Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325025 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline romus754

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1485 dnia: Lutego 01, 2010, 11:21:59 »
    tylko teraz kiedy oni nie mają żadnego zamku to średnią przyjemnością jest ich szukać ale dzięki poszukam i może znajdę :)

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1486 dnia: Lutego 01, 2010, 11:40:08 »
    Jest jeszcze jedno wyjście (którego nie polecam); wbijasz kod na odkrycie całej mapy (Ctrl + T) i przelatujesz po mapie w poszukiwaniu wrogich lordów. Nawet jeśli pokonasz wszystkich to i tak będziesz musiał odczekać kilka dni do poddania się wroga.

Offline nizyn

• Użytkownik
    • UNCUREABLE MANIACK
    « Odpowiedź #1487 dnia: Lutego 01, 2010, 12:13:17 »
    Ja wiem, gdzie ich lordowie zawsze zbierają siły, jak już zamków nie mają. Poszukaj ich w okolicach Praven, ekspią ludzi na leśnych bandytach i rekrutują Swadian. Już nieraz tak mi się działo. Są koło Praven i na zachód od niego.

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #1488 dnia: Lutego 01, 2010, 14:34:10 »
    ja mam pytanie: gram w mody albo w nativa, a tutaj!!!!!!! wszędzie w zamkach lordowie ubrani jak WIEŚNIOCKI!!! co oni wakacje mają?
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"
    BUAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAA

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1489 dnia: Lutego 01, 2010, 16:00:16 »
    ja mam pytanie: gram w mody albo w nativa, a tutaj!!!!!!! wszędzie w zamkach lordowie ubrani jak WIEŚNIOCKI!!! co oni wakacje mają?
    Bo to jest ich strój cywilny, po co mają się gnieść w zbroi przez całe życie? Jak wracasz do domu, to też piłujesz sobie jaja w jeansach, czy wrzucasz coś luźnego na siebie? Zresztą nie widziałem jeszcze lorda, który miałby na sobie "wieśniacki ubiór" przebywając w zamku (chyba, ze wg Ciebie gambeson, lordowskie szaty do nich się zaliczają :P ).

Pozdrawiam!

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #1490 dnia: Lutego 01, 2010, 18:57:40 »
    to jest strój cywilny? chyba wieśniacki
    (click to show/hide)
    Szczęka mi opadła, przebiła się przez panele, warstwę waty szklanej, folii, regipsu, desek, siedliska myszy, wpadła na dolne piętro, wylądowała na podłodze, po czym odbiła się od niej i spadła na posadzkę. Wybiła dziurę w kafelkach i metrowej grubości warstwę wiekowego, poniemieckiego betonu, wpadła do zalanej piwnicy, roztrzaskała rury doprowadzające wody, po czym wrzasnęła "ja pie**ole!"

Offline sir Luca

• Marszałek Maruda
    • Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 154
    • Otaczają mnie tęgie, tępe buce...
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1491 dnia: Lutego 01, 2010, 19:03:51 »
    Wszystko masz w porządku. Oni tak się ubierają na co dzień...
    "Demokracja: dwa wilki i owca, debatujący co będzie na obiad"

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1492 dnia: Lutego 01, 2010, 20:07:43 »
    to jest strój cywilny? chyba wieśniacki
    Wiesz co? Wjedź sobie do wioski, jak spotkasz kogoś w tego typu ubiorze (nie licząc sołtysa), to owszem nazwę owy strój wieśniacki... Szukasz dziury w całym :P

Pozdrawiam!

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1493 dnia: Lutego 01, 2010, 21:26:49 »
    Mam kolejne dwa pytania (trochę się ich nazbierało :>)
    1. Co w opcjach trudności zmienia szybkość walki? Chodzi o szybkość reagowania NPC?
    2. (nie wiem czy to odpowiedni dział) Jakim programem można podmieniać muzykę i dźwięki?

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1494 dnia: Lutego 01, 2010, 21:32:32 »
    Mam kolejne dwa pytania (trochę się ich nazbierało :>)
    1. Co w opcjach trudności zmienia szybkość walki? Chodzi o szybkość reagowania NPC?
    2. (nie wiem czy to odpowiedni dział) Jakim programem można podmieniać muzykę i dźwięki?
    1. Wszystko dzieje się szybciej - najlepiej ustaw i sprawdź sam. Generalnie to odpowiednik FPS-owskiego GameSpeed.
    2. hm.. Przekonwertuj pliki muzyczne na OGG, zmień ich nazwę pliku, na taką, jaka jest w katalogu M&B\Music i pomień. Możesz też notatnikiem się pobawić (plik music w katalogu ...\modules\native\...)

Pozdrawiam!

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1495 dnia: Lutego 01, 2010, 21:37:12 »
    Dzięki wielkie, a co do tej czarnej zbroi to wszystko gra jak należy ;) Po dwóch dniach pojawiła się w sklepach wraz z hełmem i nagolennikami.

Edit: Ostatnie pytanko: kiedy grzebałem w plikach gry wywnioskowałem że da się jakoś zrobić własny sztandar (ikonki, teksty typu "wybierz tło" itp.) I tu stawiam pytanie - jak to zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 01, 2010, 23:26:06 wysłana przez Arto »

Offline piotrmasteror

• BANITA
    • Użytkownik
    • THIS IS SPAAAAAM!!
    « Odpowiedź #1496 dnia: Lutego 01, 2010, 22:12:18 »
    a ja mam pytanie: czy kupowanie w wioskach zwiększa ich bogactwo czy nic się nie dzieje?

Offline Bardolux95

• Użytkownik
    Odp: Krótkie pytania
    « Odpowiedź #1497 dnia: Lutego 02, 2010, 04:18:59 »
    Momze zle sformulowalem pytanie. Chodzi mi o pokoj pomiedzy mna (niezaleznym od nikogo, samotnym wariatem) a obca frakcja na ktorej sie "dorabiam". Za kazdym razem mam tekst w stylu "ze jestem samotnym rebeliantem z ktorym nikt pokoju nie zechce podpisac".

i kolejne pytanie:
    5. Czy posiadane wojsko ma ograniczony poziom? JAk juz wyszkole swadianskiego/vaegirskiego rycerza to czy w dalszym ciagu otrzymuje on doswiadczenie i czy moze "wyskoczyc" powyzej 24/25 poziomu? Jesli tak (w co watpie) to jakie skile mu rosna i czy ma to wplyw na zachowanie jednostki. Jesli nie to czy doswiadczenie rozdawane oddzialowi jest marnowane na jednostki maksymalnie wyszkolone (dosataje za walke 5000 expa - czy czesc marnuje sie na te najlepsze) i czy w takim przypadku mialoby sens oddawanie tych jednostek przed polnoca do zamku/miasta zeby exp poszedl na te slabsze jednostki?
    Twoje jednostki będą miały coraz wyższy Level.. i będą coraz lepiej walczyły :P
    W jednego save'a grałem 7 miesięcy i miałem 431 LVL a moi Swadianie po 200 i wystarczyło 10 rycerzy na czyjegoś Lorda xD

Offline Arto

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1498 dnia: Lutego 02, 2010, 10:23:24 »
    Eee... odpowiedziałeś na posta z pierwszej strony tematu kolego. Aktualne pytania są na tych ostatnich ;)

Edit: Ponawiam pytanie z poprzedniej strony:
    Ostatnie pytanko: kiedy grzebałem w plikach gry wywnioskowałem że da się jakoś zrobić własny sztandar (ikonki, teksty typu "wybierz tło" itp.) I tu stawiam pytanie - jak to zrobić?
    « Ostatnia zmiana: Lutego 02, 2010, 10:42:40 wysłana przez Arto »

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    « Odpowiedź #1499 dnia: Lutego 02, 2010, 10:29:16 »
    Ładna bujda kolego 431 lvl taaaa, żeby wbić 60 potrzeba 3-4 miechów, na kodach grałeś i tyle;d.
    Tak wojsko 200 lvl taaaa, oni mają  już maxymalny lvl,i się chyba później już nie rozwijają.
    10 na lorda to chyba lord miał  1 wojownika i grałeś na 27% trudności zagraj na 100% i wyżej.