Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324947 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1590 dnia: Lutego 24, 2010, 19:07:17 »
    http://img691.imageshack.us/i/snap3t.png/
    Wiesz może spróbuj mi opisać dokładnie punkt po punkcie bo może ja coś źle zrobiłem

"Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością".

"Lach bez konia jak ciało bez duszy..."

"Do dobrego konia trzeba dobrego jeźdźca, inaczej wkrótce się rozstaną."

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1591 dnia: Lutego 24, 2010, 19:18:02 »
    http://img691.imageshack.us/i/snap3t.png/
    Wiesz może spróbuj mi opisać dokładnie punkt po punkcie bo może ja coś źle zrobiłem
    Błąd wskazuje na brak pliku w modzie, wgraj mod jeszcze raz. Co do poradnika...

1. Rozpakuj plik metodą "wypakuj tutaj" (extract here)
    2. Przenieś WSZYSTKO, co rozpakowałeś do katalogu z modem (sugerował się będę Native-m). Gdy pojawi się okienko od podmianie plików w katalogu resource, bądź textures wciśnij "tak na wszystkie"
    3. Teraz otwórz plik item_kinds1.txt znajdujący się w katalogu głównym moda i na samym końcu wklej to, co jest w spoilerze:
    (click to show/hide)
    4. Dalej będąc w pliku item_kinds1.txt na samej górze tuż po wpisie itemsfile version 2 jest liczba określająca ilość przedmiotów w grze. Dodaj do niej 82 (bo tyle przedmiotów wkleiłeś na dole)
    5. Zapisz plik
    6. Otwórz plik module.ini, który znajduje się w katalogu Native i na samym dolle wklej owy kod:
    load_module_resource = Runico_armor
    load_module_resource = Runico_Remake_weapons
    7. Zapisz plik
    8. Uruchom grę

To wszystko, prościej opisać się chyba nie da...

Pozdrawiam!

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1592 dnia: Lutego 24, 2010, 19:33:00 »
    Dzięki....
    I mam pytanie jaki trzeba przerobić script żeby wojsko miało zawsze wysokie morale?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2010, 22:55:58 wysłana przez Zeek17 »
    "Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością".

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #1593 dnia: Lutego 26, 2010, 15:00:36 »
    Witajcie,jestem nowy. I mam pewien problem. Narazie nie znalazłem tej odpowiedzi albo nie widze xd.... Otóż mam takie pytanie...W jaki sposób mogę posiadać swój ,,Castle"-zamek ?

Offline proud

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    « Odpowiedź #1594 dnia: Lutego 26, 2010, 15:02:23 »
    Witajcie,jestem nowy. I mam pewien problem. Narazie nie znalazłem tej odpowiedzi albo nie widze xd.... Otóż mam takie pytanie...W jaki sposób mogę posiadać swój ,,Castle"-zamek ?
    Musisz go zdobyć... Najpierw zaatakuj karawanę, żeby któreś królestwo cię "nie polubiło" i wtedy podjeżdżając do zamku (lub miasta) możesz go zacząć oblegać.

Jeśli jednak chcesz się w takie coś bawić, to polecam jakiś mod z możliwością tworzenia własnego królestwa, jak np. Prophesy of Pendor, albo Sword of Damocles v.4.55.

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1595 dnia: Lutego 26, 2010, 19:16:19 »
    Cześć
    Chciałem was prosić o spolszczenie do moda Sword of Damocles v4.5 bo znalazłem tylko do wersji 4.1 i ono nie działa...
    Z góry dziękuje...

Offline Maly_007

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1596 dnia: Lutego 26, 2010, 19:21:51 »
    Ja pierd***!!! Zadałeś to pytanie kilka razy, w różnych tematach. Dostałeś odpowiedź co najmniej raz (bo sam jej udzieliłem). Powiem to jeszcze raz:

SPOLSZCZENIE DO WERSJI 4.5 NIE ISTNIEJE!!!

PS: Mam nadzieję, że moderatorzy zrozumieją taki wybryk jakim jest pisanie Caps Lock'iem :P

DOWN: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.msg81840#msg81840%20date=1267116077
    Jeden post nad twoim...

Do tego, jak sam powiedziałeś zadałeś to pytanie w 2 tematach, co jest zwykłym nabijaniem postów...
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2010, 20:10:49 wysłana przez Maly_007 »

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1597 dnia: Lutego 26, 2010, 20:06:29 »
    Nie pier*** za przeproszeniem bo zadałem to pytanie w 2tematach i w żadnym nie dostałem odpowiedzi.....więc nie cfaniakuj tak...

A tak po za tym wersja 4.1 to jest Invasion?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 26, 2010, 20:10:45 wysłana przez Zeek17 »

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1598 dnia: Lutego 26, 2010, 20:11:25 »
    No właśnie, nie "cfaniakuj" tak. I dostałeś odpowiedź na swoje pytanie, wystarczyło popatrzeć, a nie bezmyślnie powielać pytanie w wielu wątkach.

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1599 dnia: Lutego 26, 2010, 20:15:13 »
    No nie wiem gdzie dostałem odpowiedzieć pisałem w 2tematach w Spolszczeniach modów http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.225   i tu i ja odpowiedzi nie widziałem abym jakąś dostał.....

Ale mniejsza z tym....
    Czy wersja 4.1 to jest Invasion?

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1600 dnia: Lutego 26, 2010, 20:41:27 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1914.0 Tu, w pierwszym poście wielkimi czerwonymi literami masz napisane "SWORD OF DAMOCLES INVASION V4". Naucz się znajdować samemu informacje, a nie cały czas liczyć na to, że ktoś ci wszystko poda jak na tacy.
    Dobra, mam jeszcze resztki cierpliwości. Kliknij sobie na ten link: http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.225 popatrz na post NAD Twoim ostatnim postem, dostałeś tam odpowiedź "DOWN: NIE MA!!!". Wszyscy oprócz Ciebie widzą tę odpowiedź.

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1601 dnia: Lutego 26, 2010, 20:43:11 »
    A niby skąd ja miałem wiedzieć że jakieś SoD czy jakoś tak to jest mój mod by napisał pełną nazwę bym się nie czepiał ja się w tych skrótach nie orientuję.....

Offline Arcylisz

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1602 dnia: Lutego 26, 2010, 20:55:34 »
    No faktycznie, ciężko to rozszyfrować. Jeszcze by pomyśleć trzeba było. Żegnam więc.

Offline Ktosiak

• Użytkownik
    • Lipa...
    « Odpowiedź #1603 dnia: Lutego 27, 2010, 11:14:55 »
    Czy mogę użyć , no ściągnąć jakiegoś MODA do wersji 1.003 ?

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #1604 dnia: Lutego 27, 2010, 11:18:45 »
    Tak, jeżeli  jakiś znajdziesz, upnij sobię do 1.011 i będziesz mógł zapinstalowac praktycznie każdy mod