Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Wieża oblężnicza nie chce się ruszyć  (Przeczytany 22226 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    Odp: Wieża oblężnicza nie chce się ruszyć
    « Odpowiedź #30 dnia: Grudnia 01, 2008, 18:05:29 »
    Smeagul, posty edytujemy, nie piszemy jeden pod drugim - to raz. Dwa - przed postem TomAshka zamieściłeś niemal identyczny post, jak ten, co go przed chwilą usunąłem. Po co dublujesz posty? Trzy - pomagałem konkretnemu użytkownikowi rozwiązać konkretny problem, nie zauważyłem, byś Ty opisał tu swój, więc skąd mam wiedzeć, czy chodziło o to samo? Cztery - spolszczenie działa prawidłowo na wersjach 1.010 i 1.011, pod warunkiem, że nie są to jakieś scrackowane wersje nie wiadomo skąd. Z tego co Ty opisałeś w innym temacie, to masz jakieś dziwne problemy z grą - sama z sobą się gryzie i sama nie wie, jaką wersją jest. Może kup tę grę lepiej w sklepie, albo na TaleWorlds, zamiast ściągać ją z torrenta czy emula, ok? Jak już to zrobisz, to wtedy możemy porozmawiać.

edit: A w skrócie - Wujek Dobra Rada radzi:

1. Przeczytaj regulamin forum.
    2. Gry kupuj w sklepie lub ściągaj z oficjalnych, legalnych źródeł.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 01, 2008, 18:09:06 wysłana przez Daedalus »

Offline Smeagul

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #31 dnia: Grudnia 02, 2008, 22:08:18 »
    A Ty taki święty, same orginały na pułkach pewnie nie? Po drugie primo jak można ściągnąć pirata z legalnych źródeł? Po trzecie primo jak pisałes do kogoś to dałbyś linka do rej odpowiedzi, żeby uniknąć kolejnych odpowiedzi choćy tej. Nie mam wersji 1.011 czy tam 1.010 tylko 1.003, spolszczenie do 1.003 i to mi sie dzieje po przeinstalowaniu gry.
    PS. Nie odpisuj...

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #32 dnia: Grudnia 02, 2008, 22:39:12 »
    Nie jestem święty, ale fakt faktem - całe pułki oryginałów stoją u mnie dumnie na półkach. :P

Mój post był prawie dokładnie pod postem, na który odpowiadałem, ale rozumiem, że to było tak niezrozumiałe i zaskakujące, że powinienem był dodać linka. :D

Cytat: Smeagul
    Nie mam wersji 1.011 czy tam 1.010 tylko 1.003
    A wcześniej:
    Cytat: Smeagul
    W menu w pulpicie mam 1.011 a w menu gry 1.003? Czemu?
    Wersja 1.003 jak w mordę strzelił.

PS. Zapomniałeś dodać "proszę"...

Offline Smeagul

• Użytkownik
    « Odpowiedź #33 dnia: Grudnia 02, 2008, 22:57:42 »
    proszę (?)
    No ale teraz mam już 1.003 i spolszczenie te od Ciebie i mam ten problem, kiedys go mialem ale sam sie naprawił a teraz nic. Przeistalowywałem itp. i nie wiem co dalej? Wujku co poradzisz?:P
    Nie pisz poszukaj na forum, wysil troche szare komórki bo ja ich nie mam.
    « Ostatnia zmiana: Grudnia 02, 2008, 23:01:42 wysłana przez Smeagul »

Offline klopik

• Użytkownik
    « Odpowiedź #34 dnia: Stycznia 21, 2009, 18:56:46 »
    Mam podobny problem z wieża oblężnicza przy zdobywaniu zamku Sungetche (jestem lordem Królestwa Swadii i pomagam królowi opanowac zamek Chanatu) zamek udeje mi sie zdobyc jedynie poprzez wybicie przeciwnikow z łuku albo kuszy ostrzeliwujac ich zpoza murów . Wieza ani drgnie a próbowałem wszystkich komend . Mam wersje 1.011 i spolszczenie na ta wersje. pozdro

Offline vincent

• Użytkownik
    « Odpowiedź #35 dnia: Sierpnia 24, 2009, 14:38:15 »
    Mam identyczny problem, tyle, że mam 0.96 i bez spolszczenia. Atakuje ten zamek, a wieża ani drgnie, w dodatku żaden z żołnierzy się nie pofatyguje, żeby ją popchnąć. Szukałem na googlach, ale łatki nie znalazłem.
    Dodam, że tylko z tym zamkiem mam taki problem.

Offline Kartezjusz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #36 dnia: Lutego 26, 2010, 21:00:47 »
    Sorka że odkopuje temat...
    Gram w mount&blade od kilkunastu dni...  Mam problem - jak wyżej. Tylko z dodatkowym pytaniem...
    Mianowicie w pewnym momencie gry miałem misje żeby od jednego lorda wziąć księge i zawieźć ją innemu... I w tym szkopuł bo nie mam pewności ale wydaje mi sie ze bylo o budowaniu wież oblężniczych. Spotkał sie ktos z tym? Nie chce mi sie zaczynac gry od nowa...
    6 sierpnia 1945 roku o godzinie 8:16:02 czasu GMT+9 zabiłem 78100 osób i ciężko raniłem 37424 a 13983 osób uznano za zaginione. Mam na imię Enola... Enola Gay.

Offline BloodMak3r

• Użytkownik
    • Początkujący Noob -.-
    « Odpowiedź #37 dnia: Marca 09, 2010, 21:00:12 »
    Ja mam taki problem...
    Posiadam v 1.011, spolszczenie: 1.010
    1.Wieża nie podjeżdża mi pod mury, a jak podjeżdża to żołnierze tylko przy niej stoją w pozycji obronnej.
    2. Na arenie (nie chodzi mi o turniej) wystarczy, że pokonam 1 NPC to dostaje od razu 250 denarów.
    3. Jeszcze na dodatek, jak skończe np. walkę na arenie, trening w tych obozach treningowych, itp. To zamiast przenosić mnie od razu do moba, który daje np. daje mi kase za arene albo wysyła mnie tam z powrotem to wywala mnie na jakąś polane... (nie wiem czy jasno się wyraziłem)

W angielskiej wersji nie mam tych bugów, ale słabo się znam na engliszu, mimo tego iż uczę się go parę ładnych lat -.-

Proszę, nie piszcie do mnie tekstów w stylu:
    "poszukaj w google", "na tym forum jest podobny wątek, tam znajdziesz odpowiedź", bo obczytałem się pełno postów, jestem chory i już nie mam siły czytać kolejnych, a zagrałbym sobie bo gra przypadła mi do gustu :]]

Proszę o jak najszybszą odp :)

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #38 dnia: Marca 09, 2010, 21:18:23 »
    Przecież masz spolszczenie do złej wersji. Odinstaluj to co masz i pobierz właściwe.
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline BloodMak3r

• Użytkownik
    • Początkujący Noob -.-
    « Odpowiedź #39 dnia: Marca 09, 2010, 21:38:06 »
    Wiem, że złą wersja ..... zapomniałem właśnie o tym napisać -.-
    Ale już ok, po prostu ku*wa przez głupią reklamę nie zauwazyłem tego spolszczenia do v 1.011 -.o

Offline vipdavid

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #40 dnia: Stycznia 06, 2016, 20:32:45 »
    Ja ma taki problem,że za każdym razem atakują mi żołnierze na drabinach zamki co jest niewygodne.
    Wcześniej zdobywałem zamki za pomocą wieży,ale po sprzedaniu książki zauważyłem,że wszystko dobywa się na drabinach...

Co muszę zrobić by znów atakować na wieży oblężniczej??

Offline Bruce Campbell

• Lew
    • Użytkownik
    • Piwa: 937
    • PodPułkownik 1ppS, Cesarz THD, Giermek 21pp
      • datadream2004 コギ花
    « Odpowiedź #41 dnia: Stycznia 06, 2016, 20:42:06 »
    Za pomocą wież musisz zdobywać konkretne lokacje, a inne za pomocą drabin. Tak ustalili twórcy i nie da się tego zmienić.

Offline Peterov

• Użytkownik
    • Piwa: 104
    • Die for the Emperor or die trying
    « Odpowiedź #42 dnia: Stycznia 08, 2016, 12:24:46 »
    Nie od twoich skilli zależy czy atakujesz drabinami czy wieżami. Jak Lew wspomniał, każda lokacja ma z góry przypisane, w jaki sposób trzeba ją oblegać.