsc w grupie ( w tabeli to miejsca 5-6). A ostatnie dwa miejsca z grup ma to samo w drugą stronę.

Chodziło ci, aby zrobić osobną drabinkę turniejową dla tych, którzy wyjdą z grupy i osobną dla tych, którym noga się podwinie? Jak w Lidze Mistrzów - Liga Europy i Mistrzów?
    Jeśli tak, to moim zdaniem to spoko, nie przedłuży turnieju, o ile mecze drabinki finalistów i szczęśliwych przegranych będą rozgrywane w tych samych terminach. Minusem może okazać się nieprzewidywalność polskiej sceny, to znaczy jeśli jakiś klan zawiesi działalność, mogą posypać się walkowery jak ostatnio, co może przełożyć się na niesprawiedliwy wynik.

A propos walkowerów, to mam propozycję, aby nawet jeśli klan się wycofa z turnieju (co mam nadzieję się nie wydarzy), to nie dawać wszystkich poprzednich meczy 20-0, tylko zostawić wynik taki jaki ugrali, aby był wliczany do ewentualnego rankingu zabójstw oraz w zwykłej tabeli. To może okazać się decydujące, tak jak w WNL'u, ktoś przegrał z klanem, który się wycofał, ale wynik zostaje bez zmian, a nie, że dodaje się mu 3 punkty i 16 wygranych rund, moim zdaniem to sprawiedliwy przepis. Warto, abyś IvE coś dodał w zasadach, co w przypadku walkowerów, ponieważ później jakiś klan może mieć pretensje o niejasne przepisy. (Chyba, że jest coś takiego, tylko tego nie znalazłem :P)

Offline ^IvE

• Słońce Tawerny
    • Moderator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #40 dnia: Września 07, 2013, 09:10:29 »
    A propos walkowerów, to mam propozycję, aby nawet jeśli klan się wycofa z turnieju (co mam nadzieję się nie wydarzy), to nie dawać wszystkich poprzednich meczy 20-0, tylko zostawić wynik taki jaki ugrali, aby był wliczany do ewentualnego rankingu zabójstw oraz w zwykłej tabeli. To może okazać się decydujące, tak jak w WNL'u, ktoś przegrał z klanem, który się wycofał, ale wynik zostaje bez zmian, a nie, że dodaje się mu 3 punkty i 16 wygranych rund, moim zdaniem to sprawiedliwy przepis. Warto, abyś IvE coś dodał w zasadach, co w przypadku walkowerów, ponieważ później jakiś klan może mieć pretensje o niejasne przepisy. (Chyba, że jest coś takiego, tylko tego nie znalazłem :P)

A jak klan wycofa się po pierwszy meczu? To jest dopiero niesprawiedliwe. Inni dostali za darmo punkty, a jeden klan musiał grać i popsuł sobie bilans rund o ile nie wygrał do 0. Co do walkowerów to zostaje bez zmian i z całym szacunkiem to organizatorzy WNL dali wielką gafę z tym naliczaniem walkowerów.

Co do drabinki i losowań do końca tygodnia dostaniecie pełne info jak to się rozegra. Gramy na serwerach tawerny.

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #41 dnia: Września 07, 2013, 13:04:17 »
    Gramy na serwerach tawerny.

+1! Tylko naprawcie te tarcze, bo nie działają! :)

Offline Dyktator

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #42 dnia: Września 07, 2013, 13:06:43 »
    Już chyba działają ;)

Chociaż ja to nie wiem, bo u mnie to zupełnie zrąbane jest. Na takim IG bardzo często nie respią mi się ani tarcz,e ani 2-hand'y, ani żadne włócznie i tym podobne. Na różnych innych serwerach, muszę wchodzić nie raz dwa razy, bo mi się coś blokuje i nie mogę się w ogóle zrespić :/

@Down: niestety, ale takie Steam'owe rozwiązania rzadko pomagają ;)
    « Ostatnia zmiana: Września 07, 2013, 13:31:23 wysłana przez Dyktator »
    Premier TFW 2015-2019
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)
    (click to show/hide)

Offline Arthasan

• Użytkownik
    « Odpowiedź #43 dnia: Września 07, 2013, 13:11:23 »
    Spójność plików gry sprawdź ;)

Offline CarpeDiem

• Użytkownik
    • Piwa: 91
    « Odpowiedź #44 dnia: Września 08, 2013, 10:17:09 »
    Spojrzałem sobie przed chwilą na listę map i zauważyłem 2 kompletnie niegrywalne, niezbalansowane i usunięte z WNLa mapy - Zaśnieżona Wioska i Pole Przy Rzece. Obie mapy są zbyt duże, flagi są rozmieszczone zbyt daleko. Nie ma możliwości dobiec z flagi do flagi, bo przez 2 minuty ta do której biegniemy będzie już w górze. Poza tym, bardzo łatwo jest tutaj wymusić remis, czego chyba nie chcemy. Proponuję zatem zastąpić zaśnieżoną wioskę i pole przy rzece mapami z WNLa, dużo bardziej zbalansowanymi i ciekawszymi.

Poza tym, warto by się zastanowić czy w ogóle chcemy dopuścić do gry Wioskę. Bardzo kontrowersyjną i niezbalansowaną mapę, tutaj też łatwo wymusić remis. Dobrze by było zrobić głosowanie o zastąpieniu tej mapy, np. naprawdę dobrą Shariz Village z WNLa.
    Sukces jest wtedy, kiedy niemożliwe staje się możliwe.