Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Serwer.  (Przeczytany 1212 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zbyszko z Bogdańca122

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Serwer.
    « dnia: Sierpnia 06, 2013, 13:22:42 »
    Mam problem gdyż niewiem jak założyć serwer w The Deluge.Mógłby ktoś napisać ze szczegółami jak to zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Sierpnia 07, 2013, 14:10:32 wysłana przez Zbyszko z Bogdańca122 »

Offline Kompiotronik

• Użytkownik
    • Piwa: 7
    • Salus rei reipublicae suprema lex esto!
    Odp: Serwer.
    « Odpowiedź #1 dnia: Sierpnia 07, 2013, 19:22:58 »
    Dedykowany czy nie?
    Domyślam się, że raczej nie. Nie ma w tym nic trudnego, po wejściu w zakładkę multiplayer klikasz na "załóż grę", wybierasz tryb, frakcje, mapy etc. Jeśli chcesz żeby serwer był dla wszystkich zaznacz "dodaj do oficjalnej listy serwerów" (czy jakoś tak). Jeśli masz router, to ustaw, żeby twój komputer łączył się bezpośrednio z internetem. Jeśli nie wiesz jak to zrobić wujek Google pomoże. Sprawa się komplikuje jeśli masz Neostradę czy coś podobnego, wtedy musisz pogadać z administratorem sieci.

Jeśli chcesz dedyka to pobierasz to http://download2.taleworlds.com/mb_warband_dedicated_1143.zip a potem to http://thedeluge.net/files/Dedicated_Server_Files.zip. Rozpakowujesz i wklejasz to drugie do tego pierwszego, teraz musisz pogrzebać w plikach, w tym folderze w jakimś pliku readme (czy coś takiego) powinno być wszystko wyjaśnione, jeśli będziesz miał jakieś wątpliwości, na forum TW, albo tutaj na pewno znajdziesz tutorial jak zakładać serwer dedykowany. Sprawa z routerem nadal jest aktualna.
    Mam nadzieję, że wyczerpałem temat :)
    Pozdrawiam

"Machasz waść tą szabelką jak cepem! Ten cios jeno u pachołków trybunalskich w modzie! A ten kurlandzki dobry do psów odganiania!" - H.Sienkiewicz "Potop"
    Salus rei reipublicae suprema lex esto!