Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325058 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AdamBu

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Jak wezwać w posiłki M@B?
    « Odpowiedź #1410 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:24:03 »
    Wezwać posiłków samemu się nie da ;) Same dojdą do twojej armii jak liczba twoich żołnierzy spadnie poniżej jakiegoś procentu, no i jeśli masz jakiś żołnierzy w rękawie.
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline AdamBu

• Użytkownik
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1411 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:26:01 »
    1. Nie rozumiem pytania :/
    2. Wystarczy, że pobierzesz 1.011, wtedy za więźniów np: rycerza dostaniesz o wiele większą sumę ;) O zadośćuczynieniu nie wiem nic.
    Ludzie sami wyznaczają granice, a potem dygoczą ze strachu przed ich przekroczeniem.

Offline loplop

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1412 dnia: Stycznia 03, 2010, 21:56:03 »
    aktualnie moja frakcja nie prowadzi z nikim wojny, co mogę zrobić aby taką wojnę z jakąś inną frakcją wywołać ?

2. Wystarczy, że pobierzesz 1.011, wtedy za więźniów np: rycerza dostaniesz o wiele większą sumę ;) O zadośćuczynieniu nie wiem nic.

co do zadośuczynienia to chodzi mi o sytuację kiedy król nie przyznaje zdobytego zamku ale oferuje w zamian kwotę 900; ktoś na tym forum podawał jak można zmienić w plikach wysokość tej kwoty (i tak zrobiłem u siebie - zamiast 900 mam 10 000)

Offline Tario

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • Rittes des panter
      • Gry RPG u Taria
    Odp: Jak wezwać w posiłki M@B?
    « Odpowiedź #1413 dnia: Stycznia 03, 2010, 22:18:19 »
    Po 1 po co zakładałeś temat, mogłeś napisać w wątku dla początkujących proszę o scalenie
    Tak jak kolega napisał wyżej, jeszcze  tak fale posiłków nie nadciągają w nieskończoność, jest kilka tur (chyba 4-6)

chyba cos nie tak scaliłeś:(
    « Ostatnia zmiana: Stycznia 03, 2010, 22:25:42 wysłana przez Tario »

Offline Tinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1414 dnia: Stycznia 03, 2010, 22:45:04 »
    1.. spolndruj wioske, sprobuj zaatakowac karawane, sprobuj zaatakowac lorda :P

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1415 dnia: Stycznia 04, 2010, 15:24:02 »

Kur**, miało zerdytować :/

Niech ktoś usunie moje dwa ostatnie posty, bo mnie to już... szkoda gadać :/

Offline radar42

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1416 dnia: Stycznia 04, 2010, 17:12:57 »
    Czy da się i jak wyposażyć cały oddział (lub część) w broń obuchową? (na pięści to raczej marna szanse)

Offline Krisior

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1417 dnia: Stycznia 04, 2010, 17:20:02 »
    Skoro nie da się wezwać to dlaczego na filmikach niektórych jest tak dużo ludzi. A pozatym ja myślę , że potrzebny jest jakiś mod bo np . w modzie RES Dedal napisał cytuje ,,wezwanie posiłków , jeśli potrafisz,, ( Coś w tym stylu ). Wydaje mi się , że to mod jest potrzebny . BO jak widziałem mod 300 ( film na youtube )  to tam cały czas było napisane ,, You Have a Arived ,, ( czy jakoś tak )

Offline Mr War

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1418 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:10:32 »
    Wystarczy mini mod BattleSizer.Sprawia że możesz ustawić dowolną ilość jednostek pokazywanych na ekranie

Wiesz że 99,9% ludzi cierpi na oglądanie postów z ręka na myszce.Nie nie zdejmuj ręki z myszki wiem że na to cierpisz:)

Offline Tinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1419 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:53:02 »
    Czy da się i jak wyposażyć cały oddział (lub część) w broń obuchową? (na pięści to raczej marna szanse)

mozesz dac bron obuchowa swoim herosom/herosą (nie wiem jak to spolszczyc :P) a reszta.. w zaleznosci jakie jednostki sa, niektore maja bron obuchowe

Offline AdamBu

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1420 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:54:22 »

Normalnie się nie da, ale jak pobierzesz odpowiedni program (widziałem w jednym z postów link, jak znajdę to podam), to będziesz mógł samemu uzbrajać swoich żołnierzy. Podobno ;)

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1421 dnia: Stycznia 04, 2010, 18:56:10 »
    Możesz zmieniać im broń za pomocą troop editor.

Offline gazdi

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1422 dnia: Stycznia 10, 2010, 12:44:13 »
    Chciałbym się dowiedzieć jak zdobyć względy kobiety, bo za każdym razem jak się jej o to pytam to odpowiada że nie potzrebuje Czempiona  ?
    "Kochać jak Kmicic, walczyć jak Wołodyjowski, radzić jak Zagłoba"

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1423 dnia: Stycznia 10, 2010, 13:49:58 »
    Chciałbym się dowiedzieć jak zdobyć względy kobiety, bo za każdym razem jak się jej o to pytam to odpowiada że nie potzrebuje Czempiona  ?
    W wolnym tłumaczeniu oznacza to: "Nie mam dla Ciebie zadań". Damy rzadko zlecają zadania, a jak już to zrobią, możemy nabić sobie nieco honoru (kosztem nastawienia innej osoby - Pojedynek), no i otrzymać niezłą sumkę.

Pozdrawiam!

Offline Tinek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1424 dnia: Stycznia 10, 2010, 20:06:24 »
    tak, ale one takze po wykonaniu dla nich zadania pozwalaja polepszac stosunki z lordami.. oczywiscie nie za darmo :P