Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 324910 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline DuoGum

• Użytkownik
    • Piwa: -1
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #1170 dnia: Października 02, 2009, 20:52:37 »
    Mam pytanie: Dlaczego jak mam armię zlozoną z kilkunastu rekrutów, płacę żołd tygodniowy w wysokości ok 3000 ?
    Masz jakieś zamki? Jeśli obsadzisz garnizony płacisz jednostkom siedzącym w zamku/mieście połowę żołdu. Poza tym sprawdź w menu party wysokość płaconego żołdu.

Pozdrawiam!

Tak mam zamek, to pewnie dlatego bo mam w nim armię. To w jaki sposób da się w miarę szybko zarobić konkretna kwotę?

Proszę :
    KLIK - Jak zarobić kasę

Offline WarFan

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    « Odpowiedź #1171 dnia: Października 02, 2009, 22:54:51 »
    Dobra, ta kasa co wpadnie z plądrowania wiosek idzi ena wojo, a ja chcialbym lepszy ekwipunek miec np zbroje za 30.000.

Offline Castlebreaker

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    « Odpowiedź #1172 dnia: Października 02, 2009, 23:48:04 »
    Moje metody pozyskiwania kasy:

A) Expienie i Lootowanie
    1) zdobądź zamek i w miare szybko wybuduj w nim więzienie
    2) stocz 20 walk z wrogimi lordami
    3) Z samych walk i sprzedaży loota dostaniesz ładne 20.000 denarów
    4) Po drodze złapiesz ok. 4-5 lordów za których dostaniesz od ok. 10.000 do nawet 25.000. Za Króla jest około 10.000 ale różnie bywa - mój rekord za Króla to 16.000 ale tylko raz mi tak siadło. Najmniejsza kwota, którą mi zaoferowano za Króla to 9000.

B) Handel.

Przejdź się np. do Tihr, nakup ryb ile wlezie i zawieź je do Ichamur gdzie sprzedaż je dużo drożej. Na miejscu kup spice (przyprawy) i zawieź do np. Tihr, i tak w kółko

C) Dopakuj trochę w umiejętnosc prisoner management, weź obuch w garść i sprzedawaj jeńców

D) Wykonywanie questa za wprowadzenie pokoju (Dostaniesz od quild mastera miasta) - Kwota 12.000

E) Turnieje - no comment

F) Plądrowanie - ok. 4k za jedną wiochę.

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1173 dnia: Października 03, 2009, 11:51:40 »
    Czy opłaca sie inwestować w tropienie więcej niż 2 czy 3lvl? Czy to coś puźniej zwiększa? Bo miałem 4 czy 5lvl i jakoś nie zauważyłem rużniecy i jestem ciekawy czy wyższy lvl tropienia coś daje.

Offline NIFN

• Użytkownik
    • Piwa: 19
    « Odpowiedź #1174 dnia: Października 03, 2009, 11:54:52 »
    Czy opłaca sie inwestować w tropienie więcej niż 2 czy 3lvl? Czy to coś puźniej zwiększa? Bo miałem 4 czy 5lvl i jakoś nie zauważyłem rużniecy i jestem ciekawy czy wyższy lvl tropienia coś daje.
    Nie pamiętam na którym poziomie, ale w pewnym momencie wyświetlać Ci będzie, jakie party owe tropy zostawiło. Przydaje się to w misji typu "Podążaj za szpiegiem" itp.

Pozdrawiam!

Offline xxKoMiSxx

• Użytkownik
    • Mount & Blade is my life..
    « Odpowiedź #1175 dnia: Października 03, 2009, 12:29:14 »
    Tylko pamiętaj, żeby tą umiejętność ćwiczyć u NPC, a nie u siebie.

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1176 dnia: Października 03, 2009, 17:23:27 »
    to akurat wiem co lepiej u mnie a co u innych koksic mam :)
    i dzięki

Offline Bauer0

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1177 dnia: Października 03, 2009, 17:24:34 »
    Ja też mam pytanko dotyczące wojen i pokoju.
    Głupiutki król frakcji, do której należę wywołał wojnę, kiedy to królestwo toczyło 2 inne...czyli na obecną chwilę mam 3 przeciwne królestwa. I teraz pytanie: jaki jest sposób na zawarcie pokoju przynajmniej z dwoma wrogami? Wiem, że istnieje quest od wójta na zawarcie pokoju, ale krążę od miasta do miasta i jeszcze żadnego takiego nie napotkałem. Jest na to także jakiś trik?

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    • Piwa: 463
    • Steam ID: Mój status Steam
    « Odpowiedź #1178 dnia: Października 03, 2009, 17:31:31 »
    Raczej nie. Choć spróbuj [przy wyprawach wojennych] zobaczyć kto prowadzi innych lordów. Wtedy danego lorda [marszałka - ale nie króla !!] spróbuj pojmać. Często się tak dzieje że nie dość że dostaniesz kaski dużo za niego to jeszcze na jego miejsce za jakiś czas przyjdzie inny lord, który mógłby zaproponować pokój. [u mnie to chyba 2 razy wypaliło ale to naprawdę losowe]

Offline palemo444

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1179 dnia: Października 03, 2009, 18:45:23 »
    moje pytanie:

Zostalem wasalem u chanatu, dostalem jakas zapadla wioseczke jednak ja utracilem (nawet nie wiem kiedy), moje pytanie brzmi jak moge podbijac inne wioski? mam juz ok. 700 reputacji i zadnej wioski, tudziez zamku:(

Offline Xax

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1180 dnia: Października 03, 2009, 19:06:30 »
    Wioske dostaje się razem z zamkiem bądź miastem do którego należy (za wyjątkiem tego gdy złożysz przysiege królowi), wiec najpierw król musi ci podarować miast/zamemek, a razem z nim dostaniesz wioske, chba ze grasz sam to jak podbijesz zamek to i wioske dostaniesz.

@down:
    racja sorka, zapomniałem ze z miastami jest inaczej :)
    « Ostatnia zmiana: Października 04, 2009, 12:44:57 wysłana przez Xax »

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    « Odpowiedź #1181 dnia: Października 03, 2009, 19:26:46 »
    Oczywiście kolega up nic nie wie o grze więc ja się wypowiem. Wioskę można uzyskać tylko jak się zostaje wasalem u króla lub jeśli podbijesz zamek również dostajesz wioskę, natomiast jeśli zdobędziesz miasto to nie dostaniesz podległych miastu wiosek. Dostaną je losowi lordowie. Sam również możesz dostać wioskę jeśli inny lord podbije jakieś miasto.

Offline sooncrash

• Użytkownik
    « Odpowiedź #1182 dnia: Października 05, 2009, 21:46:53 »
    Witam wszystkich rycerzy ;)

Mam pytanie odnośnie wojny, w tym momencie moje królestwo Nordów spiera się z 3 innymi frakcjami, stąd moje pytanko, jak wygrać wojnę chociaż z jedną z nich, obecnie gnębię tylko i wyłącznie Królestwo Rhodoków, zdobyłem ich jeden zamek, niestety król dał mi 900 denarów w podzięce, za dobra walkę... a zamek przekazał innemu Lordowi, A co do Armii to oni ciągle je odbudowują i nie sposób z nimi wygrać, twierdze tak dlatego, że wygrałem kilkadziesiąt potyczek z lordami i ich armiami, nawet z królem!

I drugie pytanie, czy po wygraniu wojny frakcja znika z mapy?

Offline xxKoMiSxx

• Użytkownik
    • Mount & Blade is my life..
    « Odpowiedź #1183 dnia: Października 05, 2009, 21:59:05 »
    Mam pytanie odnośnie wojny, w tym momencie moje królestwo Nordów spiera się z 3 innymi frakcjami, stąd moje pytanko, jak wygrać wojnę chociaż z jedną z nich, obecnie gnębię tylko i wyłącznie Królestwo Rhodoków, zdobyłem ich jeden zamek, niestety król dał mi 900 denarów w podzięce, za dobra walkę... a zamek przekazał innemu Lordowi, A co do Armii to oni ciągle je odbudowują i nie sposób z nimi wygrać, twierdze tak dlatego, że wygrałem kilkadziesiąt potyczek z lordami i ich armiami, nawet z królem!
    Po prostu musisz zająć im wszystkie miasta i zamki... A potyczki z lordami to raczej nic nie dają.. Po prostu zdobywaj zamki i miasta - i zajmiesz całe państwo.

I po jakimś czasie to państwo przestanie istnieć - formalnie i praktycznie.

Offline Kradus

• Administrator
    • Użytkownik
    Odp: Krótkie pytania
    « Odpowiedź #1184 dnia: Października 05, 2009, 22:16:09 »
    1. Co ma wplyw na to zeby pojmani lordowie tak szybko mi nie uciekali? Zazwyczaj zanim dostane okup to lorda juz nie ma bo uciekl. Czy zarzadzanie wiezniami ma jakis wplyw na ucieczki czy tylko na ilosc wiezionych osob?
    2. Od czego zalezy pojmanie lorda w bitwie (wielokrotnie osobiscie ogluszalem lorda a i tak najczesciej ucieka)?
    3. Czy grajac samotnie da sie unicestwic dana nacje? Mam juz zdobyte wszystkie zamki i miasta poza jednym w ktorym siedzi 14 lordow z wojskami + garnizon. Mam problem bo oni rekrutuja z powietrza nowe armie i nie jestem w stanie ich pokonac. Do tego rzadko kiedy da sie ich pojmac w walce i wciaz uciekaja. Zamkniete kolo.
    4. Da sie zawrzec pokoj (grajac jako niezalezny samotnik)?

1.Wybuduj w zamku wieże więzienna i tam wkładaj lordów/królów. Tam mają o wiele mniejsze szanse na ucieczkę niż jak ich trzymasz przy sobie.
    2.To jest akurat losowe.
    3.Trzeba podbić wszystkie zamki/miasta, pojmać wszystkich lordów i króla. To powinno wystarczyć. Ale musisz się upewnić że masz wszystkich. Po jakimś czasie pokaże się komunikat że dana frakcja została pokonana.