Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324855 razy)

Opis tematu:

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1575 dnia: Lutego 23, 2010, 09:20:07 »
    Mam kolejne pytanie..... A mianowicie jakim programem nagrywa się gameplaye z gry? I jakim klaiwszem robi się screeny?
    "Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością".

"Lach bez konia jak ciało bez duszy..."

"Do dobrego konia trzeba dobrego jeźdźca, inaczej wkrótce się rozstaną."

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1576 dnia: Lutego 23, 2010, 09:47:03 »
    Polecam Xfire ;) Screena wtedy robisz Scrool Lock + S a video Scrool Lock + V :)
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Claudie

• Corleone
    • Użytkownik
    • Piwa: 75
    • Miłość jest najpotężniejszą siłą w tym świecie
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1577 dnia: Lutego 23, 2010, 09:48:44 »
    ale zawsze możesz pozmieniać w xfire w ustawieniach, jak chcesz nagrywać, robić zdjęcia itp. Ogólnie bardzo fajny programik

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1578 dnia: Lutego 23, 2010, 13:14:25 »
    Dzięki wam wielkie mam jescze jedno pytanie mówicie że jak już mam ten program to wsyatrczy że kliknę Scrool Lock+5 albo Scrool Lock+V a jeżeli chce zakończyć nagrywanie znowu klikn Scrool Lock+5 albo Scrool Lock+V?
    I jescze jedno gdzie będą te filmiki które nagrałałem albo zdjęcia które zrobiłem w folderze z programem?
    "Wytrzymujcie Polaków natarcia w jak najgęstszym szyku, albowiem luźni niezwłocznie ich natarcia nie wytrzymacie. Niechaj zaś żaden z was w ucieczce ratunku nie szuka, albowiem nic nie jest w stanie ujść przed nadzwyczajną koni polskich rączością i wytrzymałością".

Offline Vesamir

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1579 dnia: Lutego 23, 2010, 13:16:42 »
    Tak.

Po zakończeniu gry pokaże Ci sie okienko z opcją wysyłania screena/filmiku na serwer xf. Wtedy klikasz tylko ok i to wszystko.
    Va'esse deireádh eap eigean...

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1580 dnia: Lutego 23, 2010, 20:18:29 »
    Przepraszam za trochę głupie pytanie ale podajcie mi jakieś fajne mody które waszym zdaniem są najlepsze/najfajniejsze.....takie które by mi poszły na wersję 1,011....

Same nazwy z krótkim opisem żeby wiedział o co chodzi albo same nazwy jak sie wam oppisu nie chce robić.....
    Bo linki to już jak coś sam sobie chyba znajdę....

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1581 dnia: Lutego 23, 2010, 21:14:58 »
    http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=103.0

Polecam "szukaj" na przyszłość...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1582 dnia: Lutego 23, 2010, 21:30:00 »
    A mam jeszcze jedno pytanie bo szukałem i nienzalazłem odpowiedzi jak instalwać nie mody tylko nowe zbroje,bronie itd. np. coś takiego http://www.mbrepository.com/file.php?id=1627....
    I gdzie później znaleźć te przedmioty normalnie u handlarza?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 23, 2010, 22:02:58 wysłana przez Zeek17 »

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1583 dnia: Lutego 24, 2010, 00:08:31 »
    A mam jeszcze jedno pytanie bo szukałem i nienzalazłem odpowiedzi jak instalwać nie mody tylko nowe zbroje,bronie itd. np. coś takiego http://www.mbrepository.com/file.php?id=1627....
    I gdzie później znaleźć te przedmioty normalnie u handlarza?
    Do pliku powinien być dołączony jakiś plik Readme, bądź lista przedmiotów oraz ich wpisów, które trzeba wpisać w item_kinds1.txt moda (np Native).
    Tak, czy inaczej:
    1. Rozpakowujesz plik,
    2. Wrzucasz pliki o rozszerzeniu dds do katalogu textures (...\mountandblade\modules\native\textures\...)
    3. Wrzucasz pliki o rozszerzeniu brf do katalogu resource (...\mountandblade\modules\native\resource\...)
    4. Dodajesz na samym końcu wpisy do pliku item_kinds1.txt (...\mountandblade\modules\native\...) i zwiększasz ilość przedmiotów (początek dokumentu)
    5. Na koniec w pliku modules.ini wklej linijkę: load_mod_resource = <nazwa plików zawierające nowe przedmioty> (bez rozszerzenia)

Po paru dniach przedmioty powinny pojawić się w grze...
    Zalecam utworzenie kopii zapasowej item_kinds1.txt przed jakąkolwiek zmianą.

Pozdrawiam!

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1584 dnia: Lutego 24, 2010, 16:27:11 »
    A czy te przedmioty da sie zainstalować do moda czy tylko do native?

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1585 dnia: Lutego 24, 2010, 16:34:08 »
    Oczywiście, tylko uważaj, by nie przekroczyć limitu (900?) przedmiotów. Umieśc tylko pliki w katalogu moda (w odpowiednich folderach) i wpisuj w item_kinds1.txt i dodawaj brf-y w modules.ini w katalogu moda.

Pozdrawiam!

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1586 dnia: Lutego 24, 2010, 16:52:33 »
    Te pliki w których trzeba zmienić liczbę przedmiotów to chodzi o to?itemsfile version 2
    811?
    I jescze jakbyś mi wyjaśnił ten punkt bo go trochę nie rozumiem 5. Na koniec w pliku modules.ini wklej linijkę: load_mod_resource = <nazwa plików zawierające nowe przedmioty> (bez rozszerzenia)

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1587 dnia: Lutego 24, 2010, 17:03:18 »
    Te pliki w których trzeba zmienić liczbę przedmiotów to chodzi o to?itemsfile version 2
    811?
    Tak edytujesz tą liczbę -- zwiększasz o ilość dodawanych przedmiotów (np jak dodajesz 4 to wpisujesz zamiast 811 -- 815)

I jescze jakbyś mi wyjaśnił ten punkt bo go trochę nie rozumiem 5. Na koniec w pliku modules.ini wklej linijkę: load_mod_resource = <nazwa plików zawierające nowe przedmioty> (bez rozszerzenia)

Pod koniec pliku wpisujesz "load_mod_resource = " i po znaku równości nazwę pliku, w którym znajdują się przedmioty (w moim przypadku są to pliki widoczne na obrazku).

Pozdrawiam!

Offline Zeek17

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1588 dnia: Lutego 24, 2010, 18:45:35 »
    zrobiłem wszystko jak pisałeś a i tak jak chce odpalić gre wyskakuje mi błąd RGL.....

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1589 dnia: Lutego 24, 2010, 18:51:04 »
    zrobiłem wszystko jak pisałeś a i tak jak chce odpalić gre wyskakuje mi błąd RGL.....
    Wiesz samo RGL za wiele mi nie mówi... przepisz jego treść, albo wklej zdjęcie.
    W między czasie ściągnę tego "moda" i wgram u siebie...

EDIT: Ok wgrałem u siebie i problemów nie znalazłem. Listę przedmiotów masz w pliku "complemento item_kinds1.txt". Zwiększasz ogólną liczbę przedmiotów o 82 i przenosisz pliki i foldery do katalogu z modem (textures do textures, resource do resource) i na samym końcu w module.ini wklejasz te linijki:
    load_module_resource = Runico_armor
    load_module_resource = Runico_Remake_weapons
    I powinno działać...

Pozdrawiam!
    « Ostatnia zmiana: Lutego 24, 2010, 19:06:22 wysłana przez NIFN »