Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Jak zostać wasalem???  (Przeczytany 1377 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Syliusz

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Jak zostać wasalem???
    « dnia: Listopada 14, 2008, 08:11:30 »
    Jak można zostać wasalem a później lordem???

Przecież to pytanie było zadawane co najmniej z 20 razy! Korzystaj z forumowej wyszukiwarki...
    Temat zamykam.
    « Ostatnia zmiana: Listopada 14, 2008, 19:57:23 wysłana przez Kolba »

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    Odp: Jak zostać wasalem???
    « Odpowiedź #1 dnia: Listopada 14, 2008, 08:15:39 »
    Nie pamiętam dokładnie jak to było wiem tylko, że musisz pogadać z królem...

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #2 dnia: Listopada 14, 2008, 08:21:01 »
    Wystarczy pójść do Lorda lub króla danej frakcji i zaoferować mu służbę, ale musisz mieć odpowiednio dużo "renown", bo z kiepską reputacją raczej Cię nie weźmie. Nawet jak nie złożysz przysięgi, to po czasie samoistnie wyskoczy Ci komunikat z ofertą służby w jakimś państwie, a Ty możesz zaakceptować lub odrzucić. Jeżeli jesteś już wasalem, to jednocześnie jesteś lordem i między tym, a tym nie ma żadnej różnicy. W dalszym etapie gry możesz zostać marszałkiem. Ten urząd daje Ci trochę przywilejów, jak np. Możliwość zwołania armii, lub dawanie rozkazów lordom, ale ten urząd nie jest taki ważny. W sumie możesz założyć własne królestwo, ale na początek radziłbym służyć jako wasal.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Camus

• Użytkownik
      • Suikoden
    « Odpowiedź #3 dnia: Listopada 14, 2008, 10:30:07 »
    a wiadomo ile (mniej więcej) potrzeba reputacji by zostać marszałkiem? No i czy honor także w tym pomaga czy jest takim tylko "miłym" dodatkiem?:>
    http://www.prawiczek25.pl/

$ouls of Di$tortion \m/

Offline Andronikus

• Użytkownik
    « Odpowiedź #4 dnia: Listopada 14, 2008, 10:43:17 »
    Reputacja, jak reputacja :) jak przyjdzie do głosowania, to musisz wygrać ;) Dlatego ważne są też stosunki z innymi lordami. Po prostu podbijaj zamki i miasta, a napewno cię ktoś zaproponuje na marszałka. Ważne jest też wspieranie innych lordów w walce i odbijanie ich z rąk nieprzyjaciela, wtedy Twoje stosunki z innymi lordami się poprawiają. Nawet jak normalnie zagadasz do jakiegoś lorda, który przemyka obok, to już masz o 1 zwiększone stosunki z tym lordem. Ja często ich zagadywałem, jeszcze częściej wspierałem w bojach i odbijałem z rąk wroga, przyszedł czas gdy zgłoszono moją kandydaturę na marszałka. W głosowaniu 85% lordów zagłosowało na mnie :)

Offline Sir Grzegorz

• Użytkownik
    • ...
    « Odpowiedź #5 dnia: Listopada 14, 2008, 14:10:45 »
    Warto mieć kilku Lordów za przyjaciół, dzięki temu w głosowaniu na marszałka na Ciebie będą głowsować... Ja dzięki temu wygrałem dwa razy jakieś 15 do 3... Wroga też możesz mieć, ale niezbyt wielu, chociaż przy wojnie to nieuniknione ale w końcu wróg nie głosuje... Za przyjaciela mam też Króla, nie wiem czy to ma wpływ ale on chyba proponuje Ci kandydaturę...