Trochę dużo wątków z problemami pozakładałem, niektóre udało mi się rozwiązać, niektóre nie, jednak to jest prawdopodobnie ostatni temat z prośbą założony przeze mnie, a dotyczy dwóch zagadnień:
1) Przydałoby się zmajstrować taką możliwość, że konni wojownicy, kiedy są wyposażeni w kopię, zawsze posiadali również broń jedno/dwuręczną, to jest miecz czy szablę. Bo przykładowo na oblężeniach kiedy broń drzewcowa jest ich jedyną bronią, są właściwie bezbronni.
2) Na odwrót - kiedy piechota jest uzbrojona w broń jednoręczną/dwuręczną, to broń drzewcowa jest im niepotrzebna. Przykładowo Rhodoccy Sierżanci - ci, co mają miecz w dłoni, czasami posiadają glewię na plecach, choć jej nie używają. Niby spoko ozdoba, ale 4,5 kilogramowa i spowalnia bieg.
3) Fajnie by było, jakby dało się zrobić, aby bronie dwuręczne (właściwie to chodzi mi o topory) były trzymane przez jednostki i gracza tak, jak są trzymane bronie drzewcowe. Próbowałem dłubać coś w "actions", ale mi nie wyszło xD Wie ktoś, jak to zrobić? :)