Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324835 razy)

Opis tematu:

Offline Tinek

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1365 dnia: Grudnia 23, 2009, 17:19:36 »
    PYTANIE... nie wiem czy to juz bylo, ale nie znalazlem tego niestety.. Jesli mam zadanie od prawowitego wladcy, aby pomoc mu odbic krolestwo... i dajmy na to pokonuje wszystkich, pisze mi, ze krolestwo swadii zostalo pokonane, ale nie rozumiem czemu nadal mam to zadanie? rozmawiam z Lady Isoll a ona twierdzi, ze nie prowadzimy juz wojny.. wiec moje PYTANIE brzmi.. co zrobic, aby zakonczyc to zadanie pomyslnie ?

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1366 dnia: Grudnia 23, 2009, 18:30:44 »
    To jest tzw "niekończące się zadanie", czyli bug. Niestety nic nie da się z tym zrobić.

Pozdrawiam!

Offline loplop

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1367 dnia: Grudnia 24, 2009, 10:28:12 »
    Witam wszystkich...Tak sobie zagrałem w M&B i się wciągnąłem mocno

Przeglądnąłem trochę forum i ten temat ale nie potrafię znaleźć odpowiedzi więc pytam tutaj:
    1. Czy jest możliwość, że mając już zamek król da mi kolejny, który zdobędę od wroga ? Zdobyłem chyba ich z dziesięć, za każdym razem prosiłem o zamek ale dostaję tylko kase...
    2. Od dłuższego czasu po wygranych bitwach wrodzy lordowie zawsze zdołają mi uciec. Wcześniej często udawało mi się ich uwięzić. Z czego to wynika ? Czy z tego, że przestałem inwestować w "zarządzanie więźniami" (mam bodajże 2 pkt...) ?

Offline Tobik-N

• Użytkownik
    • Piwa: 2
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1368 dnia: Grudnia 24, 2009, 10:36:17 »
    Król daje ci lenno gdy skończą się mu lordowie z mniejszym włościami niż ty , lub gdy masz z nim bardzo dobre stosunki i dużo sławy czy jak to się tam zwie.

Offline Gedbard

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1369 dnia: Grudnia 24, 2009, 11:00:42 »
    2.Gdy więzisz np. 35/35 żołnierzy i przewozisz ich razem z armią jest większa szansa ucieczki lorda niż gdyby siedzieli w mieście/zamku. Dodatkowo możesz wybudować wieżę więzienną , która także zmniejsza szanse ucieczki lorda.

Offline Grievous

• Użytkownik
    • Chwała Konfederacji Niezależnych Systemów.
    « Odpowiedź #1370 dnia: Grudnia 24, 2009, 11:02:28 »
    2. Od dłuższego czasu po wygranych bitwach wrodzy lordowie zawsze zdołają mi uciec. Wcześniej często udawało mi się ich uwięzić. Z czego to wynika ? Czy z tego, że przestałem inwestować w "zarządzanie więźniami" (mam bodajże 2 pkt...) ?
    W tym aspekcie gry panuje całkowita losowość. Żadne skille nie zwiększą twojej szansy na pojmanie lordów. Musiałbyś pogrzebać w plikach gry, albo zagrać w jakiegoś moda w którym dużo łatwiej łapać lordów.
    "I never risk my own skin if I don't have to."

Offline rabus111

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1371 dnia: Grudnia 25, 2009, 20:17:30 »
    mam problem.. dopiero co ściągnąłem M&B edycje 0.901. czy ktoś mógły podac mi kody do tej wersji bo cos ich nie mogę znalezc...

Offline strongmas

• Użytkownik

Obrażasz Sabaton = obrażasz mnie.

Offline rabus111

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1373 dnia: Grudnia 25, 2009, 21:36:27 »
    przestawiłem to wszystko w tym pliku ale kody wciąż nie działają!!! może do tej wersji są jakieś inne???

Offline rabus111

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1374 dnia: Grudnia 25, 2009, 21:57:21 »
    a teraz pytanie z innej beczki. jak jest dobry sposób zeby na początku zarobic dużo kasy i rozkręcic wojsko??? chodzi głownie o kasę. kupowac nową broń czy  inwestowac tylko w wojsko?? wiadomo ze na początku nie moge w pojedynke robic questów takich jak zabicie złodzieji wiec jak zarobic kase???

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1375 dnia: Grudnia 25, 2009, 22:11:15 »
    a teraz pytanie z innej beczki. jak jest dobry sposób zeby na początku zarobic dużo kasy i rozkręcic wojsko??? chodzi głownie o kasę. kupowac nową broń czy  inwestowac tylko w wojsko?? wiadomo ze na początku nie moge w pojedynke robic questów takich jak zabicie złodzieji wiec jak zarobic kase???
    Walcz na arenach, łap bandytów w niewolę i sprzedawaj wykupicielom, bierz udział w turniejach, sprzedawaj łupy...
    Naprawdę wiele rzeczy można robić, by zarobić nieco grosza. Na początku oddziały bandyckie nie są ogromne, więc nie powinny sprawić Ci problemów, no chyba, że od razu dałeś sobie najwyższy poziom trudności, bez wcześniejszego obeznania się z grą, nieważne...
    Tak, czy inaczej najbezpieczniej jest po prostu walczyć na arenie, poziomu szybko nie nabijesz, ale podszkolisz się i w walce i w przy okazji zarobisz do 250d enarów (jak pozostaniesz jako jedyny na arenie).
    Przyjmuj również zlecenia, które wiesz, że dasz radę wypełnić (odbić dziewczynę za okup, dostarczyć wiadomość), jedynie zadania typu "eskorta karawany" wymagają posiadania jakiegokolwiek wojska...

Jeśli chodzi o inwestycje.. rekrutuj ludzi z wiosek, szkól ich w obozach treningowych (Pojedynki) a następnie ubijcie kilka grup bandyckich. Część Twoich żołnierzy awansuje i będzie bardziej wydajna w walce. Z biegiem czasu stwierdzisz, że pieniędzy Ci nie ubywa, więc będziesz mógł spokojnie zadbać o swój sprzęt.

Pozdrawiam!

Offline rabus111

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1376 dnia: Grudnia 26, 2009, 13:24:39 »
    a gdzie mogę "ulepszac" moich wojowników?? a przy okazji wielkie dzieki za poprzedni komentarz bo bardzo sie przydał;)

Offline Tobik-N

• Użytkownik
      • Forum WD
    « Odpowiedź #1377 dnia: Grudnia 26, 2009, 13:57:15 »
    Normalnie awansować w "oddział".

Offline rabus111

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1378 dnia: Grudnia 26, 2009, 14:02:12 »
    ja mam wersje ang ale jak zaznaczam jakąś jednostke i chce zeby zmienic z rekruta na lepszą jednostke to sie tego zrobic nie da. co wtedy zrobic??

Offline rabus111

• BANITA
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1379 dnia: Grudnia 26, 2009, 14:52:48 »
    a czy z normalnego rekruta moge zrobic konnego lub łucznika i jak ich wyposarzyc lub poprawic skille