Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324837 razy)

Opis tematu:

Offline Torquemada

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1245 dnia: Listopada 13, 2009, 00:21:44 »

Czy w katalogu tej gry jest gdzieś save, który mógłbym przenieść z dema do pełnej wersji pudełkowej?

Offline Daedalus

• Użytkownik
    • Piwa: 143
    « Odpowiedź #1246 dnia: Listopada 13, 2009, 10:58:10 »
    Wszystkie save'y masz w jednym miejscu - w "Moje dokumenty\Mount&Blade Savegames". Demo i pełna wersja korzystają z tego samego katalogu do zapisywania save'ów, więc nic nie trzeba kopiować.

Offline Torquemada

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1247 dnia: Listopada 14, 2009, 01:38:39 »
    Wszystkie save'y masz w jednym miejscu - w "Moje dokumenty\Mount&Blade Savegames". Demo i pełna wersja korzystają z tego samego katalogu do zapisywania save'ów, więc nic nie trzeba kopiować.

O Boski Ty! Nie wiem jak ich nie zauważyłem. Czy pełna wersja jest wyposażana w dodatkowe/ulepszone tekstury GER 2.5?

Offline Tomash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1248 dnia: Listopada 14, 2009, 21:34:22 »
    Czy przedmioty "o majestatycznym wyglądzie" faktycznie się różnią wyglądem (teksturami)?

Offline JediLeemur

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1249 dnia: Listopada 14, 2009, 21:37:42 »
    Pomocy Błagam pomocy

Jak używać czarów w Magic World???
    92% młodzieży zaczęło słuchać HIP-HOPu i POPu. Jeśli jesteś częścią 8%, która słucha metalu, gotyku, rocku (czyt. fajnej, nie sztucznej MUZYKI) wklej to proszę do podpisu :)

90% nastolatków dostałoby załamania nerwowego, gdyby Justin Bieber stał na dachu wieżowca i miał zamiar skoczyć. Jeśli należysz do tych 10%, które wzięłoby krzesełko, popcorn i darło się: "Skacz lamusie!" wklej to do podpisu. :)

Offline Pawello

• Użytkownik
    • Life goes on, come of age...
    « Odpowiedź #1250 dnia: Listopada 14, 2009, 21:46:26 »
    Musisz zdobyć różdżkę i nauczyć się wpierw podstawowego czaru od nauczyciela, którego możesz znaleźć w jakimś mieście (nie pamiętam jakim, ale jest temat poświęcony temu modowi, wystarczy poszukać w okienku szukaj)
    "Ach, ach! Majorze, dzisiaj żyjem, jutro gnijem, tylko to nasze, co dziś zjemy i wypijem" A.Mickiewicz "Pan Tadeusz""Dopóki walczysz, jesteś zwyciezcą."

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1251 dnia: Listopada 14, 2009, 22:02:32 »
    Czy przedmioty "o majestatycznym wyglądzie" faktycznie się różnią wyglądem (teksturami)?

Nie, po prostu są tak nazwane i znaczy to, że dany przedmiot jest w stanie najlepiej ulepszonym yzn. ma największy bonus.

Offline Pablo1989

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1252 dnia: Listopada 18, 2009, 21:35:53 »
    Czemu jak mam wysokie Party, to mam niskie morale, żarcia mam na bardzo długo, i okupy płacę od razu, a wrogich czy pojmanych jednostek nie rekrutuje, już raz mi się paru zdesertowało,.

Jak kazać się odłączyć jakiemś Bohaterowi od naszej armi, bo przez przypadek dochodzi ciągle do kłótni i nie .wiem co zrobić, na razie udało mi się jednego Bohatera ofiarować jedmu lordowi na tydzień
    I'm too fast.  No?  Then why's your leg on the ground
    "Rekrutacja do Legionów Polskich OTWARTA"
    Pisać pod nr gg w tej sprawie 7245052

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1253 dnia: Listopada 18, 2009, 22:42:10 »
    Czemu jak mam wysokie Party, to mam niskie morale, żarcia mam na bardzo długo, i okupy płacę od razu, a wrogich czy pojmanych jednostek nie rekrutuje, już raz mi się paru zdesertowało,.
    Na morale wpływa pozytywnie: różnorodność jedzenia, skill Leadership, ostatnie wydarzenia (jeśli wygrywamy duże bitwy);
    Natomiast negatywny wpływ na morale ma: liczba wojska, ostatnie wydarzenia (przegrywane bitwy,  rekrutacja sporej ilości osób naraz) oraz rekrutowanie jeńców, niepłacenie żołdu, głodzenie oddziału...

Jak kazać się odłączyć jakiemś Bohaterowi od naszej armi, bo przez przypadek dochodzi ciągle do kłótni i nie .wiem co zrobić, na razie udało mi się jednego Bohatera ofiarować jedmu lordowi na tydzień
    Każdego bohatera da się zwolnić. W menu Party wybierz dowolnego bohatera, którego chcesz się pozbyć i porozmawiaj z nim. Jedną z opcji będzie coś typu "We need separate for a while" ("Musimy się rozstać na jakiś czas"). Wybierając tę opcję bohater poinformuje, że będziesz mógł spotkać go w którejś z karczm, jeśli będziesz chciał go nająć ponownie...

Pozdrawiam!

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1254 dnia: Listopada 19, 2009, 17:06:06 »
    na razie udało mi się jednego Bohatera ofiarować jedmu lordowi na tydzień
    jak mozna bohatera lordowi ofiarowac?

Offline krzyysiek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1255 dnia: Listopada 19, 2009, 17:21:06 »
    Nie da się ofiarować. Można "użyczyć" na minimum tydzień (to jeden z questów). Można go potem nie odbierać, ale nie będzie on aktywnym członkiem oddziału, tzn. nie będzie np. uczestniczył w bitwach.

Offline Freek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1256 dnia: Listopada 19, 2009, 21:27:09 »
    Witam wszystkich na forum.

1) - Czy da się jakoś zmienić swoją flagę ? Ponieważ nie uśmiecha mi się podbijać miasta z flagą z trzema żołtymi dzikami...
    2) - Czy da się jakoś ograniczyć ilość ataków na moje miasta ? Nawet nie mogę nocy przespać spokojnie, zawsze ktoś mi zaatakuje miasto. Z kolei jak ja podbijam jakieś, gdy skończe któreś z moich miast jest już podibite...
    3) - Jaki obrażenia zadaje najlepszy miecz jednoręczny, i gdzie go można dostać? To samo z najlepszą tarczą, i zbroją.

Offline Tymbark

• Użytkownik
    • Piwa: 3
    • Am I evil?
    « Odpowiedź #1257 dnia: Listopada 19, 2009, 22:56:04 »

1) - Czy da się jakoś zmienić swoją flagę ? Ponieważ nie uśmiecha mi się podbijać miasta z flagą z trzema żołtymi dzikami...

Nie, w Nativie nie można choć w przeróżnych modach jest to możliwe.

2) - Czy da się jakoś ograniczyć ilość ataków na moje miasta ? Nawet nie mogę nocy przespać spokojnie, zawsze ktoś mi zaatakuje

Tak, ale trzeba grzebać w plikach Mount&Blade'a.Ja się na tym nie znam więc...

3) - Jaki obrażenia zadaje najlepszy miecz jednoręczny, i gdzie go można dostać? To samo z najlepszą tarczą, i zbroją.

Najlepszy jest miecz półtoraręczny (wg. mnie) i tarcza rycerza.Najlepszą zbroją jest Zbroja Płytowa, ale wydatek na to wszystko to będzie grubo ponad 60000 sztuk złota.Wszystkie te rzeczy możesz znaleść w sklepach znajdujących się w miastach.

Mam nadzieję, że pomogłem,
    pozdrawiam!

Offline Krwawy Topór

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1258 dnia: Listopada 20, 2009, 12:34:13 »
    Najlepsza bron, to świetnie wyważony miecz wojny(czy wojenny), wiesz dup..ny Zweihander i nikt nie podejdzie, co do tarczy to tarcza huskrala, a jednoręczne najlepsze są faktycznie miecze półtoraroczne, ewt. topór.

Mam pytanie, jednak odnośnie dodatku SoD(sword of damocles) jaki miecz dwuręczny, zadaje najwięcej obrażeń? I jaki jest najlepszy?
    I jeszcze jedno,
    mam zamek i nie walczyłem jeszcze nigdy z królem Ragnarem, ale mam go w swoim więzieniu. SKĄD? Inny lord go tam wsadził?

Offline Freek

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1259 dnia: Listopada 20, 2009, 15:36:33 »
    Mam jeszcze jedno pytanie.

4) - Czy istnieje jakiś mod, wprowadzający nie wiele zmian, i który umożliwi mi zmiane flagi, i czy będe mógł na nim kontynuować grę ? Jeżeli tak, prosiłbym o link do moda, i opisanie co on dokładnie dodaje.