Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324934 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1260 dnia: Listopada 20, 2009, 20:43:01 »
    4) - Czy istnieje jakiś mod, wprowadzający nie wiele zmian, i który umożliwi mi zmiane flagi, i czy będe mógł na nim kontynuować grę ? Jeżeli tak, prosiłbym o link do moda, i opisanie co on dokładnie dodaje.

Niewiele zmian w sensie? Przejrzyj sobie te tweaki: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,46290.0.html, może znajdziesz coś, co Ci się przypodoba.
    Co do zmiany sztandaru - polecam ten temat: http://forums.taleworlds.com/index.php/topic,45617.0.html

Pozdrawiam!

Offline metalfun666

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1261 dnia: Listopada 21, 2009, 18:06:42 »
    Co zrobić by dostać zamek? Jestem już lordem od jakiegoś czasu. Wygrywałem już nie jedną bitwę, uratowałem przed przegraną nie jednego lorda, pomagałem przy obronie i ataku na kilka zamków, wykonuję dużo questów, oddawałem do niewoli kilku lordów i nic. Nie dostałem jeszcze żadnego zamku, ani nawet drugiej wioski, ani tez żadnej specjalnej nagrody.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1262 dnia: Listopada 21, 2009, 18:26:23 »
    Co zrobić by dostać zamek? Jestem już lordem od jakiegoś czasu. Wygrywałem już nie jedną bitwę, uratowałem przed przegraną nie jednego lorda, pomagałem przy obronie i ataku na kilka zamków, wykonuję dużo questów, oddawałem do niewoli kilku lordów i nic. Nie dostałem jeszcze żadnego zamku, ani nawet drugiej wioski, ani tez żadnej specjalnej nagrody.
    Na "specjalne nagrody" bym nie liczył, bo nigdy owej nie dostaniesz. Jedyne, co możesz dostać, to zamek, lub wieś, a prędzej, czy później ową dostaniesz, więc rób wszystko, co do tej pory, wkrótce szczęście uśmiechnie się i do Ciebie.

Pozdrawiam!

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1263 dnia: Listopada 21, 2009, 19:01:30 »
    Z tego co wiem, to większe szanse na dostanie zamku ma ten lord, który rozpoczął atak (nie tem który go przejął) oraz ten, który zamku nie ma. Wioska jest dołączana do zamku (2 w 1) a miasto jest same i wioski z miasta mogą być darowane komuś innemu.

Offline Olek363

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1264 dnia: Listopada 21, 2009, 21:01:29 »
    Witajcie!
    Jestem marszałkiem vergirów i nie wiem, co zrobić aby zarządzić kampanię wojskową, wie ktoś jak to zrobić?

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1265 dnia: Listopada 21, 2009, 21:19:27 »
    Z tego co pamiętam to wystarczy jednemu z lordów powiedzieć, że zwołujesz kampanie ( powinno być w oknie dialogu) a reszta powinna się sama zjechać po jakimś czasie. Nie jestem do końca tego pewien bo już dawno w native nie grałem...

Offline metalfun666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1266 dnia: Listopada 22, 2009, 21:46:39 »
    Chyba czas juz zacząć myśleć o przyszłości. Jeżeli będę chciał założyć własne państwo, to z kąd będę brać lordów, którzy będą walczyć wraz ze mną? Czy bohaterów można wybierać na lordów? Czy będę mógł zawierać sojusze, z innymi frakcjami, wypowiadać im wojny, itp.... Wiem, że to jeszcze odległa przyszłość, ale chcę być już nieco do tego przygotowany.

Offline NIFN

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1267 dnia: Listopada 22, 2009, 21:55:55 »
    Chyba czas juz zacząć myśleć o przyszłości. Jeżeli będę chciał założyć własne państwo, to z kąd będę brać lordów, którzy będą walczyć wraz ze mną? Czy bohaterów można wybierać na lordów? Czy będę mógł zawierać sojusze, z innymi frakcjami, wypowiadać im wojny, itp.... Wiem, że to jeszcze odległa przyszłość, ale chcę być już nieco do tego przygotowany.
    W Native nigdy tego nie doświadczysz. Jedyny sposób na rekrutację lordów (a raczej ich przekonywanie), to rebelia z pretendentem do tronu. Jeśli chcesz sam wsiąść sprawy w swoje ręce, będziesz zmuszony walczyć tylko swoim party... Posmakujesz dopiero porażki i sukcesów i albo się załamiesz, albo po trupach wznosił się wyżej i wyżej....

Pozdrawiam!

Offline metalfun666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1268 dnia: Listopada 23, 2009, 19:52:36 »
    To znaczy, że istnieje jakiś mod, który umożliwi rekrutację lordów i czy można z nim grać na tych samych saveach i czy są wtedy ciągle te same frakcje?

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1269 dnia: Listopada 23, 2009, 21:35:50 »
    Sword of Damocles, Western inwaders i jeszcze kilka innych i res mod, ale on jest jeszcze robiony
    a co do kompatybilności ze starymi save'ami to nie
    a frakcje to w SoD są takie same w Western inwaders są chyba do tego jeszcze 2 nowe Japońskie
    Kiedy podbijesz 1szy zamek/miasto to masz własne królestwo a z każdy nowym mozesz 1 lorda zrekrutować (przynajmniej w SoD)

Offline metalfun666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1270 dnia: Listopada 24, 2009, 10:47:57 »
    Z trgo co wiem to Western Invaders jest jeszcze robiony i jest tylko beta.

Czy SoD jest w polskiej wersji językowej? Jeżeli tak, to proszę o linka.

Offline Kalpokor

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1271 dnia: Listopada 24, 2009, 10:50:13 »
    A na spolszczenia nie łaskaw spojrzeć ? http://www.mountblade.info/forum/index.php?topic=1738.0

Offline metalfun666

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1272 dnia: Listopada 24, 2009, 12:37:56 »
    W takim razie przepraszam. Jeżeli będę chciał wrócić do Native to będę mógł grać na wcześniejszych saveyach?

Offline Dalhi

• Użytkownik
    • Piwa: 4
    • Pancakes Fans Master
    « Odpowiedź #1273 dnia: Listopada 24, 2009, 13:11:37 »
    Zapisy stanu gry są tworzone w osobnych folderach tzn. w innym folderze są zapisy gry z native a w innym z danego moda. Jeżeli będziesz chciał wrócić do wcześniejszych savów z podstawki, po graniu w jakiegoś moda to nie problemu.

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1274 dnia: Listopada 24, 2009, 15:47:10 »
    Najlepsza bron, to świetnie wyważony miecz wojny(czy wojenny), wiesz dup..ny Zweihander i nikt nie podejdzie, co do tarczy to tarcza huskrala, a jednoręczne najlepsze są faktycznie miecze półtoraroczne, ewt. topór.
    Według mnie najlepsze są balanced jousting lance i balanced heavy hammer (ponieważ ogłuszają, a nie zabijają, więc kasy po pewnym czasie masz jak lodu w zimie), a tarczą reinforced fur covered shield - gdyż przy prawie największej powierzchni pozwala na walkę na koniu i ma dużo "HP"; niska wytrzymałość nie jest przeszkodą - jeszcze mi się nie zdarzyło, żeby w walce na koniu ktoś mi ją zniszczył (no, może kiedyś jakiś konny poprzez atak opuszczoną lancą), a przy oblężeniach/obronie fortyfikacji zawsze można znaleźć dużo dobrych tarcz na ziemi. Takiej tarczy nie da się kupić - trzeba ją zdobyć.

I jeszcze jedno, mam zamek i nie walczyłem jeszcze nigdy z królem Ragnarem, ale mam go w swoim więzieniu. SKĄD? Inny lord go tam wsadził?
    Owszem. A znasz taki trick? -> Jako marszałek możesz rozkazać jednemu z lordów udać się do miasta/zamku i wtedy on udaje się we wskazane miejsce. A najlepsze jest to, że taki lord zostawia w posiadłości wszystkich jeńców. Masz więc jego niewolników za free. Ile razy po dużych bitwach dostawałem w ten sposób nawet 200+ jeńców... Twoja postać może wziąć max. 50 chłopa w niewolę, ale lordowie nie maja takiego ograniczenia, więc czasem wystarczy jeden lord i tylko czekasz na wykupiciela...
    « Ostatnia zmiana: Listopada 24, 2009, 15:48:59 wysłana przez krzyysiek »