Ruszyła konwersja forum! Przez ten czas wyłączyliśmy możliwość pisania nowych postów, ale po zalogowaniu się można pisać na chacie. Poniżej znajdują się też linki do naszej grupy Steam i facebooka, gdzie również będą ogłoszenia. Modernizacja forum powinna zakończyć się najpóźniej do wtorku.

Najnowsze newsy z naszej strony:

Polub nasz profil na facebooku! oraz dołącz do naszej Grupy STEAM

Autor Wątek: Krótkie pytania - wątek dla początkujących  (Przeczytany 325083 razy)

Opis tematu:

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Versacze

• Użytkownik
    • Piwa: 0
    Odp: Krótkie pytania - wątek dla początkujących
    « Odpowiedź #915 dnia: Lipca 17, 2009, 22:14:31 »
    A jakie są najlepsze jednostki w każdej z frakcji?

Myślę, że u Nordów huskarl, Vaegirów rycerz, a Khergitów lansjer (u innych frakcji nie potrafię tego określić-może dlatego, że jednostek swadiańskich czy rhodockich mam mało). Mylę się czy nie?

Offline Alkhadias

• Powabna baletnica
    • Użytkownik
    • Piwa: 178
    • Push humanity forward
      • Serio Blogów
    « Odpowiedź #916 dnia: Lipca 17, 2009, 22:22:58 »
    Tak, czyli nie wymieniłeś żadnych, poza te, które są na samej górze awansu rekruta. Idąc za przykładem mogę Ci powiedzieć, że najlepszą jednostką Swadii będą zapewne "Swadian Knight", a najlepszą jednostką Rhodoków "Rhodok Veteran Crossbowman" lub "Rhodok Sergeant".
    Innymi słowy, najlepszymi jednostkami poszczególnych frakcji, są jej maksymalnie wyszkoleni żołnierze.
    Father, forgive me not, for I have sinned!
    Now tremble and fear, and mercy have not upon me!  

https://alkhadias-rozrywkowo.blogspot.com/
    https://alkhadias-naukowo.blogspot.com/

Offline Versacze

• Użytkownik
    « Odpowiedź #917 dnia: Lipca 17, 2009, 22:28:22 »
    Tak też myślałem, ale wolałem się upewnić. Dzięki za odpowiedź.

Offline Eeekakao

• Użytkownik
    « Odpowiedź #918 dnia: Lipca 18, 2009, 22:20:04 »
    Cześć!
    1.W wersji 1.010 jest jeszcze czarna zbroja?jak nie to czy jest mod który ją dodaje(pamiętam żę w starszych wersjach gry była czarna zbroja...)

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #919 dnia: Lipca 18, 2009, 22:53:52 »
    Nie, nie ma ale tu jest link http://www.mbrepository.com/modules/PDdownloads/singlefile.php?cid=10&lid=931 lecz z tego co wiem to musisz zacząć od nowa grę ale nie jestem pewien.

Offline Axles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #920 dnia: Lipca 19, 2009, 11:12:19 »
    Witam, mam nurtujące mnie pytanie, czy to normalne ze podczas każdej wygranej bitwy czy to z jakimiś bandytami czy lordami nie dostaje nigdy złota jako łup, a gdy przegram to zawsze złoto tracę (czyli oni zabierają mi złoto) Wg. mnie to jest jakiś bug.

Tak przy okazji mam 4gb ramu DDR2, geforce 9500GT procek quad 2,4 i moje pytanie brzmi tak, jak najlepiej ustawic opcje grafiki by ladnie wszystko wygladalo przy jednoczesnej ilosci jednostek na polu bitwy w granicach 200-400, bo niestety nie potrafie dobrze ustawic i mi laguje.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2009, 11:20:15 wysłana przez Axles »

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #921 dnia: Lipca 19, 2009, 11:34:26 »
    Co do drugiego pytania polecam wyłączyć wszystkie cienie a resztę na max, braku cieni nie zauważysz.
    Jeżeli chodzi o zdobywanie złota to zbierasz po prostu przedmioty z bitwy i sprzedajesz w sklepie.

Offline Axles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #922 dnia: Lipca 19, 2009, 12:24:09 »
    Dzieki za szybka odpowiedz. Tzn. nie o tyle o zdobywanie zlota mi chodzi bo w sumie wiem jak zdobywac, jakos se radze :] ale dziwilo mnie to ze po walce wrodzy dostaja po nas zloto, a my po nich nie, no ale z twojej wpowiedzi rozumiem ze tak poprostu juz jest.
    Mam w sumie mnowstwo pytan zwiazanych z gra, mam nadzieje ze uzyskam od was odpowiedzi :]
    1. Czyli cienie wylaczyc w ogole a reszte moge dac na max i nawet 400 jednostek mi udzwignie grafika? Niezaleznie od pogody i uksztaltowania terenu? Byc moze te nowe (lepsze ) tekstury ze stronki bardzo laguja, a na starych standardowych bylo by ok?

2. Jency - czy ma cos wplyw na to by zwerbowani (podczas rozlozenia obozu) jency zostali z nami a nie jak caly czas mi sie zdarza - uciekali? O zarobek z nich mi raczej nie chodzi bo w modzie ktory mam kazdy wart 50 denarow. A gram na - Hundred Years War 5.1

3. Jak wyzej, czy mozna cos zrobic by byla wieksza szansa by lordowie po przegranej bitwie nie uciekali bo 90% przypadkow chyba jak nie wiecej zwiewaja mi.

4. Mam swoj pierwszy zamek, krol gdy mi go oddawal mowil cos ze bede mogl werbowac jednostki z tego zamku czy chodzilo o kupno tych Vaegicki Jezdziec po 460 dukatow. Drogo to dosc a widywalem w innych zamkach setki jednostek, czy w ten sam sposob je kupuja czy sami szkola i zostawiaja w zamkach swoich. Jaka taktyke stosowac

Offline Danveld

• Użytkownik
    « Odpowiedź #923 dnia: Lipca 19, 2009, 12:58:50 »
    1. Powinno udźwignąć
    2. Musisz przedewszystkim w dzień ich werbować a jeżeli juz sie zgodzą to na 1 góra 2 dni do zamku i już ci nowy członek oddziału nie ucieknie .
    3. Z moich obserwacji wynika że jeżeli lord pod koniec bitwy juz ogłuszony, będzie leżał wśród naszych wojsk to wtedy jest duża szansa na jego schwytanie.
    4. To jest chyba jakiś mod i pewnie w niego nie grałem, więc nie znam odpowiedzi

Offline Axles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #924 dnia: Lipca 19, 2009, 13:08:51 »
    Ten mod to najnowszy ze stronki. Hm ok bede do zamku wkladal ich.
    Co do ogluszenia lorda to zawsze jest ogluszony bo zabic sie nie da, teraz np stoczylem walke ja z sojusznikiem vs 7 lordow :/ i wszyscy uciekli.
    Poki co dzieki, niedlugo zawitam z nastepnymi pytaniami bo mam ich duzo a nie spomne se teraz. Narka

Offline Bercik899

• Użytkownik
    « Odpowiedź #925 dnia: Lipca 19, 2009, 18:48:07 »
    1. Mam 1 wieś  którą dostałem od Króla za to że zgodziłem się być jego wasalem. Co musze zrobić aby dostać kolejną wieś, albo lepiej, zamek. A jeśli to możliwe to i miasto

Offline Axles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #926 dnia: Lipca 19, 2009, 19:00:26 »
    Zamek mozesz zdobyc w ten sposob ze go sam podbijesz i poproszisz krola by ci go odal wraz z przylegla wsia, byc moze sa inne sposoby ja znam tylko ten poki co.

To samo tyczy się miast. ;]

Edit: Mam pytanie czy za naszych zolnierzy ktorych zostawiamy w zamku tez trza zold placic ?
    Bo zostawilem w zamku moja glowna armie bo za droga utrzymac ciezko bylo, w miedzy czasie nowa uzbieralem, w oknie 'oddzial' pisze zold kolo 500 a placilem teraz ponad 6000 :/ wiec chyba za tych w zamku tez sie placi, ale chce miec pewnosc.

Tak, musisz płacić, ale żołd jest dwukrotnie niższy.
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2009, 19:18:06 wysłana przez Alkhadias »

Offline Bercik899

• Użytkownik
    « Odpowiedź #927 dnia: Lipca 19, 2009, 19:17:19 »
    a jeśli nie jestem Marszałkiem to moge poprosić pozostałych Lordów o pomoc przy zajmowaniu?

Offline Duczek

• Użytkownik
    • Piwa: 1
    • http://www.youtube.com/watch?v=k8TMWODv6OI
    « Odpowiedź #928 dnia: Lipca 19, 2009, 19:53:57 »
    Witam jestem kompletnie nowy. Mam pytanie czy jest jakiś mod, lub co trzeba zrobic żeby dostawac każdy zamek jaki oblegałem a nie jakiś inny lord. (jako wasal)

Offline Axles

• Użytkownik
    « Odpowiedź #929 dnia: Lipca 19, 2009, 20:10:11 »
    Nawet jak bylby taki mod to mialoby to sens? Sam obronilbys wszystkie zamki swoje przed wrogami bo szczerze w to watpie, a tak zamki sa rozlozone na np 20 lordow, kazdy broni swoj + ewentualnie sojusznikow :] Ja tak to widze.

:D:D Wlasnie se sam podbilem Dihrim

Kurde nie stac mnie na utrzymywanie armii, musze placic zoldu z 6000, moze mi ktos poradzic cos by szybko kaski nabic? Najgorsze co teraz mi dopiero ciazy to to ze w zarzadzanie ekwipunkiem malo co inwestowalem mam tylko 3 lvl = malo miejsca, bo juz zarlo na ta armie zajmuje conajmniej polowe. Jaka ilosc armii jest taka wzgledna ze zold w miare niewysoki, jadla nie za duzo?
    « Ostatnia zmiana: Lipca 19, 2009, 20:21:47 wysłana przez Axles »